Лежащи мами - 40

• 57 854
  • 795
  •   1
Отговори
# 450
Мариелка за коринфар от 16 г.с. така ?
Мис-120/80 ми е кръвното.

Ми така мисля,че повечето хапове почнаха тогава и в 17 г.с правихме серклажа.

# 451
Да ви питам,тези които са със серклаж,има ли някоя която пие утрогестан,и имало ли е ефект за шийката от него? Simple Smile

# 452
  • Варна
Аз от 15гс пия утрогестана.
До тогава беше вагинално.
Мисля, че никой не може да каже дали действа, дори и вагиално в по-късните седмици. Надеждата ни крепи с тоя утрогестан

Salsisha,  тея дни не беше ли на преглед ? Какво стана ?

# 453
Да ви питам,тези които са със серклаж,има ли някоя която пие утрогестан,и имало ли е ефект за шийката от него? Simple Smile

Аз го пия/ слагам от 6 г.с.Не мисля,че ми помогна на фона на отворената ми шийка,но го продължавам до края.

# 454
От доктора знам,че след 30-32г.с няма смисъл от утрогестана, няма ефект.

Аз го пия/ слагам от 6 г.с.Не мисля,че ми помогна на фона на отворената ми шийка,но го продължавам до края.

# 455
Мисля, че никой не може да каже дали действа, дори и вагиално в по-късните седмици. Надеждата ни крепи с тоя утрогестан

Действа. Като минимум в комбинация с магнезия тушира контракциите. Аз за 1 седмица на прогестерон - 2х 400 - доста, шийката се закрепи, дори беше набъбнала с 10 мм. Инфекцията също си беше отишла, така че вчера направо ми направиха секрлажа, макар и 24 седмица вече  и някак си ми е по-спокойно вече, като ме зашиха. Simple Smile

# 456
Здравейте момичета стари и нови Simple Smile
Бях на тонове днес.
Шийката вече е доста къса, но впредвид че съм в 35 г.с, според доктора вече не е толкова критично.
Лежане, магнезий и докъдето Simple Smile

# 457

Действа. Като минимум в комбинация с магнезия тушира контракциите. Аз за 1 седмица на прогестерон - 2х 400 - доста, шийката се закрепи, дори беше набъбнала с 10 мм. Инфекцията също си беше отишла, така че вчера направо ми направиха секрлажа, макар и 24 седмица вече  и някак си ми е по-спокойно вече, като ме зашиха. Simple Smile
Аз съм в 28г.с.Серклажа направихме в 26.Преди това не съм пила утрогестана,сега от 1 седмица го пия. Simple Smile

# 458
Утрогестана бил много важен при серклаж и при слаба шийка, и това ми го казаха няколко докторки. Трябва да се слага вагинално  или ректално. Едната докторка ми разказваше за нейните проблемни бременности, и че утрогестана никога не я били подвеждал. Вика - когато го спрях, тогава родих.

# 459
  • Варна
Утрогестан вагинално= на гъби при мен. През устата ми е ок, а и преди бях писала, че дори на листовка пише,че се взима през устата след ееди коя си седмица, та така се успокоявам аз хахххх
Салсиша, коя седмица стана и колко беше шийката ?

# 460
Утрогестан вагинално= на гъби при мен. През устата ми е ок, а и преди бях писала, че дори на листовка пише,че се взима през устата след ееди коя си седмица, та така се успокоявам аз хахххх
Салсиша, коя седмица стана и колко беше шийката ?

В 23та след кашляне и инфекция голяма, беше се скъсила до 2 см и фуниевидно разширение, после 1 седмица на cylogest, магнезий и антибиотик за инфекцията и набъбна от прогестерона до 2,10, та в 24та сега направиха серклажа. За 10тина дена падна от 4 на 2 см шийката с тази настинка. През устата не ми изписаха, защото тия дози щели да ме карат да повръщам и да натоварват системите, затова свещички - ректално до серклажа, за да не пипам влагалището да се замърси нещо, сега вече мога и вагинално. Но аз и преди ги слагах вагинално.

# 461
Аз утрогестана само го пия през устата.При абортите го слагах вагинално но тогава имах прокървявания.Този път Господ ми спести прокървявания в ранните седмици.Пия урогестан от + теста буквално.

# 462
Аз слагах вагинално до към 28 седмица.Нямах серклаж и скъсяване.
Така или иначе няма как да навреди.

# 463
  • Варна
Цветно цвете , аз ако бях без серклаж и скъсяване и аз щях до към 32 седмица да го слагам вагинално, ама в тоя случай си пазя флората хахах
Момичета днес съм при ново АГ на преглед, защото моето ще отсъства , а и при това мисля да раждам.
Стискайте палци да не се е скъсила много шийката, че преди 2 седмици в 24гс беше 25мм.... а от тогава имам повече стягания на корема и така съм се филмирала да не е скъсена повече от 23мм Sad
Мисля, да я питам дали диаспорала сутрин и вечер по 300 е достатъчен... според мен не щом само да лежа и от едно ходене до тоалетната и къпане да ми се стяга корема Sad

# 464
Хора, мен днес ме наплашиха с бабешките вярвания, че в 8м родени бебчета умирали, никое не оцелявало, а в 7м всички оживявали... не съм тръгнала да раждам поне! Още 3 седмици, но сега много се притесних Sad.

Общи условия

Активация на акаунт