Приятелството между мъж и жена

• 44 814
  • 685
  •   1
Отговори
# 525
Аз имам двама приятели от срещуположния пол. Единия от ученическите години, другия от студентските.
Никой на никой не се е натискал за нещо повече от приятелство, достатъчно ни беше да сме си другарчета, които учат заедно, изпиват по едно кафе заедно, хейтят другите и университета/училището заедно.
Факт е обаче, че тези приятелства продължиха и смед завършването ни и така до ден днешен, което май е най-големият плюс.

# 526
На мен повечето ми приятели са мъже. Трудно завързвам женски приятелства, имам 2-3 приятелки, проверени в течение на много години.

# 527
И аз имам такава приятелка, ценя я много, имаме се с мъжа и, тя с жена ми, даже двете излизат заедно понякога. Но имаше един период в онези години, когато ми беше много навита, което се усещаше много ясно и си е определено тегаво когато не можеш да отговориш със същото. Все пак приятелството ни оцеля, не знам дали въпреки това или заради това. Може би защото не се стигна до нищо повече, ако се бях възползвал със сигурност щеше да има усложненията. Иначе през онова време тя беше основна движеща сила на нашето приятелство, предполагам ясно заради какво. Като приятел винаги съм я ценял, тия работи обаче си натоварват приятелството.

# 528
Аз пък много често съм оставала приятелка с мъж, с който сме се опитали да бъдем гаджета и не се е получило. Това, разбира се, може да стане само, ако няма драми при раздялата в любовен план. Виждате, че не ставате един за друг, но добрите чувства остават. Имам няколко такива много дългогодишни приятелства.

# 529
  • Агент под прикритие
Драма има само в случаите когато раздялата е предизвикана едностранно. Каквото се случва в над 90% от тях...
Освен това, ако ценностните ви системи се разминават значително, няма голямо значение дали сте имали нещо повече или не. В един момент ще се разминете по този показател преди всичко останало.

# 530
По ценностни системи можеш да се разминеш и с приятел от един и същи пол.
Драми има обикновено, когато има силни чувства, независимо дали едностранно или от двамата.

# 531
  • София
Имам един приятел от студентските години, който откак го познавам, е обвързан. Е, не спря жена му да се притеснява от мен. А аз въобще никога не съм имала никаква идея да й го вземам. Той не е мой тип изобщо, иначе като човек е забавен и надежден приятел. Това между нас беше точно приятелство без никакъв нюанс на нещо друго, все едно сме двама мъже.
Обаче вече отдавна гледам да не общувам с този човек. Защо да притеснявам жена му! Не искам да му докарвам проблеми. Ако има нужда от помощ ще се отзова, но да ходим да пием кафета - не, не. Само да ме подозира жена му, че целя нещо. Няма нужда.
Така не става, ама не става.
Моят приятел ерген ме запозна с приятелката си 2-3 месеца след започването на връзката. И защото той е някаква моя мъжка версия и много ни знаят устите, искаше момичето да ме види какво съм аз и какво представлявам.
Ако тя беше индикирала минимален проблем от нашето фриволно- махленско- циганско поведение, щях да отстъпя няколко километра назад.
За обща радост нищо такова не се случи, близка съм три години по- късно с тях като двойка и съвсем фриволно- махленско- цигански с него.
Даже скоро тя ми звъня да го праща при мен, че ще му дам трезво мнение без да заемам страна и остана да спи вкъщи.

# 532
Имам един приятел от студентските години, който откак го познавам, е обвързан. Е, не спря жена му да се притеснява от мен. А аз въобще никога не съм имала никаква идея да й го вземам. Той не е мой тип изобщо, иначе като човек е забавен и надежден приятел. Това между нас беше точно приятелство без никакъв нюанс на нещо друго, все едно сме двама мъже.
Обаче вече отдавна гледам да не общувам с този човек. Защо да притеснявам жена му! Не искам да му докарвам проблеми. Ако има нужда от помощ ще се отзова, но да ходим да пием кафета - не, не. Само да ме подозира жена му, че целя нещо. Няма нужда.

И аз имам едно такова приятелство. Тя ме ревнуваше, а аз определено смятах, че е тя е "отрова " за него. И винаги, когато ме е питал съм си казвала ясно и откровено мнението. Толкова, че в един момент ми беше писнало и му казвах "Спри! Като си решил да се тровиш не мрънкай! "
Тя още ме смята за враг, въпреки, че от почти две години не са заедно. За зла беля и с новия и трепет се уважаваме  и по сбирки пак съм лоша:)
А май френд, вече е в съвсем различна връзка и много му се радвам!

# 533
  • Агент под прикритие
Драми има обикновено, когато има силни чувства, независимо дали едностранно или от двамата.
Тоест, драма има винаги....Joy
Драмата няма много общо с това колко силни били чувствата.
За  сметка на това пък има много общо с това дали някоя от страните се е почувствала "ощетена" от раздялата, което при НАИСТИНА двустранно инициирана такава просто няма как да се случи.

# 534
Тоест, драма има винаги....Joy
Драмата няма много общо с това колко силни били чувствата.
За  сметка на това пък има много общо с това дали някоя от страните се е почувствала "ощетена" от раздялата, което при НАИСТИНА двустранно инициирана такава просто няма как да се случи.

Явно всички сме си го измислили, защото вие казвате, че е невъзможно. В случай, че приятелството продължава, очевидно няма раздяла, просто се вижда, че нещата не вървят в интимен план.

# 535
  • Агент под прикритие
Принципно на този, по чиято инициатива се прекратяват подобни... кхм... "опити", винаги му е много лесно да говори за "приятелство" и за връщане към предишното положение, особено когато не знае какво мисли в действителност по въпроса човека отсреща, без особено значение дали защото не иска да знае или защото слуша приказките му, а не гледа поведението му...
Което като събитие си е всъщност не връщане към старото положение, а поставяне на резервната скамейка, но това е тема за друг разговор.

В общия случай, когато двама се разделят в интимен план, без голямо значение дали преди това са били "приятели" (нарочно в кавички), и двамата са наясно, че не са един за друг, всеки си продължава с живота. Без другия.
Всичко останало е лични едностранни интереси.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 10:54 от Phoenix Wright

# 536
Обикновено опитите не се прекратяват, а замират, когато няма сексуално привличане. И много рядко може да се случи на единият много да му харесва секса, а на другият - не.

# 537
  • Агент под прикритие
Обикновено опитите не се прекратяват, а замират, когато няма сексуално привличане. И много рядко може да се случи на единият много да му харесва секса, а на другият - не.
Няма как да замре нещо, особено когато го е нямало от самото начало. Което в такива ситуации поставя въпроса защо са си легнали на първо място...
Да си легнеш с някой, след което да "размислиш" и да предложиш да си останете както преди, няма нищо общо със загуба на привличане.

# 538
Еееее, това са глупости - защо са си легнали. Ами харесали за се от първи поглед, откъде да знаят, че няма да си допаднат?

# 539
  • Агент под прикритие
Като те чета, си правя изводите, че си нямаш дори бегла представа за начина, по който работи привличането, вкл. сексуалното такова...
Привличането НЕ е избор и привличането или го има, или го няма. Няма средно положение. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт