Лежащи мами - 40

• 57 734
  • 795
  •   1
Отговори
# 600
Аз от личния си опит съдя, че трябва да се следи, особено ако има контракции и т.н.
Ако лекарят е свестен, няма проблем да ти я измери вагинално.
Моята над 12 пъти я мериха(За два месеца), но аз имам пълно доверие на моя лекар, това не ме е безпокояло.
Питай директно,няма какво да те безпокои Simple Smile

Аз последната седмица получих неболезнени контракции доста често. По принцип пия Магнерот 3х2 и но шпа и бузколизин при нужда 3х1. Говорих с АГ в петък и тя каза че явно тази терапия не ми действа и трябва венозно да ми вкарват нещо и се разбрахме, ако в петък съм така да отида още в събота,ако не- да се чуем в понеделник. Поуспокоиха се нещата, но все пак мисля утре да отида да ме прегледа, че ми е мн притеснено, но се чудя за шийката дали ми я мерят като досега не са ме гледали освен с коремния ехограф? Възможно ли е чрез него да се мери? Последния път като бях на консултация имах контракции и може би АГ си е прегледала каквото е необходимо, но никога не сме коментирали шийка и разни такива. Май трябва директно  да попитам, че се притеснявам.

# 601
На мен също ми писна от болници,как така сама си вливала кормагнезин? 😮
Аз съм може би най-откачената, която си пусках кормагнезин вкъщи, но се чувствах идеално, отколкото в болница, въпреки рисковете.

# 602
Имах изписани банки, кормагнезин ампули и всичко необходимо , за да си пусна сама системата. Намерих си сестра, която дойде и ми сложи абоката и от там всеки ден си я пусках и спирах сама.

# 603
Хмм,и аз онзи ден като ме приемаха в болницата ги питах дали не може в къщи да ми се вливат,аз ще намеря кой,нямало от къде да купя банки,викам вие ще ми давате,вместо да лежа,не ставало 😁 ооо ще знам .... аз знам вече кое как се пуска 😆
Имах изписани банки, кормагнезин ампули и всичко необходимо , за да си пусна сама системата. Намерих си сестра, която дойде и ми сложи абоката и от там всеки ден си я пусках и спирах сама.

# 604
Банки се купуват от аптеката, само някой трябва да изпише ампули кормагнезин.

# 605
  • Варна
Ама това да си наливате системи вкъщи изобщо не е майтап!  На мен ми ги вливаха в нас,  защото пътеките свършваха и нямаше вече как да ме държат в болница,  или не са искал,  не знам,  но ми ги слагаха системите родителите ми,  които са лекари...
Ами ако ви стане лошо,  ако бебето спре да мърда,  ако започне да ви се вие свят?!?  В болницата,  колкото и да е неприятно поне следят тоновете на бебето,  и ако има нещо може да се реагира веднага.

# 606
А, следят, дръжки. Следят ако си в късните месеци, преди това не се следят тонове. Нито се хващат правилно на машината, нито са показател за нещо.

# 607
Моля за мнение от желаещите дами в темата! Simple Smile). В 35г седмица съм и искахме да стегнем багажа за болница- да видим кое къде се събира и ще бъде и т.н., но вкъщи майката на съпруга ми казва, че е много рано...аз съм зодия дева и ще съм секцио, та съм страшно педантична и планираща и не обичам всичко да се случва в последния момент...вие, дами, кога бихте и сте си стегнали багажите за болницата? Simple Smile

# 608
Прави, каквото искаш и не слушай никой. Това са приятни емоции - багажа ти, бебешките неща. Ако ти е кеф и 2 месеца по-рано ще го стегнеш, никой няма право да ти се меси. На тебе дали ти е рано, на нея и е късно да дава акъл.

# 609
АГ не ти ли каза кога? Даже на мен ми бяха дали лист с написано всичко необходимо.

# 610
О, моята акушерка не давала такива списъци...от родили познати скалъпваме, а утре като ходя до АГ комплекса ще искам официален списък Simple Smile)
Наистина емоцията е много приятна и затова не позволявайте на никого да ви я мърмори и очерня Simple Smile)

# 611
Подкрепям Арвен!Ако вкъщи нямате доктор не си правете експерименти със системи вкъщи.Освен ,че е безумие е и много опасно.Стига лиготий....ако се налага болница-болница....както и да е...вие си знаете.

# 612
  • Варна
На мен са ми предлагали , ако се наложи плащам дневен стационар и  ме слагат на система с магнезии за няколко часа. При серклажа спах вечерта с течаща система... е това не беше сън, а постоянно притеснение да не дръпна и да изкарам абоката, да не си свивам ръката ...
Всеки иска да си спи у дома, но наистина си е по -добре под контрол.

# 613
Е, чак пък лиготия... С предишната Б лежах в патологията на МД, няколко пъти. В стаята настаняваха момичета от цяла България, коя от коя с по-тежки усложнения, някои губеха децата си. Едва издържах психически, преживявах много тежко всяка трагедия, умирах от страх за дъщеря ми. Не спях, говорех й на глас, че двете ще се справим, че ще се роди здрава и доносена... Лекарите видяха, че не съм добре. Започнах да ходя на вливания сутрин в 6ч, престоявах до 8 вечерта и мъжът ми идваше да ме вземе, за да спя у дома, да се изкъпя и най-вече да се откъсна от потискащата среда. Не подценявайте психическото състояние, не по-малко важно е от физическото.

# 614
Всеки преценява риска, моля ви не съдете!

Общи условия

Активация на акаунт