Лежащи мами - 40

• 58 640
  • 795
  •   1
Отговори
# 405
Здравей Iva G,
Ти как си? Как е положението вкъщи?
Аз имах болки тип менструални преди ден, но моят лекар каза, че това не е страшно и да лежа.
Полягвам си и минава.Хапчета вече не мога да пия, заради мека шийка.
За диаспорала питай брат ти, ти поне в това отношение си привилигирована Simple Smile
Имах позната преди година с ПА, точно при твоя гинеколог се следеше, той май й беше препоръчал специалист, да я питам искаш ли?

Привет Simple Smile)

Как сте с болките и контракциите, момичета? Аз сутринта имах гадна болка по-ниско в корема. Не ми мина от 2 магнерота и 2 ношпа, та си изпих Диаспорала, който трябва да пия преди лягане обаче... но поне болката спря...ако има нещо следобед ще се видя с док. мислите ли, че е проблем като не е Приет вечерта Диаспорала, а сутринта?

# 406
Здравей! При мен не беше менструална ами една много кофти остра болка, вече станахме специалисти на болките с толкова проблеми, Хаха. В петък съм при моя док, ако искаш питай при кого я е насочил. Моята лекуваща ПА бе Бранкованова- много умна и разбираща докторка, така че все си мисля, че за нея ще стане въпрос. Simple Smile) но според нея най-доброто решение беше да се иЗбегне дразнителят, което сега ми е 50/50 непосилно, но още 3,4 седмички ще треперя, а после ще се развихрям, Хихи.
Брат ми е голям чешит- като доктор Хаус, каквото и да го питаш, се дразни, че или си чел в нета, или преувеличаваш, хахах. Та, днес четох мнения на ходещи при Сигридов за магнезиевите препарати и ми падна ченето... няма да ги пиша тука, който ходи при него сигурно знае за какво става въпрос...

# 407
Привет Simple Smile)

Как сте с болките и контракциите, момичета? Аз сутринта имах гадна болка по-ниско в корема. Не ми мина от 2 магнерота и 2 ношпа, та си изпих Диаспорала, който трябва да пия преди лягане обаче... но поне болката спря...ако има нещо следобед ще се видя с док. мислите ли, че е проблем като не е Приет вечерта Диаспорала, а сутринта?

На мен Диаспорала ми го изписаха вместо Магнерота,да не ти се раздумка сърцето с такава доза?Или едното,или другото. Simple Smile

# 408
Мен ме приспива Диаспорала, не знам защо. Докторът ми изписа и магнерот и диаспорал- вечер. В петък ще се разбираме с него.
Един ден пак бях взела прахчето през деня и аха аха да припадна... иначе от банка кормагнеЗин ми се думка сърцето, едни горещи вълни получавам, ама... няма как. Simple Smile)

# 409
  • Варна
Аз все съм на диаспорал, досега на сутрин и вечер по 250, като моето АГ ми каза, че е рано да го увелича на 300, а в болницата където ми правиха серклажа казаха да го увеличавам на 300.
Аз напоследък правя процедурата 250 като стана и 300 вечер.
Днес имам едно излизане за кратко и токущо изпих дозата 300, че да ми по-спокойно.
Аз вчера бях се ошашкала, че имам менструални болки...пих ношпа ама никак не ми подейства. После се осъзнах, че госпожицата цял ден ме рита, ниско, ниско, ама много ниско долу и всъщност от това ме боли.
На всичкото отгоре аз нямам много спомен какви са тея болки менструалните, защото по принцип съм си ги нямала преди, а последните 1г. и 5-6 месеца поради лечение съм имала само 3 цикъла... та не помня каква е тая болка,
Явно при мен си има болка от разтягането на връзките и разширяването на матката, защото корема ми започва да расте ден с ден вече , а досега си беше неличим.  

