Лежащи мами - 40

• 57 766
  • 795
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Ххахаха малиии горкия ти мъж, 2 бременни у дома Grinning

# 526
Как обожавам котки и искам да гушоням нашите, но са дворни и няма как...
Общо взето, колкото повече наближава моментът, толкова повече с нищо не мога да си отвлека вниманието. Бях почнала за зяпам София ден и нощ от първи епизод, но стигнах до 300 и вече не ми се гледа, четях книги, но, каквото и да съм подхващала, е временно 😀. Свека дудне постоянно за всичко, това е товарещо, но не разбира като й кажем...мъжът ми е поръчал пелени и козметика, които маменка да вземе, като дойдат (оставил й е парички) се почна с въпросите защо толкова скъпо, а защо ходя толкова много на доктор, разходи излишни?!...абе...заболява ме гастрита от караници Sad
Живея си ден за ден до следващ преглед и така Simple Smile)
До мен няма и заведения твърде, защото не съм в града, но нищо...Simple Smile

В петък вземам 45-дневния болничен, ех Simple Smile) стъпка по стъпка се доближаваме, момичета Simple Smile)

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 15:22 от Iva G

# 527
Момичета, Имам хрема, леко наболяващо гърло и един подут лимфен възел. Не се чувствам изтощена и болна. Но този възел ми притеснява.

# 528
Almirra, аз бях така. Правих гаргара с лайка и сода, пих чайове от шипки с мед и лимон и много фрешове от цитруси, носа промивах с физ.разтвор. След 2 дни лимфният възел започна да омеква и да спада (беше твърд и подут, точно под челюстта под ухото), изчезна след седмица някъде. Трябва да следиш да нямаш темп, да не продължи да нараства или да се подуят други възли. В такава ситуация трябва да отидеш на лекар.

# 529
Almirra, аз бях така. Правих гаргара с лайка и сода, пих чайове от шипки с мед и лимон и много фрешове от цитруси, носа промивах с физ.разтвор. След 2 дни лимфният възел започна да омеква и да спада (беше твърд и подут, точно под челюстта под ухото), изчезна след седмица някъде. Трябва да следиш да нямаш темп, да не продължи да нараства или да се подуят други възли. В такава ситуация трябва да отидеш на лекар.

Благодаря. Имам всички продукти под ръка. Започвам процедурите.
Златни сте

# 530
Здравейте момичета,искам да ви питам,усещали ли сте си корема твърд?Като лежа няма проблем,но като стана се втвърдява целия,не като контракции,да стяга и отпуска,а си седи твърд,без болка? 😕

# 531
  • Варна
Аз това го усещам като стана с пълен мехур и докато стигн а до тоалетната съм така. Изпишкам се и връщането до дивана е ок. уж гледам често да ставам, ама се и наливам с вода по цял ден...
Вечер пък нали бях казала, че ми се втрърдява корема по гръб... е днес сутринта мм ме събужда за фраксипарина, отвивам се , за да седна, че ми е най-спокойно седнала да се бие и корема ми твърд и изпъкнал, само че беше твърд според мен не от контракция, а от позата на бебето защото беше се долепило за коремната стена и половината ми корем стърчеше на една страна , чак мм вика туй не е никва контракция ами бебето просто е в едната ти половина и наистина сложих си ръката на подутото и там нещо твърдо я дупе я гръбначе... седнах и веднага усетих как се смъкна надолу Grinning И всичко това без капак болка, а просто едно изпъкване на корема усещам в този случай.

# 532
Момичета, тези втвърдявания, макар и безболезнени, също са контракции.  С първата бременност не заех, че са контракции, отивам на преглед и доволно се хиля на акушерката и ѝ казвам, че бебето явно доста бързо расте, защото ми опъва корема и е много твърд. Simple Smile Онази жена като изпули едни очи и ми вика “Това са контракции, бе, момиче, от кога си така?“. После пък на раждането (секцио) питах акушерката какво са това родилни контракции и дали имам, а тя ми каза, че ако имам родилни контракции нямаше да ѝ задавам въпроса с усмивка, а щях със сигурност да знам.

# 533
  • Варна
По принцип и аз мисля, че са контракции. Всяко стягане на корема, при което пръстите ми не потъват в корема си е контракция.
Просто сутуацията днес беше подут твърд корем само от ляво.
На вас случва ли ви се така да застане бебето че да деформира корема ?

# 534
[video][/video]още нямам втвърдяване на корема въпреки че усещам в отделни очастъци понякога като втвърдяване.Ноооо тези гадни менструални болки незнам кво ще ги правя постоянно се появяват притеснявам се вчера излязох от болницата и днес напомниха за себе си.А физически шийка и серклаж са добре няма видима причина.Вече си мисля да си взема Рескю спрея на д-р Бах някой ползвал ли ги е?Пише че не са вредни за деца и бременни без алкохол и така.Ще питам аз док. Че понякога изпадна в голям страх.

# 535
  • Варна
Ми, не знам за какво са тези капки, ама си вземи седатив ... малко да се успокоиш. Аз като бях доста притеснена и депресирана АГ ми ги изписа, безвредни за бременни. Не знам колко помагаха или си въобразявах...
Матката ти се разтяга..,. може и то това да са болките.
Имам приятелки, които цяла Б не знаели какво е стягане на корема, но пък през цялото време са имали менструални болки и никой нищо лошо не им е казал, както и си родиха в термин или след него Grinning

# 536
Капките на д-р Бах са подходящи,нали ги рекламират и точно на рекламата една бременна си пръска.А за това втвърдяване бях го имах и преди 2 седмици,но тогава и в легнало и във всякакво положение си беше като камък,или все едно топка съм глътнала,полежах си на системи няколко дена,сега не знам пак същото ли е,че не ми се лежи пак... 😕😢
[video][/video]още нямам втвърдяване на корема въпреки че усещам в отделни очастъци понякога като втвърдяване.Ноооо тези гадни менструални болки незнам кво ще ги правя постоянно се появяват притеснявам се вчера излязох от болницата и днес напомниха за себе си.А физически шийка и серклаж са добре няма видима причина.Вече си мисля да си взема Рескю спрея на д-р Бах някой ползвал ли ги е?Пише че не са вредни за деца и бременни без алкохол и така.Ще питам аз док. Че понякога изпадна в голям страх.

# 537
Здравейте момичета Simple Smile
Аз много често съм имала втвърдяване.
Според мен вариантите са два или контракции или бебето е в опреденела поза и опира я дупе, я нещо друго.
Не знам обаче как да се различат.
Що се отнася до болките аз имам от самото начало, менструални.
За мен е нещо обичайно и не се впрягам изобщо.
Но знам,че има жени като ги заболи тръгват към болницата, така че не мога да дам съвет.

# 538
А АГ-то за тези втвърдявания какво ти е казвало? Simple Smile
Здравейте момичета Simple Smile
Аз много често съм имала втвърдяване.
Според мен вариантите са два или контракции или бебето е в опреденела поза и опира я дупе, я нещо друго.
Не знам обаче как да се различат.
Що се отнася до болките аз имам от самото начало, менструални.
За мен е нещо обичайно и не се впрягам изобщо.
Но знам,че има жени като ги заболи тръгват към болницата, така че не мога да дам съвет.

# 539
Мис благодаря за подкрепата.Знам че има много бременни които са искарали цяла бременност с менструални болки.Въобще не искам да се впрягаме но вторият ми аборт започна така менструални болки малко болница прокървяване и накрая разкритие.До този момент бременноста ми протича много по различно от останалите и затова искам да си мисля че просто съм така но в един момент се предавам на страха и както каза филл аз съм една от тези където тичат при най малката болка.Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт