Лежащи мами - 40

• 57 720
  • 795
  •   2
Отговори
# 105
  • София
Маргаритка,в коя болница си?Могат да те пуснат по друга клинична пътека,която е пет дневна.Говори с тях,за никакво изписване не си.
И за терапия с кортикостероиди говори.

# 106
Как щи те изпишат....луди ли са??Аз като лежах за едното стягане ми казаха,че ако искам могат да ме държат и 3 месеца при тях,че те си имат начини,но не оставят бременни с проблеми да се прибират вкъщи.Това са престъпници.

# 107
Бъди спокойна, всичко ще е наред 🤗🤗🤗 С повече покой и почивка ще устискаш не само до 7м ами и до термин!!! Ако това ще те успокои- утре ми е термина, ходя с 1см разкритие от 2седмици (или поне тогава ме провериха за 1път). Е сцепих се от разходки, чистене и какво ли още не, а като гледам как е тръгнало май май ще пренося😀 Важното е бебоците да са добре, а ние като грижовни мами ще изтърпим всичко. Кураж мила ❤

# 108
Благодаря на всички! В АГ варна съм Sad нямам контракции, но нямах и преди да разбера за разкритието, което стана съвсем случайно, докато бях на 4Д ... терапия за дробчетата правим, днес ми е третата инжекция, но разбрах, че тя действа до 10 дни... после остава да се надявам всичко да е наред... вливат ми магнезий, но шпа и бузколизин. Всички други показатели са добре, за антибиотик никой нищо не ми е казал, за какво се пие той в случая?

# 109
Здравей Margaritka_89,

Всички сме с теб и ти пращаме подкрепа!!!
Относно разкритието-какво казват лекарите?
Относно пътеката- По принцип, при нужда могат да те изпишат и приемат пак.Често срещана практика е.Говори със следящия ти гинеколог.
За запека-мен ми помагат две неща - киви и зелев сок.Горещо препоръчвам.Само внимавай със зелевия сок ...
И двете са ме спасявали, аз ям киви почти всеки ден.
Какви са коментарите на докторите?
Колко дълга и в какво състояние ти е шийката?
Здравейте отново, аз от 2 дни съм в болница. След прокървяването, за което ви писах и гъстата слуз се оказа, че съм с разкритие 1 см в 25 г.с. И ме приеха на системи и инжекции да полежа. Лошото е, че пътеката е само 4 дни и искат в пинеделник да ме изпишат, а аз съм много уплашена Sad прекалено е рано за разкритие - бебчето ми е още 730 грама , поне да мине килограмчето, че тогава да се прибера... причина за всичко това - неизвестна - натоварване, напъване (аз имам жесток запек и нищо не ми действа) даже тук ми казват ако ми се ходи до ВЦ да го правя през деня, когато има доктори... а вкъщи като няма никой какво ще правя Sad много ми е притеснено, дано моята принцеска устиска поне до 7 месец .

# 110
Шийката ми е добре - 3 см, но нз преди колко е била преди, за да ставним за скъсяване...  относно разкритието, немогат да ми кажат от какво се е получило, нито ми дават надежда докога ще задържа бебчето. Единствения отговот, който получавам е - лежиш, и така до когато издържиш. Не ми помага на мен, нито киви, нито зелев сок, нито доматен сок с олио, сушени плодове, овес.... май че ям от всичко и полза няма... а за стоенето в болницата ми казаха да говоря със завеждащия отделението в понеделник и да го помоля поне още една пътека да излежа за около 5 дни.... от там нататък трябва да си плащам Sad а цифрата не е никак малка...

# 111
Това ми звучи безумно.
Ако имаш проблем, оставаш в болница,  ако нямаш те изписват.
Няма трета опция.
По принцип 1 см. не е много, зависи от седмицата по-скоро.
Извън въпрос е здравноосигурен човек,който с проблем да трябва да си плаща.
Те те пускат,  защото смятат, че нямаш проблем ли, не мога да разбера?
Шийката не е зле, което е добра новина Simple Smile))
За запека ... щом и киви не помага, може би ако стане много напечено, една домашна клизма?Това се сещам в този момент.
Лежа и аз и стискам много палчета за теб!
Шийката ми е добре - 3 см, но нз преди колко е била преди, за да ставним за скъсяване...  относно разкритието, немогат да ми кажат от какво се е получило, нито ми дават надежда докога ще задържа бебчето. Единствения отговот, който получавам е - лежиш, и така до когато издържиш. Не ми помага на мен, нито киви, нито зелев сок, нито доматен сок с олио, сушени плодове, овес.... май че ям от всичко и полза няма... а за стоенето в болницата ми казаха да говоря със завеждащия отделението в понеделник и да го помоля поне още една пътека да излежа за около 5 дни.... от там нататък трябва да си плащам Sad а цифрата не е никак малка...

# 112
Пробвай с Дуфалак- разрешен е за бременни и бебета. Пийни и малко прясно мляко след него-стават чудеса.

# 113
Дуфалакт на сашета пих - нищо не стана... лактолуза, фрутилакс, не действат, сега пробвам свещички ева кю... за изписването ще видим в понеделник, но това което разбирам е, че ако разкритието си стои 1 см и не се увеличава ще ме изпишат, аз искам да остана поне още седмица- две за да вляза в 7 месец. Така ще съм малко по спокойна каквото и да стане, поне бебчето ми ще има по голям шанс да оцелее.

# 114
На 1 см разкритие можеш месеци да издържиш. На мен 2 седмици преди да родя ми измериха такова разкритие, а аз до раждането не се спрях - чистих, прахосмуквах, всеки ден ходех с километри, пък и бебето доста тежеше вече. А ти ще си лежиш.

# 115
А аз никога не съм допускала, че на 3 см шийка е възможно такова разкритие, все уж дължината следят ...

# 116
Margaritka, промени храненето . Без храна съдържаща глутен ,премахни вси4ки храни с бели брашна . Може само една филийка пълно зърнест на ден . 

# 117
  • Варна
И на мен ми е странно, че с 3 см шийка има 1см разкритие.. , че нали уж шийката като има дължина е добре работата. Сигурна съм, че ще изкара много повече отколкото лекарите казват.
А аз с моя серклаж на 28мм уж трябва да съм спокойна.....
Днес да се оплача 10 дена след серклажа режих една разходка да направим супер бавен ход... ама нещо се омотахме и 1 час бях права на вън... корема ми се стегна , без болка и през цялата разходка в тоя корем така се усещаше едно разтягане на кожа и на мускули. И даже ми беше трудно да определя стегнат ли ми е корема или просто усещам разтягане от това, че съм права ?!?!
Забравила съм на цяло какво е да стоя права и да вървя..., после като легнах гръб, кръст, крака всичко ме боли все едно съм  тичала,, а корема ми още със сядането стана нормален.
Сега от страх да не съм си скъсила шийката с това ходене няма да си покаже носа на вън поне седмица Sad
Оплаках се !

# 118
Miss,
Не се шашкай(и ти като мен), от дългото лежане е Simple Smile
Би трябвало серклаж да държи положението.

# 119
Предложиха ми Arabin pessary - чували ли сте и предлагали ли са ви? Това е един гумен пръстен, който се поставя "за всеки случай" с цел предотвратяване на ранно раждане?! Нито ми е скъсена шийката, нито нищо, само контракции и зацапвания в началото, просто съм с близнаци. Отказах.

Общи условия

Активация на акаунт