Февруарски бебета 2018

• 57 243
  • 770
  •   1
Отговори
# 600
Има ги при моя,но са доста слаби,пръцка и къркори понякога,но сравнение с преди е песен.Давам колийф 1 2 пъти на ден и туй то.На моят му се белеят венците,педиатърката вика кучешките избиват,но понеже е малък ще го мъчат дълго.Каня се и на зъболекар да го заведа,рано ми се струва,твърди са тези белите неща на венеца,на местата на двата кучешки отдолу са.Пробвам да му давам гризалка,ама си предпочита юмруците.Иначе се плюнчи,но понякога и не са му май подути венците,та се съмнявам.Четох и за бебешки кисти преди поникването на зъба и по ми се вярва,но ще запиша час тази седмица и ще видим какво ще каже зъболекара най добре.
Ние имахме киста на кътник още при раждането. Неонатоложката каза, че първо никнат предни зъби, не може да е растящ кътник. Изглеждаше като бяло кръгче, все едно част от показал се зъб. Изчезна.

# 601
  • София
Момичета, какъв цвят са очите на вашите бебета? 😊

Сивеят. ММ е с пъстри, аз с кафяви. В моя род повечето са зеленооки и се надявам бебка да не е с кафяви. Нека да вземе нещо и от моята рода Wink

# 602
  • София, България
Момичета, какъв цвят са очите на вашите бебета? 😊

Сини. ММ е със сини очи, така че може и нещо от него да е пощипнал,че засега 90% от чертите ги е взел от мен.

# 603
  • Пловдив
И аз и мъжът ми сме със светли очи, но на баткото са кафяви. А на бебка за сега са сини.

# 604
И наште са сини и съвсем избистрени,  на тате са синьо-зелени

# 605
  • Велико Търново
Остават ми 5 кг за смъкване и се надявам да го изчистя до края на юни. Упражнения не правя - по цял ден чистя и в комбинация с разходките мисля че ми стига като натоварване. И без това съм на предела на силите си вече, а бебчо е едва на 2месеца и една седмица. за второ бебе не искам и да си помисля ( не че имам енергия за секс Simple Smile)
Дали е възможно от млечица бебето да не иска да яде според вас, и как да разпознаем дали има такава?
Има ли и други освен мен които не дават вода на бебоците? Аз искам да му дам, но човека започва да се дави докато не повърне.

# 606
На моят са зелени с малко кафяво около зеницата,моите очи са със същия цвят,на баща му са кафеви.
И аз не давам вода,опитах няколко пъти но е силно възмутен какво е това в шишето и защо не е вкусно мляко и се отказах.Чай не съм и предлагала има време след захранването което ще почна на 1 август ще експериментирам.Млечицата не са ли бели налепи по езика?Моят май не е имал въпреки че понякога мирише брутално на вкиснато от устата му,но не я заплаквам.Най добре педиатъра ще прецени,аз само този симптом знам.

# 607
Вода не давам и не съм и опитвала до 6тия месец ще сме само на кърма стига да има.Млечницата са бели петна по езика и по устната кухина+побеляване на зърната при майката.Ето линк за зъбките
https://stomatolog-ruse.com/последователност-при-никнене-на-бебе/

# 608
  • Down Under
Като родих в болницата ми казах никаква вода, сега като тръгнахме при личния лекар той като разбра че сме на АМ и каза че трябва да предлагам. Бебо засмуква шишето, пие няколко глъдки и като усети "гадния" вкус и изплюва. Въпреки това давам всеки ден, защото езика му става бял след млякото, като дам една глъдка вода и се изчиства, понякога и с пипета става номера. За болките в коремчето тук има една специална вода с различни масла, която давам 5мл на два-три часа когато го хванат коликите и нея я изпива на един дъх, а аз само от миримата и 🤢

# 609
Да не е Gripe water?И ние имаме от нея,в началото много му помагаше,сега му я давам,когато се разхълца и спира веднага.
Ако е много бял езикът и не пада с вода,аз правя така-взимам стерилна марля от аптеката и с преварена вода леко го почиствам.Бях се притеснила,че имаме млечница,а пък то всичко се изчисти.

# 610
  • София
Педиатърът твърди че има млечница и два пъти проведохме лечение, но белият налеп по езика си стои. Консултантът по кърмене каза, че за нея не е млечнуца.
Не знам къде е истината.

# 611
  • София
Аз също съм под килограмите, които бях преди бременността. Всички дрехи ми висят, все едно съм ги откраднала.
Очите в началото бяха сиви, сега са светло кафяви.
Вода давах по едно време, като имаше млечица, но вече не предлагам.

# 612
  • Down Under
Да, grip water е. Не знам колко помага но я давам когато го заболи коремчето, много му харесва. За езичето и аз питах, казаха че ако е само на езика не е млечница. Тя била отстрани на бузките и горе на небцето, не знам и аз.

# 613
  • София, България
Аз искам да му дам, но човека започва да се дави докато не повърне.

Сигурно си опитала вече, но аз реших проблема с отказа на вода,като просто я загрявам до температурата на млякото. Иначе ако е "студена", хич не я искаше. Сега му даваме след всяко хранене (изцяло на АМ е) и докато сме на разходка и му стане топло. Н пие някакви литражи, но по 10-15мл изпива. И така на ден се събират едни 60-80мл.
Доколкото знам, за бебета на АМ е важно да пият поне малко вода, понеже АМ дехидратирало... Може това да са остарели данни това, обаче. Така или иначе, не ми се ще да стои с млечна луга по езика и гърлото и му давам вода.

# 614
И нашият бебо повръща.Ходихме на гастро,всичко е наред,просто си е от стомашната клапа,която не е още затворена.Отделно той като плаче от глад така се дере понякога ,че чак се задавя.
Лещичка,обясниха ми,че повръщането се получава от недобро оригване.Показаха ми да го оригвам в поза Буда.Оттогава само един-два пъти на ден се случва, но в много малко количество,а преди беше обилно.Понякога отнема малко повече време докато се оригне,но действа.Ето я http://bg.promosurga.com/11_kak_derzhat_novorozhdennogo.jpg

Откакто видях поста пробвах този начин ма оригване и действително връща много по-малко мляко и като количество и като честота. Досега нищо не помагаше и се бях примирила, но ето че е имало как да му помогна. Златен съвет, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт