Приятелството между мъж и жена

• 44 812
  • 685
  •   1
Отговори
# 540
И може да се появи на по късен етап, или да се осъзнае по- късно. Един вид поглеждаш с други очи. Случва се понякога, при тва не много рядко. И от там почват драмите

# 541
Като те чета, си правя изводите, че си нямаш дори бегла представа за начина, по който работи привличането, вкл. сексуалното такова...
Привличането НЕ е избор и привличането или го има, или го няма. Няма средно положение. Simple Smile

И, според теб, няма хора, които да си легнат със заблудата, че се привличат и след това да разберат, че не се привличат? Имам чувството, че спориш ей така, колкото да се намираш на приказка, въобще без реални аргументи.

# 542
  • Агент под прикритие
Не съм твърдял, че няма хора които се самозаблуждават, дали случайно, дали умишлено.
Което обаче е редно да си остане за тяхна сметка, естествено.

# 543
  • Sofia
Разбира се, че привличането е въпрос и на избор. Хайде, стига детинщини.

# 544
  • София
Избор, който правим въз основа на "gut feeling". Ако някой не ме привлича, то не ме привлича и точка.

# 545
Ако е финансово добре обезпечен, някоя може да избере да я привлича, да. Grinning

# 546
  • Агент под прикритие
Разбира се, че привличането е въпрос и на избор. Хайде, стига детинщини.
Естествено, всеки има право да си обяснява с разум и логика действия, взети под влиянието на емоции. Това обаче няма да ги направи нито разумни, нито логични, освен може би за целите на личната рационализация на тези действия (с цел по-лесно "смилане" от пипето, естествено). Grinning

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 14:21 от Phoenix Wright

# 547
Имам един приятел от студентските години, който откак го познавам, е обвързан. Е, не спря жена му да се притеснява от мен. А аз въобще никога не съм имала никаква идея да й го вземам. Той не е мой тип изобщо, иначе като човек е забавен и надежден приятел. Това между нас беше точно приятелство без никакъв нюанс на нещо друго, все едно сме двама мъже.
Обаче вече отдавна гледам да не общувам с този човек. Защо да притеснявам жена му! Не искам да му докарвам проблеми. Ако има нужда от помощ ще се отзова, но да ходим да пием кафета - не, не. Само да ме подозира жена му, че целя нещо. Няма нужда.

Минутка за реклама, а Лори?
Simple Smile

# 548
Не бе. Grinning Може би трябва да уточня, че той по принцип си беше сваляч, тя затова жената все на тръни, но точно мен не ме е свалял.
Само ме беше определил за... брат си... JoyJoyJoy

# 549
Абе не знам, ама моята надуши историята с най-добрата ми приятелка още в началото като гаджета. Без да съм и казвал или показвал нищо, започна да ревнува от нея още първите един-два месеца. Докато с другата ми по-близка приятелка станаха приятелки двете и до сега се имат. Някво 6-то чувство ли е или женска интуиция, обаче просто факт.

# 550
А, не знам. В университета най-добрите ми приятели бяха двама. Тази девойка ревнуваше гаджето си, а момичето, което харесваше другия от компанията, пък него. Rolling Eyes
Аз категорично и към двамата не съм имала повече от приятелско отношение. Мога да се закълна, че и никой от тях не е имал тайни любовни чувства към мен. По принцип е възможно зад приятелското отношение да се крият други чувства (много ясно), но точно приятелите ми от студентството си бяха обикновени приятели и нищо друго.

# 551
Така и не ми се получи истинско приятелство с мъж.
А много исках. Или ми се фръцват за нещо мъжете-приятели, или много искат да се пробваме като любовници. Още си чукам главата как позволих да се случи това с човек, който прекрасно знаех, че е перфектен като приятел, а като партньор ще си патя с него. Може би ако не се бяхме оженили накрая всеки за друг, щяхме да си останем добри ...приятели може би не, но познати, както в онази песен.
Та така де, мисля, че проблемът е в това, че искам да съм приятел с мъже, на които това не им стига. Пък с останалите нямаме пресечни точки. Твърде женска жена съм и не съм им интересна за компания.

# 552
Съвсем нормално е. По-скоро е притеснително, ако мъжете не виждат жената в теб и те имат за приятелче за по бира.

# 553
За мен това не е било "притеснително", защото единият от двамата ми другари още тогава беше щастливо обвързан, а за другия просто мислех, че аз не съм негов тип, както и той не е мой тип (а после се оказа, че той има предпочитания към собствения си пол Close).

# 554
  • София
Повечето ми приятели от мъжки пол са имали някакъв интерес към мен/пробвали са се (изключая тези, които не ги влекат жени Wink). С тях не сме и толковa близки, обаче. Тези, с които сме имали друг тип отношения, не сме запазвали приятелство, защото там където веднъж е текло, много лесно потича пак. Като цяло сме в добри отношения обаче.

Общи условия

Активация на акаунт