Приятелството между мъж и жена

• 44 938
  • 685
  •   1
Отговори
# 330
Wooden Cuckoo Clocks, бе младото си е младо, бе. Така го кажи, какво го усукваш -  завиждали му, обиждали го. Той нали удържа, ти какво се бъркаш? Да ги вразумявала, хаха.

# 331
И аз съм работила в мъжки колективи и не съм забелязвала завист. Е, все намират някой по-млад/скромен/податлив да го подиграват за нещо, да го натоварят с по-непривлекателна работа, но в никакъв случай не е било от завист. Докато между жени, и то които се водят приятелки даже, е няма такава злоба и завист.

# 332
В женски колектив е много по-зле. И да няма злоба, ПМС- то не прощава. Много добре ми беше като работех с мъже, ама сега почти няма, само кокошки Cry .

# 333
И аз съм работила в женски колектив и смятам, че няма по-силно от женската злоба. Точно бях в положението на най-младата, имах и образование, каквото повечето нямаха. Е, биха ме изяли с парцалите. Едвам издържах задължителните си 3 години и напуснах, не ми се трошеха нерви. Просто няма такъв змиярник. Много по-лесно и праволинейно се контактува с мъже.
И, смятам, че който не може да поддържа приятелство с единия пол, не може и с другия. Приятелството е въпрос на честност и на лоялност, не е само съвместно ходене по магазините.
За мен много по-трудно е да се поддържа приятелство между хора от различни социални прослойки, различен стандарт на живот. В течение на годините ми отпаднаха много приятелства по тези показатели.

# 334
Потвърждавам за женските колективи.
Ужасно е!
Особено като са на по-ниско социално и интелектуално ниво. Страшно е. Sad

# 335
  • София
Така е, вярно е. Ние имаме две чистачки в офиса, от години са тези две жени, не се срещат даже, едната е дежурна сутрин , другата след обяд. Никоя от тях не е особено бедна. Е няма такава вражда.... Има няма, все някоя ще седне да ми се оплаква от другата Grinning Как се карат като не се виждат и срещат изобщо? Grinning
Сега едната е болна, другата хем е доволна че първата е болна, хем я хейти че се преструва на болна, да не идва на работа и я мързи. Пък  здравата трябвало да чисти двойно.

# 336
В мъжките колективи също си има съответните проблеми. Бях на 24, когато трябваше да се оправям с бригада от 10-15 човека (бройката варираше спред времето и нуждите на фирмата), все бараби и имах чувството, че съм госпожата в детската градина. Кой с кой се скарал, кой свършил повече работа, пък друг взимал повече (нищо че работа на другия примерно иска доста повече квалификация), кой се напил и не дошъл, другите мрънкат че се скатал, кой си изпукал заплатата за 2 дни и след тва няма пари за ядене и реве за аванси. Един му избягала жената и ходеше да си я търси на другия край на България, изобщо някаква лудница беше тогава. Сега съм с 1-2-ма работници и нямам такива дертове. С жени никога не съм работил, както виждам при жена ми и другаде, също не е лесно.

# 337
Приятелството между мъж и жена? Може, защо да не може. В тия третополови времена всякакви извращения се срещат... Simple Smile

# 338
Според мен дори да има приятелство между мъж и жена винаги след време излиза, че единият се надява на нещо повече, и в крайна сметка всичко се обърква.Аз мога да се похваля с такъв приятел ,заедно израстнахме после имаше любов (за кратко) Разделихме се ,всеки пое по своя път,имаме семейства и след 30 години още поддържаме виртуален контакт(месинджър вайбър)Не ме забрави за нито един празник, За мен това е приятелство, но е имало и нещо много по силно.

# 339
Вярвате ли в него ?
Имат ли вашите мъже/жени подобни приятелства и как ги възприемате ?

Може, но единствено и само, когато няма НИКАКВО привличане между двамата, и от ДВЕТЕ страни, т.е. много трудно, не е невъзможно, все пак има вариант, но е минимален, общо взето изключение.. а изключението.. какво прави дами и господа?? Тооочно така.. изключението потвърждава правилотооооо....

# 340
Вярвате ли в него ?

Може, но единствено и само, когато няма НИКАКВО привличане между двамата, и от ДВЕТЕ страни, т.е. много трудно, не е невъзможно, все пак има вариант, но е минимален, общо взето изключение.. а изключението.. какво прави дами и господа?? Тооочно така.. изключението потвърждава правилотооооо....
Мисля си, че е по- правилно да се напише похот. А не привличане.
Аз съм имала познанства с хора от мъжки пол, в които ме е привличало нещо (например, общ интерес към фотографията; пътуванията; различните култури или споделени житейски ценности/ вяра)....но не съм имала мисъл за похот.
Има ли, появи ли се обаче  похот, тогава всичко се опорочава.

# 341
Похот ми звучи доста грубо.
Не мисля, че няма влечение, сексуално, в такива приятелства.
Поне от едната страна има. Ако е взаимно, те просто си стават любовници. Иначе си остават на приятелско ниво, като този с влечението спазва дистанцията, така че да не се опорочат отношенията. Иначе се отдалечават.

# 342
Вярвате ли в него ?

Разбира се, само откровено противните хора стават за приятели.
"Не, много си симпатичен, не може да сме близки" - евала, да се чудиш дали да си поласкан или обиден.

# 343
  • София
Мисля, че има, но не в този смисъл, в който повечето влагат. Не мисля, че трябва да приемаш другия като безполов, за да имате приятелство, чиито стълбове са доверие, подкрепа, грижа и т.н. Т.е. да превърнеш насила приятелка в братле или да намилаш на приятел за откровено женски неща. Има толкова много теми и общочовешки проблеми, по които да се общува. И пак да сте мъж и жена, които обаче нямат връзка.

# 344
Именно.
Не да имаш приятел гей, когото да приемаш като женска приятелка, а мъж, нормален във всяко отношение.

Общи условия

Активация на акаунт