Лежащи мами - 40

• 58 665
  • 795
  •   1
Отговори
# 360
Имам въпрос към тези жени, което са със скъсени шийки и серклаж - имахте ли някакви явни симптоми, които да ви подскажат, че нещо не е наред или ви откриха скъсяването по време на рутинен преглед? Аз все се притеснявам, че и моята може да се е скъсила, а аз да не знам и да не се пазя достатъчно. Утре съм на преглед, но все пак, ако може да ме насочите, ще съм благодарна. Аз имам болки долу, много ниско, но по-скоро като да е от пикочния мехур. Преди месец много ме болеше и корема, та чак до под гърдите. Ходих на ехограф при лекар вътрешни болести и неговия къментар беше, че бебето притискало и така щяло да бъде. Аз всеки път изпадам в паника, когато нещоме заболи по-силно. Пусках изследване на урина - обикновинари стерилна, няма проблем. Пих и уринал акут 2 седмици.

# 361
Поне не се е скъсила Simple Smile
Със серклаж имаш прекрасен шанс,дори и да преносиш.
Ще лежим, какво да правим Sad
Здравейте и от мен.На 03.04 направих серклаж на горещо със шийка 29мм в 26г.с.,лежах 2 вечери в болница,и АГ ми каза до няколко дни че може да се раздвижвам по малко.Е хубаво,но на 09.04. се разходих за около 20 мин. и корема ми се стегна целият,без болка само стягане,но седи така,не да стяга и отпуска като контракции,оказа се обаче че и това било контракции.На 11.04 пак в болница на системи...Преди да ме приемат обаче,гледахме шийката с вагинален и пак си е 29мм,нали уж трябва да се скъси или увеличи,а седи пак в едно положение?И вчера ме изписаха и сега пак си лежа...и така до края Sad

# 362
Имам въпрос към тези жени, което са със скъсени шийки и серклаж - имахте ли някакви явни симптоми, които да ви подскажат, че нещо не е наред или ви откриха скъсяването по време на рутинен преглед? Аз все се притеснявам, че и моята може да се е скъсила, а аз да не знам и да не се пазя достатъчно. Утре съм на преглед, но все пак, ако може да ме насочите, ще съм благодарна. Аз имам болки долу, много ниско, но по-скоро като да е от пикочния мехур. Преди месец много ме болеше и корема, та чак до под гърдите. Ходих на ехограф при лекар вътрешни болести и неговия къментар беше, че бебето притискало и така щяло да бъде. Аз всеки път изпадам в паника, когато нещоме заболи по-силно. Пусках изследване на урина - обикновинари стерилна, няма проблем. Пих и уринал акут 2 седмици.
Аз имах стягания в корема без болка и като казах на АГ реши да видим шийката с вагинален...но късно,за това и ми се наложи серклаж на горещо Simple Smile

# 363
Аз нямам серклаж, но имам скъсена шийка.
В 28 г.с отидох на профилактичен преглед и още със самото начало на прегледа с екограф, докторът каза че бебето е много надолу и съм била имала много контракции(Не мога да кажа, че съм усетила да съм имала някакви особени признаци).
Аз си имам по принцип болки понякога, още от самото начало.
Освен това според мен е важно да знаеш,че дали имаш и по слаба съединителна тъкан, ако да с напредването на бременноста от тежестта може да се скъсява.
Ако си притеснена,помоли да ти я измери просто утре Simple Smile

# 364
  • Варна
Серклажа на горещо е по принцип, когато шийката е много скъсена и с разкритие , а не толкова заради седмиците Simple Smile
Стига да има дължина за шиене няма нищо на горещо. Ееее лекаря да си позволи серклаж в толкова късна седмица си е доста смел... по принцип препоръчват директно лежане.
Чела съм мнения, че и в 20гс е на горещо, а някой лекари казват, че в 25гс може стига да има дължина и да няма разкритие.

Аз се чувствах добре и по нищо не разбрах, че ми се скъсява шийката. Аз си знаех, защото я следим от 12гс, още тогава беше по-къса, но иначе нищо различно не съм усетила !
 При мен явно си е от слаба съединителна тъкан и от тежестта на бебето се скъсява.
Чувствах се чудесно при ходене, а при лежане ми беше дискомфортно. Като ми казаха , че трябва да лежа спрях всякакви разходки ииии всичко в изправено положение.... е сега след месец и малко без движение елате да ме видите как ходя ... вървим супер бавно до магазина, с доста почивки, посядвам където има пейка. Пипам си все корема дали е твърд, все ми се пишка. Естествено все ми се струва твърд , въпреки че коремчето ми вече се пооформя и като съм права корема ми е доста опънат. По 30-40 минути ходене 2 пъти в седмицата ми е голямо напрежение ! Явно организма ми забрави какво е вървене...

# 365
Момичета шийката ми вече я няма,отваря се канала от движенията на бебо.22 седмеца стигнах и чакаме.Има ли мама която до лежи сега в МД?
Ох милата,ама как няма кой да ти направи серклаж...
Моят го сложиха в 21 седмица ,шийка и аз нямах,но в Надежда д-р Христов.се нае.Няма ли как да се добереш,с линейка ако трябва.Индометацин слагала ли си?
22 седмица е адски рано за раждане,в случая добрата неонатология в МД не те засяга.
Аз съм в 27г.с.Миналата седмица ми направиха серклаж на горещо със шийка 29мм,има шанс Simple Smile

Шанс има ,но не и за серклаж понеже няма какво да се шие Simple Smile.Влезнах в 27 седмица вече.Много мина мъничко остана Simple Smile

# 366
Серклажа на горещо е по принцип, когато шийката е много скъсена и с разкритие , а не толкова заради седмиците Simple Smile
Стига да има дължина за шиене няма нищо на горещо. Ееее лекаря да си позволи серклаж в толкова късна седмица си е доста смел... по принцип препоръчват директно лежане.
Чела съм мнения, че и в 20гс е на горещо, а някой лекари казват, че в 25гс може стига да има дължина и да няма разкритие.

Аз се чувствах добре и по нищо не разбрах, че ми се скъсява шийката. Аз си знаех, защото я следим от 12гс, още тогава беше по-къса, но иначе нищо различно не съм усетила !
 При мен явно си е от слаба съединителна тъкан и от тежестта на бебето се скъсява.
Чувствах се чудесно при ходене, а при лежане ми беше дискомфортно. Като ми казаха , че трябва да лежа спрях всякакви разходки ииии всичко в изправено положение.... е сега след месец и малко без движение елате да ме видите как ходя ... вървим супер бавно до магазина, с доста почивки, посядвам където има пейка. Пипам си все корема дали е твърд, все ми се пишка. Естествено все ми се струва твърд , въпреки че коремчето ми вече се пооформя и като съм права корема ми е доста опънат. По 30-40 минути ходене 2 пъти в седмицата ми е голямо напрежение ! Явно организма ми забрави какво е вървене...

Така ми казаха,че е на горещо заради седмиците.А и имах фуниевиедно разширение,ако ви говори нещо...А за корема,и аз постоянно го пипах дали е твърд,но сега като бях в болницата лекарите ми правеха забележки да не го пипам или галя,защото и това предизвиква контракции,така че избягвай...Simple Smile

# 367
  • Варна
Явно заради наистина напредналите седмици си е на горещо....
Важното е , че имаш добра дължина на шийката.
Аз нямам проблем от пипането на корема. Доста често съм срещала това, че не трябва да се пипа, защото предизвиква контракции но при мен това не се отразява. И слава богу, защото сигурно и от ритането щеше да се втърдява по тази логика.
Постоянно като рита бебето ръката ми е на корема или пък таткото си я слага, радваме се и матката си ми е спокойна пу -пу !
Така, че ако не ти влияв докосването си се наслаждавай на ритничетата Simple Smile

# 368
  • Пловдив
Здравейте момичета. Чета ви отдавна. Залежала съм се на финалната права и реших да ви пиша. Като ви чета как се шашкате за 3см шийки чак благородно ви завиждам. Hug Моето скъсяване доки го установи в 21г.с при втората фетална. Рутинно. Шийката беше 17мм Grinning
Болница, системки, утрогестан вагинално и много лежане. Динамиката на скъсяване обаче се запази. 15, 14, 13 .... На 13мм се подготвях за серклажа. Изчаквах изследванията да излезнат чисти и да се шием. Тъкмо влязох в седми месец. И о чудо... Две поредни контроли шийката беше се върнала на изходните 17мм. Серклажа естествено отпадна. Аз се поуспокоих и поразщъках. Joy Яйца, козунаци, църква... Преглрд - шийка 7,9мм Scream от кабинета в болницата. 31г.с. Направиха кортикостероидна профилактика и обратно вкъщи на дивана. Вече съм 32г.с и броя всеки ден с благодарност и надежда за следващия.
Искам да дам кураж на всички, че и с шийка под 2см и без серкраж не е невъзможно да се добута до седмица в която бебчетата ни да имат шанс а защо не и повече.
Успех и щастлив финал за всички ни !

# 369
  • Варна
 Благодаря, Александра. Успех до края на теб ти желая !
Обичам да чета такива положителни коментари.
Мисля, че и лекарите имат значение как реагират в такива ситуации !
При мен моето АГ в 20гс с шийка 29мм ме изкара, че трябва да устискам някак си до 32 гс че да може бебето да има по-големи шансове . Мен това психически ме съсипа и реших серклажа, за да знаем, че всичко съм направила.
Сега съм в 25гс с 25мм шийка и понякога се държа така сякаш е не 25, а 5мм.... супер се паникьосвам и депресирам. Лекарите ми позволиха разходки всеки ден по 30 минути, а аз като се разходя и после се депресирам , че може да ми се е скъсила шийката от разходката и се чувствам виновна !

# 370
Момичета малко се обърквам.
Предполагам става въпрос за см. а не мм.
Страшно се радвам на положителност щкато твоята!
Моят доктор каза "Има жени с 1 см. избутват до девети месец, има и такива с 1 см. раждат до 24 часа.
Мисля, че зависи и от колко е почнала да се скъсява, т.е колко е по принцип.
Вече бебо ти е голям, малко остана.
И аз съм така, живея ден за ден, има адреналин 😂
Здравейте момичета. Чета ви отдавна. Залежала съм се на финалната права и реших да ви пиша. Като ви чета как се шашкате за 3см шийки чак благородно ви завиждам. Hug Моето скъсяване доки го установи в 21г.с при втората фетална. Рутинно. Шийката беше 17мм Grinning
Болница, системки, утрогестан вагинално и много лежане. Динамиката на скъсяване обаче се запази. 15, 14, 13 .... На 13мм се подготвях за серклажа. Изчаквах изследванията да излезнат чисти и да се шием. Тъкмо влязох в седми месец. И о чудо... Две поредни контроли шийката беше се върнала на изходните 17мм. Серклажа естествено отпадна. Аз се поуспокоих и поразщъках. Joy Яйца, козунаци, църква... Преглрд - шийка 7,9мм Scream от кабинета в болницата. 31г.с. Направиха кортикостероидна профилактика и обратно вкъщи на дивана. Вече съм 32г.с и броя всеки ден с благодарност и надежда за следващия.
Искам да дам кураж на всички, че и с шийка под 2см и без серкраж не е невъзможно да се добута до седмица в която бебчетата ни да имат шанс а защо не и повече.
Успех и щастлив финал за всички ни !

Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 19:55 от FilleFrancaise

# 371
Тези които имат серклаж с25, 30 мм шийка имали ли сте разкритие някакво? Че на мен ми се струва абсурдно да шият на горещо така или иначе идеална на размери шийка.

# 372
  • Пловдив
Моят доктор каза "Има жени с 1 см. избутват до девети месец, има и такива с 1 см. раждат до 24 часа.

Ами 1см =10мм Wink
Там където пиша мм са си мм. Blush 17мм =1,7см
7,9мм=0,79см. И така Grinning
Вероятно миниатюрните размери те объркват Grinning 

# 373
  • София
Момичета шийката ми вече я няма,отваря се канала от движенията на бебо.22 седмеца стигнах и чакаме.Има ли мама която до лежи сега в МД?
Ох милата,ама как няма кой да ти направи серклаж...
Моят го сложиха в 21 седмица ,шийка и аз нямах,но в Надежда д-р Христов.се нае.Няма ли как да се добереш,с линейка ако трябва.Индометацин слагала ли си?
22 седмица е адски рано за раждане,в случая добрата неонатология в МД не те засяга.
Аз съм в 27г.с.Миналата седмица ми направиха серклаж на горещо със шийка 29мм,има шанс Simple Smile
Еха,кой доктор направи серклажа в 26 г.с?

# 374
7,9 мм  😮
Много стискам палци, вижда ми се късично наистина, но всичко е строго индивидуално.
Малко остана!
Кога влизаш в девети месец?
И на мен ми биха коетикостероиди, дано не са вредни 🤔

Ами 1см =10мм Wink
Там където пиша мм са си мм. Blush 17мм =1,7см
7,9мм=0,79см. И така Grinning
Вероятно миниатюрните размери те объркват Grinning 

Общи условия

Активация на акаунт