Февруарски бебета 2018

• 57 254
  • 770
  •   2
Отговори
# 345
  • Down Under
Ние сме на АМ и като сме навън храня навсякъде, където се наложи. Като е гладен плаче до скъсване. В чантата винаги имам специален пластмасов дозатор в който слагам АМ и отделно имам термос с топла вода. Смесвам за секунди в шишето и давам.

# 346
Нашето бебе си заспива на легълцето вечер без проблем. Костваше ми доста отначало да го науча, но успях. Сега и през нощта като се събуди за ядене след това пак си заспива без проблем. През деня обаче не му се лежи там, предпочита на шезлонга, в количката или на гърдата ми.

Какво правите ако бебетата ви огладнеят навън? Кърмите ли, а тези които дават АМ, храните ли навън? Питам защото млякото не може да стои повече от 2 часа, а ако бебо огладнее след това време как се справяте? Питам защото моя почва да реве много и нищо не го успокоява, биберона го плюе с разочарование, че не потича нищо от него 😂😂
Приготви млякото на място, не предварително Simple Smile

# 347
  • Велико Търново
И аз правя като gordi. Нося си доза ам и вода в термос и ги смесвам в парка и му давам. Кофти е защото ходя да си мия ръцете в едно заведение и ми е малко неловко, но гледам да не ми пука- по важно ми е да ми е чисто всичко за бебето.

# 348
Siya,
Аз кърмя навън покрита с летен дишащ шал.
Ver4eto,
120мл на хранене е ако се храни на 4 часа, вие пак толкова изяждате дневно.
И моя е така, суче на час-два но по малко. Но за деня е супер и наддава.

# 349
Стеличка Hug
Не знам на другите хранения по колко яде, защото ми е трудно да е мирен и преди и след, за да отчита правилно.
Първия месец наддаде 5 см и 610 гр, втория 690 г. И 4 см.
Пезито обаче само ме психиясва и казва да дохранвам с Ам. Да цедя гърдите и ако там цедя 60, да додавам още 60 и да храня на 3 часа.
Аз затова се притесних. Защото 8*100 до 120 са 800 до 960 гр. А той ако цока по 70 му идват с 200-300 грама по-малко.

# 350
Ззравейте, 
Бебето чи е на 2м и 4 дни. Понеже се опитавм да го меря преди и след кърмене, днес успях два пъти. Ако вярно съм измерила и двата пъти изяде по 70 мл. първия път заспа, втория път не пожела втората гърда. В момента е на супер кеф и си се забавлява самичко.
Обаче 70 мл не е ли твърде малко. Педиатърката казва, че трябва да яде 1₩00- 110-120 мл 
Храни се на поискване, на 2 часа.

Аз си признавам, че не следя стриктно схемите и не съм сигурна дали това количество е достатъчно за тази възраст, но това, което ми прави впечатление е че яде на два часа, а повечето бебета на тази възраст ядат на 2.3-3 часа, т.е. Според мен е нормално твоето бебе като яде по-чести да яде малко по-малко количество. Също така не приемай тези препоръки буквално -има определени стандартни милилитри за всяка възраст, но бебетата не се раждат под калъп и е невъзможно всички бебета на една и съща възраст на всяко ядене да изяждат еьнакво количество. Както и възрастните хора ядат различно количество според апетита в конкретния момент, така и бебетата. Така че за да имаш някаква ясна представа колко яде, според мен би трябвало да го мериш на всяко хранене поне една седмица. Бих те посъветвала да внимаваш да не се вкарваш във филми с меренето и милилитрите -най-малкото защото при тези малки количества, може да ти даде разлика от 20-30 милилитра дори само от това дали бебето скоро е пушкало или акало.И така на теб да ти се струва голямо отклонение от нормата, а всъщност проблема да е в замерването. Аз се бях вкарала в такъв филм с големия ми син като го захранвах-мерех количествара храна, които изяжда уж само да си знам, а в един мимент се усетих как започнах да се притеснявам, като изяде по-малко на дадено ядене, а всъщност детето си наддаваше добре и се чувстваше отлично. Така само си създадох притеснения излишно и просто спрях да го правя. Според мен по-добре да не се мери толкова често ако няма някакъв проблем, който да се проследява -бебето не качва на месечните замервания, има някакво друго нетазположение и т.н.

# 351
Мама беър, писали сме заедно. Няма проблем освен натискът на педиатърката.
Пезито обаче само ме психиясва и казва да дохранвам с Ам. Да цедя гърдите и ако там цедя 60, да додавам още 60 и да храня на 3 часа.
Аз затова се притесних. Защото 8*100 до 120 са 800 до 960 гр. А той ако цока по 70 му идват с 200-300 грама по-малко.

# 352
Стеличка Hug
Не знам на другите хранения по колко яде, защото ми е трудно да е мирен и преди и след, за да отчита правилно.

Според мен качените килограми и сантиметри са отлични, води се по детето, то знае най-добре колко често има нужда да хапва. Няма никакъв смисъл да дохранваш щом наддава добре. Справяте се чудесно!

# 353
Мама Беър Hug
Благодаря за куража Simple Smile
И аз съм водовъртежа с кантара просто толко ме е страх да не е гладен ...
Иначе след всяко хранене цедя - успявам да изцедя около 30 мл почти всеки.път. рядко след кърмене успавом по 50, друг път по 10...
Пс. Бебето се роди 4 кг, изписаха ни 3700.

# 354
  • София
Верче, не се вкарвай във филми. С първото дете взех кантар под наем, детето сучеше, наддаваше, но плачеше нон стоп. Оказа се, че добре хапва, а аз само се ядосвах и тормозих. Целият ми живот се въртеше около кърменето.
Сега бебка суче на два часа, два и половина. Една нощ се опитах да я дохраня, изпи около 10 мл. И пак не спря да реве. Ето сега пак ревна...а не е гладна.

# 355
Да, той докато беше изцяло на ам също плачеше.
Обаче пусто е и много лаком. Сега ако му направя Ам ще го изсмуче и после ще ми връща. Аз си дохранвам за чиста съвест 😁
Гърдите ми са пълни, а той сега цокна и ми заспива.....
И моят живот е само кърмене, цедене и мисли за тегло и наддаване...

# 356
Хич не го мисли ако е гладен ще се чуе не се притеснявай. И моят е на поискване,първия месец беше на режим и качи 720 гр.а се роди нормално бебе 3600 макар и 10 дена преди термин.И 4 см беше пораснал.Сега втория 3 см. и 1250гр. но  вече на поискване.Сега за седмица още 200 грама е качил.Ами яде си,повръща понякога дрехите за тримесечно са му тесни но не ми пука.Искам само да е жив и здрав,слаб или дебел все тая важното е че е жизнен,смее се и ритка с крачета Heart

# 357
Лещичка Hug
Хич не го мисли ако е гладен ще се чуе не се притеснявай.

Точно това ме е страх- да не сбъркам глада с коликите ...

.....Искам само да е жив и здрав,слаб или дебел все тая важното е че е жизнен,смее се и ритка с крачета Heart
И аз така Simple Smile
Нека всички деца са живи и здрави и да ни радват 💞

# 358
Пълна невежа съм относно плача, н о при коликите моя се свива към коремчето,къркорят му червата,пръцка понякога и плача е една идея по тих.При глад е силен плач и мята ръце и крака от зор и яд че е гладен. Не знам дали при всички бебета е еднакво,такова малко човече не съм виждала преди.В началото и аз не ги различавах  но взех да свиквам.А и коликите са в едни и същи часове доколкото знам,при нашия от 6 до 8 вечерта и от 5 до 7 сутрин.Рева от глад е на всеки два часа.Я вижте каква полезна снимка качиха в групата.

# 359
  • София, България
Няма проблем освен натискът на педиатърката.

Верче,аз да споделя моя опит,за който писах преди вече месец.
Първо, и според мен, както са писали момичета, наддаването и мерките са идеални. Второ,педиатрите,колкото и да са смотани или експерти,винаги натискат за добавяне на АМ, което е неразбираемо,но повсеместно.
Трето,моят син е на АМ от вече почти месец, защото, въпреки че беше дръпнал много над нормата на ръст, не наддаваше добре (от седмица на седмица имаше кофти тренд,220,200,180,150,120гр.). Тогава точно мерките и теглилките ми помогнаха да разбера бързо къде е проблемът, започнах да го меря преди и след всяко хранене и установих,че просто нямам никаква кърма от един момент на деня нататък (сутринта прилични грамове изцокваше,макар и не колкото беше нормата за момента,но от обяд нататък буквално нищо,20-30 грама). След като ми стана ясно,че гладува, директно го започнах на АМ,намразих кърменето (всякакви консултантки, познати и непознати тръбят колко лесно, безоблачно и гарантирано е кърменето,докато аз си знаех в сърцето,че синът ми е гладен, а после едва ли не си половин жена и майка,ако нещо не е както трябва, което беше моя случай; може би ако не се бях предала толкова бързо, кърмата щеше да се нормализира,но не можех да понеса детето да плаче от глад дотогава,каквото изцокал за месец, изцокал). При Емил плачът от глад беше неутешим и постоянен, докато този от колики е с прекъсвания между спазмите и съпроводен с френетично ритане и присвиване.
Разказвам ти всичко това,за да кажа,че единствените ти добри ориентири дали кърмата стига или не са наддаването на седмица и майчиното ти усещане. Ако детето ти наддава добре седмица за седмица,не го мери на всяко хранене (това наистина е побъркващо и рискуваш да намериш под вола теле) или ден. То и ние, като възрастни,не ядем по едно и също количество на ядене,камо ли ден с ден да си приличат.
Хубаво е,че наблюдаваш нещата и при дори малко съмнение, проверяваш. Това е почти пълна гаранция,че детето няма да остане гладно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт