Раждане Стара Загора

• 67 156
  • 615
  •   1
Отговори
# 210
И за Тракия вип стаята беше нещо такова. 100-150 лв. на вечер.
За 3 нощувки в АГ отделението, платих 300лв, без да съм била във вип стая 😀
Заради избор на екип ли или просто така за престоя?
За престоя, бях бременна, но се наложи да остана 3 дни в болницата

# 211
И за Тракия вип стаята беше нещо такова. 100-150 лв. на вечер.
Е как така само за престой? Нали по здравна каса всичко и с направление приемат?

# 212
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Е как така само за престой? Нали по здравна каса всичко и с направление приемат?
[/quote]

Да, с направление ме приеха, може би, заради екстрата, че за 3 дни говорих веднъж за 5мин с ендокринолог, съм минала по не знам си каква клинична пътека..., ако знаех, щях да вляза в държавното АГ, поне там нямаше да плащам безбожни такси 🙄 Че и накрая ми изгубиха и резултатите и си ги натъкмиха... абе за мен Тракия са цирк балкански... дано поне специалистите им си заслужават, като изключим следящият ми ЖК

# 213
[/quote]
[/quote]
[/quote]

Да, с направление ме приеха, може би, заради екстрата, че за 3 дни говорих веднъж за 5мин с ендокринолог, съм минала по не знам си каква клинична пътека..., ако знаех, щях да вляза в държавното АГ, поне там нямаше да плащам безбожни такси 🙄 Че и накрая ми изгубиха и резултатите и си ги натъкмиха... абе за мен Тракия са цирк балкански... дано поне специалистите им си заслужават, като изключим следящият ми ЖК
[/quote]

Ааа сега те разбрах. Като пишеш "Аг отделението" се разбира директно за държавното АГ. А ти говориш от началото всъщност за Тракия, че са ти взели 300лв. за три дни. Да по е възможно, макар, че все пак нямат основание щом си с направление. Можеше и по-евтино да вземат щом не са правили кой знае какво.

# 214
В Тракия съм лежала заради високо кръвно ,бях 5 дни ,три пъти ми пращаха кардиолог ,всеки ден по 3 пъти ме викаха на тонове, разни хапове ми даваха и не ми взеха нито стотинка. По принцип пътеките им все са по 5 дни,ако сте искали да си тръгнете по-рано може би затова сте платили ,тъй като не са си спазили пътеката

# 215
Здравейте, термина ми е на 6.03 2021.
Искам повече информация за естественото раждане в държавното аг.
В случая не се следя при никоя гинекожка от тях, как стоят нещата. Трябва да отида на консултация с докторката, която съм избрала или?
Не вярвам да има отворени врати заради ковид.. Колебая се между Терзиева и Анастенова. И ако нямам уговорка, а не е на смяна да не попадна в лоши ръце.
И скоро някой ако е раждал там, да ми каже и за условията, храната, отношението,проблеми ако е имало такива.

# 216
Здравейте, термина ми е на 6.03 2021.
Искам повече информация за естественото раждане в държавното аг.
В случая не се следя при никоя гинекожка от тях, как стоят нещата. Трябва да отида на консултация с докторката, която съм избрала или?
Не вярвам да има отворени врати заради ковид.. Колебая се между Терзиева и Анастенова. И ако нямам уговорка, а не е на смяна да не попадна в лоши ръце.
И скоро някой ако е раждал там, да ми каже и за условията, храната, отношението,проблеми ако е имало такива.
Здравейте! Аз родих естествено в държавното АГ на 3 ноември. Мисля, че хората там са професионалисти и си вършат добре работата. Аз не очаквах даже, че толкова се стараят. В целия ред на процеса (клизма, предродилна и родилна зала) не съм видяла лошо отношение. Носиш си някои консумативи, които се използват за теб, но това не е нищо. Багажа си върви навсякъде с теб докато те местят. За мен отношението им е много добро. За д-р Терзиева съм чела тук добри отзиви. Ако имаш уговорка с лекар би трябвало да дойде да ти води раждането. Ако нещо няма възможност заради смените предполагам, че няма да попаднеш в лоши ръце. Наблюдавах и други лекари там и акушерките, вършат си работата. Една момиче роди при, който и се падна и остана доволна. (Не мога да кажа за всеки един лекар там, но поне 3-4 ми направиха добро впечатление, които видях.
Условията в стаите са прилични, всеки ден се чисти. За храната не мога да кажа, носиха ми. Добре ще е да се следиш при някой гинеколог от там последните месеци, за да е наясно с бременността ти отрано. При избор на лекар се води избор на екип и за това се плаща 350 лева за нормално раждане. Но да ти кажа за мен си струват парите, вършат си работата хората. Няколко часа след раждане ти дават бебето. Всеки ден минава визитация, преобличат се бебчетата, минава и акушерка или от детска стая всеки ден който. Все има кой да се попита нещо и нещо да ти кажат. Аз бях при д-р Дянкова, много съм доволна от нея и работата и. Като родиш даже слагат бебето върху теб и ти правят някоя друга снимка на този важен момент Simple Smile

# 217
От скоро ли е този избор на екип и тези 350лв.?
Да не стане някакво объркване и само д-р. Дянкова да има такава такса.
Аз родих януари месец при д-р. Терзиева ( тя ме следеше ), но като я попитах ми каза, че вече няма такива такси както преди и не иска нищо.
Разбира се аз й дадох доста повече, но беше само защото аз така искам и си заслужаваше.

# 218
И за други знам, че така правят. Аз мисля, че си е нормално. Това не е такса само за лекаря а за лекар хора, които помагат по време на раждането. За мен тези хора са си ги заслужили тези пари като видях как работят. А и не говорим за сумите, които се плащат в Ниамед.
Мисля, че я държавното АГ има много способни хора, но са принудени да работят почти без консумативи. А напоследък по частните болници се оплакват хората макар там да е осигурено всичко и да не носиш нищо освен четката за зъби и чехли.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 18:24 от ElisavetaVeta

# 219
Абсолютно са заслужили! Аз не казвам обратното,напротив.
Просто ми стана интересно, че има някаква фиксирана сума, която все едно е определена от болницата,а реално не е така.
Моята докторка също каза, че като й дадат пари ги разделя с другият опериращ лекар, анестезиолог и т.н. Simple Smile

# 220
Родих там лятото и изобщо не съжалявам за избора си. Тъй като се случиха нещата бързо, не успя да дойде лекарката, при която се следих, но ме увери, че всички колеги са съвестни и си вършат работата. Точно така беше. Паднах се на смяна при д-р Костадинова и ак. Ивелина Георгиева. Изключително доволна съм.

Има стол, предлагат всеки ден храна, ако решиш, отиваш да ядеш, ако не-близките ти носят до вратата неща.

Към момента все още няма посещения заради пандемията.

Аз родих естествено без упойка, не са ми искали нито лев, единствено за конците заплатих (и за ковид теста).

# 221
Може ли някоя от вас да ми напише подробно багажа за родилното, и лекарства и консумативи за Аг Стара Загора. Какъв крем за разраняване на зърна, бебешките дрешки и памперси или само за изписването. Ще ми бъде много полезно.

# 222
Може ли някоя от вас да ми напише подробно багажа за родилното, и лекарства и консумативи за Аг Стара Загора. Какъв крем за разраняване на зърна, бебешките дрешки и памперси или само за изписването. Ще ми бъде много полезно.
Гинеколозите от АГ дават списък с нещата, които се купуват при раждането. Горе долу е лигнин 2бр., подложки един пакет (10бр), наконечник за клизма, памперси 24бр, лейкопласт, течен сапун, свидетелство за граждански брак, всичките изследвания през бременността, последните поне. Мед. картон, документи. За теб ще ти трябват 3 нощници, чорапи, превръзки за след раждане ( 25), ако искаш бельо за еднократна употреба (5-6), гумени чехли, чаша, вода, нещо сладко за след раждане, тоалетна хартия, шампоан, сапун, хавлии 2. Крем за зърна ми казаха Lansinoh, той може да не се мие преди кърмене. Бебешки дрешки твои само за изписването.
Ако нещо съм забравила някой да допълни.

# 223
Аз лично имах един пакет солети, които в 2 часа вечерта ми се сториха най- вкусната храна при липса на друго. Така че препоръчвам е багажа да има 2-3 малки неща за хапване, които при случай на спешност да ги има. Ако си секцио препоръчвам водата да е малко шишета, от тези спортните, много по- лесно се пие водата така първите 1-2 дни.
Освен това друго полезно ми беше крем против подсичане за бебето. Не знам случайност или не, но на всички бебета в стаята дупетата бяха много подсечени. Може би това, че бяхме всичките секцио и не можехме да се грижим за децата си от първия ден, а от 3-тия е оказало влияние. Вероятно просто не им сменят памперсите достатъчно често докато са при персонала.
Добавямоще и пробори за хранене, 2 пакета мокри кърпи, зарядно за телефона, няколко торбички, в които да си прибираш мръсните дрехи или за други неща.

# 224
Аз също родих секцио преди една седмица в АГ при д-р Цонева.  Много съм доволна от докторката ми и от АГ. Единственото нещо, което не ми хареса е, че беше много студено.  Парното не работеше, но позволяват да ти донесат духалка или нещо друго за отопление и така всичко е ок. За храната не мога да кажа, на мен ми носеха.

Общи условия

Активация на акаунт