Лежащи мами - 40

• 57 720
  • 795
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
За бадемовото/кокосовото мляко не е майтап. На мен ми бяха изтекли всичките води(беше се спукал мехура) и за 3 дни ги възстанови.
Ох....

# 631
За бадемовото/кокосовото мляко не е майтап. На мен ми бяха изтекли всичките води(беше се спукал мехура) и за 3 дни ги възстанови.
Това наистина ли е така ? Зву4и ми като ''нау4на фантастика '' . Невероятно !!! Боже Господи !

Последна редакция: пн, 30 апр 2018, 22:02 от J777

# 632
Не, не е така. И напълно скъсана мембрана не се възстановява, нито се пълни наново. Явно нещо друго е било и авторката на поста го е разбрала грешно.

А иначе - всеки протеин "вдига" водите, или ги "смъква", ако са повече, просто защото разрежда кръвта и вкарва чисти аминокиселини, независимо дали ще е кокос, телешки, млечен или друг.

# 633
Salsisha, не беше нещо друго и изобщо не се е объркала авторката...
Водите ми изтекоха като водопад в 22 седмица. На ехографа се видя ясно как няма никаква течност. Умницата, завеждаща на патологията реши, че трябва да се опитаме да задържим бременността и ми каза да пия въпросните напитки. След 3 дена бебка пак плуваше във вода,  много добре се виждаше на ехографа - местата с вода изглеждат черни. През цялото време лежах вее болницата и  подливах. И така 10 дни, докато не изкървих сериозно. Родих в 23+4, викаха му аборт, само че моят "аборт" си има ЕГН, смъртен акт и гроб. Дъщеря ми се бори 3 седмици и почина.
Де да се бях объркала ... Ама нейсе ...

Обясниха ми, че бебетата си произвеждат амниотична течност и въпросните млека подпомагат това.

Ако случайно сте в София НЕ препоръчвам Св. София (бившата Тина Киркова)!!!

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 03:06 от Silveto_i_Yasen

# 634
Ужасна случка, дано да ти е последна! Но бебето е било герой, три седмици в 23та, дълго се е борило.

Води се абсорбират и се произвеждат нови постоянно, през цялата бременност, толкова бързо, че дори съдържанието им се влияе от храната, която приемаме. Но ... ако плацентата е с нарушена функция, или околоплодния мехур се спука сериозно, това е необратимо, каквото и да пием/ядем, както се е случило и при теб за съжаление.
Дано не се случват такива гадости на никоя майка и бебе, дано да стигне медицината до етап, когато може да се предотвратява това.

# 635
  • Варна
Аз от 10 дена пия чист колаген 1 и 3 !
Значиииии толкова четох из чуждите сайтове и навсякъде го изписват при Б, а тук нашите гинеколози още явно не са на тема добавка колаген.
Наистина не знам как да реагирам за кокосовата вода, мляко....
На мен при последния преглед, който беше при ново АГ ми каза, че околоплодните води горе в дясно й се виждат по-малко... тя бебка си седи толкова ниско долу , че горе хич не е достигала.
Според аг не знае дали по принцип съм с по-малко , защото за първи път ме гледа и каза, че ще проследи при другите прегледи.
Аз единствено сутрин след ставане влагалищния ми секрет е по воднист. сякаш съм насъбирала вечер защото тогава съм изцяло суха при пишкане и сутрин след като стана и се размърдам и ставам като подмокрена. През деня всичко е точно и вечер понякога пак е леко по-воднист... зависи от бельото с което съм.
Извинявайте за обясненията , ама сега съм на тема тоя воднист секрет колко е нормален ... днес ще звъня на АГ за преглед и за секрет , че да се свърши и тази драма !

# 636
Могат да ти направят един бърз тест, дали това, което изтича е води. Забравих как се казва. Сложи си една превръзка, или памучно бельо и направо него могат да тестват после.

# 637
Амнишуър се казва теста. Вероятно го има в големите аптеки.  
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … GEiG-de9uN52wQzHP

# 638
Да, а в болниците с някакъв реактив са ми правили такъв, но не помня вече, отдавна беше.

# 639
Miss_V относно колаген - какъв пиеш? И аз съм чела, че е полезен за здравината на амниона и хориона. Също така препоръчваха витамин С, който подпомагал образуването на колаген. Като имаха предвид 2 портокала на ден ...

# 640
  • Варна
Пия този https://www.neocell.bg/super-kolagen-prah-6600-mg-198-gr--1.html .
Чистия без вит. Ц, защото съм с тромбофилия и вит. ц не е ок в моя случай.
То няма как да огранича вит. ц , но поне не го приемам като добавка, а само естествен от храните.

Аз го пия от 10 дена... по принцип знам, че трябват 3 месеца за някакъв ефект, но аз го взех и с идеята освен за действието, което уж може да има за върху шийката и за самата ми кожа, защото си има промяна сега в този период и думата еластичност на кожата при мен не съществува Grinning

# 641
Може и домашен тест за водите,слагате си ежедневна превръзка и после с йод се накапва,ако се оцвети зелено значи са води...

# 642
Защо вит.Ц да не е ок. , нали доколкото си спомням си с нискорискови мутации . Този колаген дали е подходящ за бременни ,виждам разни съставки ?И да попитам как  взимате вит. Д ,колко време след храна ,която е богата на калции като сирене и мляко ?

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 15:06 от J777

# 643
  • Варна
Във витамините за Б, които приемам също има малко Вит.Ц и като приема и с храната и прецених, че щом има и чист колаген нека да е той.
4g/4g съм ... уж нискорискова, но все пак мутация и всеки ден съм на фракси. Попитах няколко лекаря, но никой нямаше мнение за колагена.
Денис от темата за добавките ми предложи протеини за Б, както и един колаген, но те бяха със супер много неща вътре . Из английски и американски сайтове порових и гледам, че си пият най-различни колагени , никъде подчертани,че са или не  са за бременни. Бременни от групата ни, живеещи в USA и в Англия приемат и те колагени без изрично предписание,че са за Б.
На тоя много се чудих , но е най-пречистения телешки колаген и аминокиселините,които има трябва да си ги има иначе няма да е колаген.
Сигурно има някоя съставка, която ти е направила впечатление , но все си мисля,че в такива количества едва ли би могла да навреди.

# 644
Аз съм в болница. Заради малкото води още една докторка в АГ комплекса го предложи и се съгласихме с мъжо. Моят доктор малко се нацупи и каза щом искате...тъпо ми е, ме си мисли, че не му вярваме, ама беба ми е най-важна а нещата не са съвсем Ок. Дежурната каза, че нещата са долу горе..проверяваха ми шийката ръчно, иначе нямало да ме приемат...е, болеше си! Пропускливост-средна, а в единия джоб май изобщо няма вече водичка. Само за три дена съм, да видим как ще се процедира нататък...това от мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт