Избор на сушилня - Тема 10

• 100 419
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз тук дилема не виждам. Бих взела АЕГ-то. Все пак е доста по-висок клас уред от бекото, а тези двете са на една цена горе долу.

# 346
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ 
Благодаря ти!
Аег ще взема

# 347
  • София
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ 
Благодаря ти!
Аег ще взема
Както си решиш и двете са добри. Аз имам АЕГ но друг модел /по-стар, вече го няма по магазините/ и съм много доволна. Тогава взех АЕГ, защото Самсунг още нямаха сушилни на бг пазара, иначе щеше да е самсунг.

# 348
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз пак да си кажа - ако не бяха предразсъдъците на мъж ми, Беко щях да взема. Само положителни неща съм чувала и чела за марката. Отделно, че четох, че и откъм сервиз са по-добре. "Марките" ги правят из знайни и незнайни заводи, докато Бекото си ги правят в Турция, където си им е централата.

# 349
  • София
Аз пак да си кажа - ако не бяха предразсъдъците на мъж ми, Беко щях да взема. Само положителни неща съм чувала и чела за марката. Отделно, че четох, че и откъм сервиз са по-добре. "Марките" ги правят из знайни и незнайни заводи, докато Бекото си ги правят в Турция, където си им е централата.
Що да са незнайни заводите? И на повечето уреди си пише къде са правени. Бекото си е турско да, ама и ниския клас бош е турски. Аз не съм чула беко да има добър сервиз, но пък постоянно слушам, как някое беко има нужда от сервиз - ето това е притеснително. С бекото е на късмет малко. Едни са доволни, други са с такива проблеми, че сушилните им не стигат до пълно сухо на никоя програма и от сервиза казват нищо й няма на машината, демек толкова си може, не е счупена. В този случай и от гаранцията не можеш да се възползваш, т.к. тя е за повреди и дефекти, а когато се констатира, че всичко е 6, какви претенции да предявиш? Че не те кефи уреда ли? Има хора, които пък уцелват сполучливи бекота и са доволни.

# 350
  • на Мелмак
Гита Ог, наложи ми се 10-ина дни да ползвам апартамент, обзаведен изцяло с Беко. Ами изобщо  няма да заглеждам повече марката. Защото и аз съм ги гледала, но ММ също не ги долюбва. Сега вече и аз.

# 351
  • София
А новите АЕГ-та имат ли функция да си мерят прането и да изписват нещо ако е повече от капацитета на програмата за сушене? Моята е за 6 кг и все се чудя дали не съм я препълнила. Сега специално я дебнах да извадя дрехите веднага след като свърши програмата и са адски намачкани.

# 352
V V,ако искаш сушилня със самопочистващ се кондензатор,на БГ пазара само Bosch,Siemens,предлагат такива.

Чак пък "само"   http://technohome.bg/product/3958/sushilnya-lg-rc8055ap2z.html

# 353
  • София
А новите АЕГ-та имат ли функция да си мерят прането и да изписват нещо ако е повече от капацитета на програмата за сушене? Моята е за 6 кг и все се чудя дали не съм я препълнила. Сега специално я дебнах да извадя дрехите веднага след като свърши програмата и са адски намачкани.
Каква марка и модел е сушилнята  ?

Сега видях, че съм писала в грешната тема, моята е комбинирана АЕГ.
Ето такава е, но въпреки това ми се струва недопустимо дрехите да излизат чак толкова намачкани.

И дънките и хавлиената кърпа съм ги "поопънала" за снимката:
Скрит текст:

Друго, което не ми харесва е, че след сушилнята дрехите миришат все едно са взети от магазин за дрехи втора употреба, няма и следа от омекотителя или праха за пране.

# 354
  • на Мелмак
На комбинираните, това им е един от минусите.

# 355
  • София
Че мачкат или че карат дрехите да миришат зле? Аз все се надявам да не правя нещо като хората...

# 356
  • на Мелмак
Едно, че мачкат, аз също имам в един апартамент такава, но при мен няма лоша миризма, миришат си готино на прах. Съседка с Аристон се оплаква от миризма, от нацепено гумено уплътнение.
Аз моята рядко я ползвам 2-4 пъти месечно.
Там където живея съм с отделни уреди, Еми разлика има и то голяма, наистина дрехите излизат във вид, в който повечето може и да не гладиш.
Това, което последно пробвах при комбинираната е да включа сушилня не заедно с програмата за пране, а след това, да излезнат влажни за гладене, тогава нещата са по-различни и да има нещо го поопъваш, или гладиш, но не са такива като тези от твоите снимки!

# 357
  • София
Добър съвет! Ще пробвам да пускам двете програми една след друга, а не наведнъж.
Иначе ние махнахме пералня Миеле за да сложим комбинираната и започвам да съжалявам.

# 358
  • Ланкър, планините Овнерог
Не знам на какъв принцип работят комбинираните. Аз си го представям, че свършва центрофугата и започва сушилнята. Така ли е? Ако е така, е нормално да излизат като дъвкани. Аз преди да ги сложа в сушилнята, изтръсквам дрехите като за простор и един вид ги "подреждам" в сушилнята, не ги слагам на топка, съответно и излизат като за обличане.

# 359
  • София
Моите са отделни уреди. Никога не опъвам, вадя както са си на топка, по няколко дрехи и местя в сушилнята /топки нямам в нея/. Винаги излизат добре. Само ризите и др. официални дрехи са за гладене, ама там няма как без ютия. Даже и чаршафи не гладя вече.

Общи условия

Активация на акаунт