Лежащи мами - 40

• 58 651
  • 795
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Тези които имат серклаж с25, 30 мм шийка имали ли сте разкритие някакво? Че на мен ми се струва абсурдно да шият на горещо така или иначе идеална на размери шийка.

Не, аз нямах разкритие.
Нали това е идеята на серклажа да не се стига до разкритие !
С шийка като моята скъсяваща се постепенно , рано или късно и това щеше да се случи без серклаж.
Ако си беше къса без скъсяване ок, ама тя постепенно от 12гс  и 33мм до 20гс стана 29мм, в края на 21 гс серклаж и пак си се скъси до 25мм. Гравитацията надделява... а серклажа ще предотврати отваряне, но не и скъсяване.
Сега съм в 25гс и с надявам се все още 25мм  със серклаж никой не дава повече от 50 % , че ще устискам до края.

# 376
Момичета шийката ми вече я няма,отваря се канала от движенията на бебо.22 седмеца стигнах и чакаме.Има ли мама която до лежи сега в МД?
Ох милата,ама как няма кой да ти направи серклаж...
Моят го сложиха в 21 седмица ,шийка и аз нямах,но в Надежда д-р Христов.се нае.Няма ли как да се добереш,с линейка ако трябва.Индометацин слагала ли си?
22 седмица е адски рано за раждане,в случая добрата неонатология в МД не те засяга.
Аз съм в 27г.с.Миналата седмица ми направиха серклаж на горещо със шийка 29мм,има шанс Simple Smile
Еха,кой доктор направи серклажа в 26 г.с?
Варна,"Майчин дом",д-р Капка Атанасова,каза че работата е била на косъм и добре че сме направили серклажа,защото бебето е било готово да си излиза вече...С фуниевидно разширение бях също...

# 377
Тези които имат серклаж с25, 30 мм шийка имали ли сте разкритие някакво? Че на мен ми се струва абсурдно да шият на горещо така или иначе идеална на размери шийка.

Не, аз нямах разкритие.
Нали това е идеята на серклажа да не се стига до разкритие !
С шийка като моята скъсяваща се постепенно , рано или късно и това щеше да се случи без серклаж.
Ако си беше къса без скъсяване ок, ама тя постепенно от 12гс  и 33мм до 20гс стана 29мм, в края на 21 гс серклаж и пак си се скъси до 25мм. Гравитацията надделява... а серклажа ще предотврати отваряне, но не и скъсяване.
Сега съм в 25гс и с надявам се все още 25мм  със серклаж никой не дава повече от 50 % , че ще устискам до края.

Повечето АГ не биха направили серклаж при тази ситуация.

# 378
Момичета шийката ми вече я няма,отваря се канала от движенията на бебо.22 седмеца стигнах и чакаме.Има ли мама която до лежи сега в МД?
Моят го сложиха в 21 седмица ,шийка и аз нямах,но в Надежда д-р Христов.се нае.Няма ли как да се добереш,с линейка ако трябва.Индометацин слагала ли си?
22 седмица е адски рано за раждане,в случая добрата неонатология в МД не те засяга.
Аз съм в 27г.с.Миналата седмица ми направиха серклаж на горещо със шийка 29мм,има шанс Simple Smile
Варна,"Майчин дом",д-р Капка Атанасова,каза че работата е била на косъм и добре че сме направили серклажа,защото бебето е било готово да си излиза вече...С фуниевидно разширение бях също...

Моята шийка освен фуния прави и чясъчен часовник......Края на фезруари го видяхме,още държа.Себклаж ми правиха на 1.7 шийка,но изпусна заради глупава инфекция....И след 15 антибиотика 6 бяха венозни левкоцити -24 .

# 379
Мариелка, ти си просто герой. Как си издържала най-вече психически, не знам. Достойно е за учебник твоето, на нулата и още държиш.

# 380
Мариелка, ти си просто герой. Как си издържала най-вече психически, не знам. Достойно е за учебник твоето, на нулата и още държиш.

Simple Smile))Дано и аз и всички мами устискаме ако не до финал поне до прилични седмици.Сега като знам,че др седмица се прибирам вкъщи чак ми е едно странно така свикнах тук Simple Smile

# 381
  • София
Браво на тази лекарка,наистина са малко тези,които биха направили серклаж в толкова късна седмица,на липсваща шийка.

