Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 46

• 114 954
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
Фрау, имаме сделка.
Кукумицинка, аз поне не завиждам, но определено гъстата коса е хубаво нещо, защото и да започне да пада, пак ще остане много. Моята не е и рядка, средна хубост е и винаги има обем заради къдриците, но преди ми беше гъста като каска и с правилната прическа ми харесваше повече от сега. Мисля, че можеш да омекотиш и изгладиш косата с подходящите продукти и с редовна грижа. Аз моята я подстригвам всеки месец, рядко на 2 месеца и дължините ми са винаги здрави и с поддържан вид, независимо че мия през ден. Това с врата обаче е неприятно, съчувствам ти.

Аз полагам ужасно много грижи, косата ми изглежда в пъти по-добре, отколкото без грижи и пак се случва фризьори, като ми видят косата,  да ми препоръчват да съм слагала балсам, като си я мия. А аз дори използвам само маски при всяко миене на косата, защото обикновено са по-силни от балсамите. Отделно масла, олиа и пр. Природни дадености. За сметка на кожата на лицето ми без почти никакви грижи изглежда добре.
Скрит текст:
Още се чудя, не знам дали е съвпадение, защото горе-долу по едно и също време бях започнала да мия косата с Фитовал, но и някъде по това време една приятелка чула отнякъде, че урината била много ефикасна, та няколко пъти си мазахме дружно косите с урина (всяка със собствената си, де) и не знам дали от урината, дали от Фитовала, но косата ми от абсолютно суха и твърда като телнза чинии (изобщо не се мокреше и не тежеше при миене) стана по-здрава, тежка, мека и еластична. Много се подобри. Но вероятно е било от шампоана, защото след внезапното подобрение спрях с урината, но си продължих с шампоана, а косата си остана в по-добър вид, от когато и да е било преди това.

# 481
Знам, че си виден представител на темата за професионални продукти за коса и че полагаш много грижи.  Simple Smile Мисълта ми беше, че дефектът е козметичен, а не нещо сериозно. Мога да отбележа обаче, че балсамите дават повече хидратация, а маските - само подхранване, поне при мен и в този смисъл едното не заменя другото. А ако самият ти косъм е с груба и пореста структура още от малка и това не се дължи на вътрешни причини, наистина с малко грижи няма как да мине. Предполагам приемаш достатъчно белтъчини, мазнини, витамини, омеги и пр. и следиш общото си здравословно състояние.

# 482
Boby_pl и аз съм с права коса, която отказва да държи къдрици за повече от половин- един час. Изпробвах какво ли не, но така и не успях да открия идеалната формула. Единственият начин да имам желаната прическа тип "плажни къдрици" е с маша на по-стегнати къдрици и след това огромно количество лак на Seri с червено по опаковката, който е леко слепващ, но буквално след час, когато къдриците започват да се отпускат се получва въпросният ефект на плажни къдрици (тогава и лакът вече почти не се усеща и косата става подвижна и жива), който някак си успява да оцелее прочти през целият ден. Пробвала съм и това с плитките и различни стилизанти- резултатът е пак същият- добре изглеждаща коса, но само около час. То зависи и колко ти е дълга косата, защото моята е до кръста и вероятно заради това номера с плитките не ми върши работа.

didi34 Аз съм голяма почитателка на този тип дезодоранти и пробвах повечето, които се предлагат. Имай предвид, че те не предпазват от самото изпотяване, а само от неприятната миризма. В Лили или ДМ можеш да погледнеш за Nivea, Adidas, Balea, Dева. Лично на мен Dева-та със зелената капачка ми е фаворит. Много марки предлагат подобен тип дезодоранти, но просто се иска голямо четене по опаковките Simple Smile Можеш да погледнеш и сред "натуралните" марки като Alverde, сред тях със сигурност ще има.

# 483
Преди време си бях изтощила много косата с бои, тя моята и без това е тънка де. Бях заменила балсама при всяко миене с маска... докато фризьорката ми много настоятелно започна да ми обяснява че не се заменят взаимно, нищо че си приличат по консистенция. Да съм била слагала маска, щом искам и имам нужда, но накрая каза да завършвам с балсам, въпреки това. На моята тънка и бързо омазняваща се коса си мислех че ще е прекалено много, но си оказа че си е права жената.
Иначе и аз съм в издирване на нещо, което да задържа прическа на моята коса за повече от час-два. Чуплива е, но толкова мека, че ако не е досущ "циментирана" с най-силните лакове, резултатът след някой и друг час е просто усещане за мръсна коса, но не и прическа...

# 484
natka, и аз така съм чела - че балсама е задължителен финиширащ продукт под душа,който затваря кутикулата на косъма, а преди него евентуално може да се ползва маска. Аз ползвам почти само балсами в момента, маска слагам отвреме навреме, но това е защото третирам само със сешоар през ден и не забелязвам нужда.

# 485
Моля да ми предложите ефективен крем за груби пети

# 486
# 487
Не се вписват в представата ми за евтини, но ще пробвам поне единия

# 488
  • София
Е, как.
На Биотрейд е 5-6лв.
И доколкото помня се прилага като терапия, а не постоянно.

# 489
Предлага се в около 10 нюанса, ако говорите за класическия в металната тубичка.
210 е нещо като nw15
218 е nc25/nc30
Ако някой се чуди за цветовата гама. Другите са много странни цветове и не пасват на повечето хора по нашите ширини.
много се извинявам, nw15?
много се чудя кой номер да си взема,на едно видео гледах,биеше на зелено,но кой цвят беше не се сещам...Confounded
Affinitone на мейбълин съм Nude,повечето фдт си избирам светли тонове,но този не успях да разбера,сякаш 208,209,210.. Ако имате снимка може ли 210да видя как стои?

# 490
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Преди имаше един крем за крака с уреа на Balea, които беше супер и на доста по-ниска цена.

# 491
Благодаря ви за мненията. Явно ще продължавам да търся някакъв чудодеен продукт за моята коса. Ако открия такъв, който задържа къдриците ще споделя. Blush

# 492
  • София
Предлага се в около 10 нюанса, ако говорите за класическия в металната тубичка.
210 е нещо като nw15
218 е nc25/nc30
Ако някой се чуди за цветовата гама. Другите са много странни цветове и не пасват на повечето хора по нашите ширини.
много се извинявам, nw15?
много се чудя кой номер да си взема,на едно видео гледах,биеше на зелено,но кой цвят беше не се сещам...Confounded
Affinitone на мейбълин съм Nude,повечето фдт си избирам светли тонове,но този не успях да разбера,сякаш 208,209,210.. Ако имате снимка може ли 210да видя как стои?
Видеото, което визираш, вероятно е на една българска влогърка- Боряна нещо си. Нито един от цветовете не бие на зелено, просто видеото й е скапано.

NW 15 имам предвид от номерацията на Мак, а може и NC да е, не мога да преценя, защото е доста светло. И на миналата страница казах, че е хубаво да си знаем какъв цвят сме на MAC, защото в нета има много суочове спрямо техните фдт и при онлайн поръчки на мен лично ми е много удобно да сравнявам.

Самия фдт не го препоръчвам- като маска е, доста тежка маска и не е много траен сякаш.

Нямам аз лично снимки, но ето тук е сравнително адекватен цветът, малко по- жълтеникав е. Както се вижда, жената е доста бяла. За съжаление изобщо не съм запозната с номерацията на Мейбълин и не мога да сравня спрямо тях. Но има много чужди видеа за този фдт.
http://sinceresphere.blogspot.bg/2014/11/review-dermacol-make-up-cover.html?m=1

На Талодерма също има крем за крака и пети - 10% урея. 3-4лв е. Много хубаво омемотява, но Кератолинът с 25% действа и излющващо (не силно).

# 493
На Талодерма и Еудермол 10 е с голям процент урея и се препоръчва за напукани и груби пети (и ръце). Също е много бюджетен. Аз имах глупостта преди години да го ползвам като лосион за тяло и направо ми беше изтънил кожата. Rolling Eyes

# 494
  • Deutschland
Момичета, довечера съм на пазар за хидратиращ шампоан. Дайте някое предложение, но да го има в ДМ, че там ще ходя. Смятам да си взема и масло някакво за добавка към шампоана, може би кокосово. Косата ми е суха, гъста и дълга 😚

Общи условия

Активация на акаунт