Ооо и да се похваля, че от вчера усещам вече бебето и в ляво , където ми е плацентата. Досега усещах само ниско долу и дясно, ноявно бебка расте и вече получавам удари и от лявата страна

# 410
Аз съм същата като имам да ходя по доктори- пия за всеки случай още магнезий Simple Smile) Хаха.
Моята болка днес беше като бодене, но остро- мислех, че е някакво разтягане,  но щом се влияе от магнезий, значи сигурно е контракция Sad. Дано ми е Ок шийката, както последно, че само това липсва пак.
А за контракции с менструални болки- няма как да ги сбъркате- Ей така като бях в 24 седмица ме боля цяла нощ и сутрин кръста, че си имах и напъни вече за раждане....наляха ме тогава при доктора два дена поред с кормагнезин и съм му много благодарна, че иЗбутваме седмичките...

# 411
  • Варна
Нямах стягане на корема.
Аз това не мога да си обясня.. тези менструални болки само болки откъм яйчниците ли са или има и стягане на матката?
Нали стягането на матката са контракциите, които скъсяват шийката ?
Аз вчера си бях с болки, бебето ме риташе ниско долу където ме боли, но корема , матката си  бяха меки и спокойни.

# 412
Моят корем никога не е ставал, както казват, на камък,  но получих болеЗнена контракция и то в кръста ?! понякога като се ядосам се стяга коремът ми, при теб явно дискомфортът е от движенията на бебето.

Чела съм, че болеЗнените контракции влияят на шийката и си е така. За стягането не съм сигурна, но мисля, че е по-щадящо.

# 413
  • Варна
И аз се надявам да е така .
Когато ми направиха серклажа , след около един час започнах да усещам болки ниско долу., ей тогава бяг сигурна че е менструална болка, защото си болеше силно. Викнах акушерката и казах, че имам менструални болки ниско долу и искам обезболяващо , освен банката магнезии. Тя ми вдигна нощицата , сложи ръка на матката ми и каза "Е, нямаш контракции, спокойна е матката" , е викам да, ама ме боли ниско долу. В крайна сметка ми хакна едно ношпа в дупето.
За това си мисля, че само стягането на матката е контракция...

# 414
А пък аз си лежах на ехографа без да усещам нещо и док каза тъжно, че ми е чувствителна матката... не знам вече коя болка и кое какво е- ще полудеем съвсем.

# 415
Не, не е. Болезнените контракции тип менструални болки са по-опасни и да, контракции са. Също и някои болки в кръста са контракции. Явно има и безболезнени, без стягане, за които изобщо не разбираш. На мен ми видяха такава на ехографа, а можех да се закълна, че нямаше нищо в момента

# 416
Ето, както при мен на прегледа..

# 417
Менструалните болки не винаги са контракции.
Те са по- ниско долу, при мен се появяват понякога като ходя по тоалетната по голяма нужда.
До колкото ми беше обяснено, червата се опират по някакъв начин до матката и ако тя е по чувствителна, при по твърди или големи...  сещате се, се получава този (д) ефект.
Може също така да си боли матката от самото разтягане, все пак увеличава размера си толкова много.
Може и бебо да натежава някак си.
Болките в кръста също не винаги са контракции.
Но пак е индивидуално ...

# 418
Контракциите могат да са и болезнени, и не, да се усещат ясно, или не - всякакви. Лекарствата и това е ... Продължава да ми действа най-бързо магнезиевото олио, сравнено с хаповете и прахчетата и ползвам повече нещо, въпреки неприятното усещане по кожата.

# 419
На мен пък един ден от ходене до магазина за 10 мин.ми се стегна целият корем.Не да стяга и отпуска,а седи твърд,все едно топка съм глътнала,и така изкарах един ден защото мислих че нещо съм се подула явно,но на другиа ден отидох до болницата,оказа се че и това било контракции.Нямах болка,корема ми седя така над 12 часа твърд.Така че,явно и такъв тип има...да се побъркаш

Общи условия

Активация на акаунт