Февруарски бебета 2018

• 57 331
  • 770
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Оле, момичета, аз съм изумена, какви са тези педиатри? Може да прочетете книгата на Маги Пашова за захранването или някоя друга, но не се доверявайте сляпо на тези лекари.

# 316
Ние ходим на консултация и на частно веднъж в месеца, та там ни казаха захранване от 6-ти месец и то със зеленчуци,но ще ми обяснят по-подробно като дойде време Simple Smile

# 317
  • Down Under
Ужас, сок на двумесечно бебе 😵 На третия месец вече кюфтета на скара ще му давам. Те водата отричат, какво остава за сок. Нас ни посъветваха да започнем захранване към 4-тия месец, но ще видим ще прочета повече по въпроса

# 318
Може да потърсите препоръките на световната здравна организация за захранването и храненето, които за мен са най-меродавни.

# 319
Аз мисля до 5-6 месеца само кърма и нищо повече Blush
За мен идеално би било да се почне захранване към 5.5 -6 месец, но тя ще си покаже😊
Момичета правите ли упражнения за влизане в  форма и остава ли ви време?

# 320
Момичета вие какъв физиологичен разтвор ползвате за нослето?

# 321
Аз ползвам на дозички на Назо Либеро, но има много различни марки, според мен няма значение коя. Хубаво е да е на дозички, че да е по-удобно.

# 322
  • София, България
Момичета правите ли упражнения за влизане в  форма и остава ли ви време?

Aз се върнах във фитнеса в средата на Март. Бащата гледа детето,преди да тръгне на работа и аз използвам този час и малко за трениране.

# 323
Браво На теб!

Аз не качих много през бременността - 7-8 кг, а от болницата се прибрах с цели 10 надолу. Коремът ми се прибря да 1 седмица.
Но преди да забременея тренирах и ми се иска да го правя отново, но засега не мога да намеря време с това кърмене на по 1 час на всеки 2 часа 😁

# 324
Ние също ползваме дозички на Назо Либеро.
Започнах да тренирам,ако ММ е вкъщи го гледа или ако го няма-когато заспи Simple Smile

# 325
  • Велико Търново
Аз му слагам Маример.
Останаха ми 7 кг за смъкване, но си влизам в старите дрехи.... Може в мозъка да съм качила ( но само мазнини не мозъчни клетки) хахах
Упражнения чак май месец ще започвам, но корема ми е просто леко изпъкнал при разреза, иначе е почти плосък като преди, но по отпуснат стои.
Днес май претоплих мъника навън, а вкъщи го изстудих... Наистина незнам как да го обличам това бебе Sad имам десетки дрехи готови за обличане но така и незнам какво да му сложа. Отделно че всички горни блузки който се обличат през главата само съм ги изпрала и изгладила без да съм му ги слагала - страх ме е да му ги сложа като знам че минават през главата. Вие обличате ли такива бодита, блузки и ромпъри?
За ротарикса - след консултация с педиатъра и още един педиатър попитах ( уж неутрален отзив да получа) но и двамата ми казаха че е по добре да се сложи, така че везните се наклониха в полза на ваксината.

# 326
  • София, България
ver4eto_sv, това е най-голямото предимстов на АМ,че всеки може да храни бебо. Предполагам,че и с изцеждане и складиране става, но пак е хамалогия.

Ако има начин за трениране вкъщи, препоръчвам Fitbit Coаch или Nike Training Club - има ги в Google store, избирате тренировки със собствено тегло и сте вие. По 30-на минути са,напълно ОК докато (и ако!) бебо спи.

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 20:56 от Lil_Iv

# 327
  • София, България
Отделно че всички горни блузки който се обличат през главата само съм ги изпрала и изгладила без да съм му ги слагала - страх ме е да му ги сложа като знам че минават през главата. Вие обличате ли такива бодита, блузки и ромпъри?

Обличам му ги,вече претръпнах. Понеже не го бях доизмислила и доста такива му бях взела и малко нямах избор. Само на баща му още му е доста трудно да го облича с тези.  Със шапките се борихме по същия начин,но вече ми е рутина,хах.

# 328
Lil_Iv, искрено ме разсмя!
Този цитат:"По 30-на минути са,напълно ОК докато (и ако!) бебо спи."
Ние се кърмим на 2 часа, по 40 мин - до час, час и половина, два /зависи колко силни са коликите и дали скача в растежа/. След като се нахрани има точно 20 минути, в които е на кеф и после почвя да се дере от рев. В тия 20 мин. Обикновено се чудя да се цедя ли, зъбите ли да си мия, да пишкам ли и все такива от първа необходимост 🤣
Откакто се засилиха коликите е страшен ад, не слиза от ръцете ни и спи само с някой от нас. Станеш ли от леглото веднага е отворил очите и устата за рев 😁

# 329
Сега като се стопли времето фитнеса е навън с количката, а след като проходят малчуганите ще смъкнем и последните килограми:) Аз слагам дрешки през главата без проблем-всички са или с копчета или с разширение на раменете, така че отвора става достатъчно голям. Само таткото има проблем с обличането на горни дрехи-не може да си провре пръстите през ръкавчетата, за да издърпа ръчичките:)

Общи условия

Активация на акаунт