# 382
  • Варна
Браво на тази лекарка,наистина са малко тези,които биха направили серклаж в толкова късна седмица,на липсваща шийка.

Тя шийката нали е била 29мм ? Чак пък липсваща ...

ALMIRRA, а какво биха посъветвали ? Те, ако не направят когато има дължина шийката кога !?! Да чакат да стане под 20мм , когато вече се води на горещо и може да има и разкритие ли ?
Във Варна няколко лекари така прецениха... подърпах се 10-тина дена и накрая се реших !

# 383
  • Варна
Няколко, няколко , но още през 20гс беше под 30мм.
Аз сега съм края на втори триместър и е 25мм.
Честно казано  никой не ми е казвал кога и по-колко трябва да се скъсява. Моето аг сега последно само каза, че е добре ако се скъсява с по 2мм на месец... тоест сега в 6ти месец е 25мм, в 7-ми да стане 23мм, тоест в 8-я да е 21мм. Едва ли не според нея под 20мм не трябва да пада преди 9ти месец...
Според мен тя ще се скъси повече от нейните планове, защото тук таме ми се стяга корема все пак.. не мога да знам дали тези стягания макар и само леко  дискомфортни за2-3 секунди не скъсяват шийката ?!
Днес приемерно не съм усещала стягания, но пък усещам една тежест към яйчниците... като леки менструални болки, които съм чела че също са контракции. Ама така като са без стягания на матката дали  влияят на шийката ??

# 384
Няколко, няколко , но още през 20гс беше под 30мм.
Аз сега съм края на втори триместър и е 25мм.
Честно казано  никой не ми е казвал кога и по-колко трябва да се скъсява. Моето аг сега последно само каза, че е добре ако се скъсява с по 2мм на месец... тоест сега в 6ти месец е 25мм, в 7-ми да стане 23мм, тоест в 8-я да е 21мм. Едва ли не според нея под 20мм не трябва да пада преди 9ти месец...
Според мен тя ще се скъси повече от нейните планове, защото тук таме ми се стяга корема все пак.. не мога да знам дали тези стягания макар и само леко  дискомфортни за2-3 секунди не скъсяват шийката ?!
Днес приемерно не съм усещала стягания, но пък усещам една тежест към яйчниците... като леки менструални болки, които съм чела че също са контракции. Ама така като са без стягания на матката дали  влияят на шийката ??

На мен ми казаха че от контракцийте се скъсява,но до 10 на ден без болка било нормално.За това и се препоръчва пълен покой,и никакво натоварване.

# 385
  • Варна
Не разбрах, какво се има предвид с до 10 дена без болка е нормално ?

# 386
До 10 контракции на ден може би, но то без болка и 20 да са сигурно не пречи. А тия с болката били горни, долни, не знам си какви, но всичките опасни.

# 387
  • Варна
Хаххаа мале и горни и долни ли имало !
То голяма мистерия тея контракции Grinning

# 388
Хаххаа мале и горни и долни ли имало !
То голяма мистерия тея контракции Grinning
На мен от 20 мин.разходка на 09.04 ми се втвърди целият корем,все едно топка съм глътнала,и си седеше така един ден,без болка,просто си седи твърд.Отидох в болницата и се оказа,че и това било контракция,и хайде на системи 4 дена,така че...явно има всякакви....да се побъркаш вече

# 389
Хора, аз съм много разклатена психически заради ситуацията вкъщи. Преди да се омъжа и да забременея имах ПА, с психиатърката лекувахме успешно травмите от домашен насилник с хапчета и премахване на дразнителя...чувствах се най-щастливата млада жена на света! Когато срещнах съпруга си също. Ала заживях с родителите му...дойде бременността с проблемите и аз отново по цял ден съм потисната, без желание за живот, със задух и сърцебиене на паник атаки... моля ви кажете нещо хомеопатично успокоително...в петък ще питам док за консулт с психиатърката ми дали мога да си пия пак нещо...че вече не издържам, а съм едва 33г.с. Рано ми е за каквото и да било....
Съжалявам, че ви занимавам, но наистина ми е нужно нещо за успокоение.

Общи условия

Активация на акаунт