Раждане Стара Загора

• 68 846
  • 615
  •   1
Отговори
# 255
  • На изток от Ада
Здравейте момичета.
Не намирам информация за сина на Иван Тодоров. Имате ли някакви наблюдения за него и информация ? 💐
Аз съм при него. Доволна съм. Питай ако те интересува нещо. Жената на брата на съпруга ми ражда при него.

# 256
В коя болница следи и изражда ?

# 257
Ина Цонева е фенка на цезаровото сечение. Може за това така да е отговорила-да те хване страх от естественото раждане и да поискаш операция.
Глупости! Две нормални раждания, дума не е обелила за секцио.
И историята за НиаМед, да ме извинявате, ама е или абсурдно, или инцидентно. Наблюдения, разкази от 4 приятелки- все хубави. Така че, не приемайте едно мнение за панацея!

# 258
За тези пари където искат там не трябва и едно толкова негативно мнение да има... мисля аз.

# 259
  • На изток от Ада
В коя болница следи и изражда ?
В държавното АГ. Ето тел 0886493976.

# 260
Откакто на мен ми се случи това чет и брой нямат жените, с които говорих и ми казаха, че точно това се е случило и с тях. Това че не са го написали тук не значи, че съм само аз. Прочетете предни мнения колко много хора говорят за претупване и прочее, но с по-малко подоробности. И да, критериите са ми високи, каквито са цените им като за Стара Загора. Навита съм да са и по-високи цените ако се научат как да се държат. И повярвайте, спестих доста неприятни детайли.

Ина Цонева е фенка на цезаровото сечение. Може за това така да е отговорила-да те хване страх от естественото раждане и да поискаш операция.
Глупости! Две нормални раждания, дума не е обелила за секцио.
И историята за НиаМед, да ме извинявате, ама е или абсурдно, или инцидентно. Наблюдения, разкази от 4 приятелки- все хубави. Така че, не приемайте едно мнение за панацея!

# 261
Аличка,съжалявам,но и аз съм раждала в Ниамед и мога да кажа,че отношението на всички беше повече от перфектно.Пациентка съм на др Христов много време преди да забременея.Цяла бременност съм ходила при него на прегледи.Имах не лека бременност и многократно се налагаше да му звъня и да ме преглежда в почивни дни,на празници и т.н.Никога лоша дума не ми е казал,камо ли да откаже да ме прегледа.
Условията в болницата също далеч не са такива-има и тв,и интернет,всяка стая е с баня и по всяко време можеш да я ползваш,храната си я избираш по меню,абсолютно всички бяха страшно внимателни и мили.Когато и да ги извиках се отзоваваха,оставях им детето,за да сляза да си изпия кафето навън.Мъжа ми държеше да види как къпят малката и без проблем момичето изчака да дойде време за свиждането,за да може и той да види и да му обясни кое как да прави.Когато ме раздвижиха и преди да ме настанят в стая ме заведоха до банята и ми помогнаха да се измия и облека.Превръзката ми я сменяха всеки ден и др Христов ми проверяваше операцията.И още,и още мога да пиша...След мен родиха братовчедка ми и още няколко приятелки и всички са очаровани.Ако ще още 5 деца да имам,изобщо не бих се замислила къде да раждам.Не съм от Стара Загора и съм пътувала за всеки един преглед,а последните седмици и по 2 пъти седмично само и само лично др Христов да ме наблюдава.Той ми следи бременността + дъщеря му (по каса) и съответно при него и родих.С анестезиолога имах среща месец преди раждането-обясни ми всичко и беше изключително мил.На раждането ми също той беше.
Всяка една допълнителна услуга можеш да си я заявиш при приема в болницата.Дават ти лист с въпроси.Съответно там можеш да отбележиш какво искаш по време на престоя си.Аз исках ВИП стая (самостоятелна) и си го написах.Съответно и ме настаниха в такава.
Ти хубаво имаш очаквания,но не може да се жалваш,че санитарката отказала да ти помогне да се къпеш.Ами да ме извиняваш,но това не й влиза в работата.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 22:08 от Анонимен

# 262
В думите ми няма нищо преувеличено, а преживяването ми беше тежко, за да се омаловажава. Не го пожелавам на никого. Говорите за неща, които не съм споменала, далеч от това, което се случи с мен. Но все пак ще адресирам казаното от Вас, макар и да са по-маловажни неща като ядене и интернет, които далеч не бяха основен проблем за мен.

Била съм там за престой дълго време- WiFi интернет не се хващаше там, където съм била. Дългият ми престой беше преди раждането, за задържане (което и то беше абсурдно и ще обясня надолу защо), когато логично исках да имам какво да правя. Попитах изрично за това, обясниха ми, че просто “рутера не хваща до там” и си плащах мобилен интернет, тъй като имах работни ангажименти от компютъра си. Говорим за 3 седмици престой там, все ще съм видяла достатъчно. А да, по време на престоя за задържане бях вързана на система през цялото време (доооооста дълго време). Не искаха да ми махат системата да се къпя. Къпех се тайно с вдигната ръка до душа, за да не изгния от мизерия. Явно къпането не го тачат там...

Що се отнася до вдигането от леглото за първо ставане след операция или звъненето на звънеца, нещо да съм казала, че не идват? А честно казано грам не ми пука пиле с ориз ли са сервирали, или с грах. Говоря за доста по-сериозни неща- отношение към пациент и здраве.

Не мога да обясня явно как направиха всичко възможно да ме срежат без причина и това го знам, защото бях ходила да се следя на други места с 2-ма други лекари и абсолютно сама съм си виновна, че не избягах с 200... но и аз така под натиск отстрани- нам-коя раждал там, доволна е, айде голям праз, къде ще ходиш на друго място? Мъжът ми до ден днешен ми се извинява, че не ми повярва, защото сам стана свидетел на много от нещата, които се случиха. И той така ми разправяше “то там е болница, а не хотел”, докато накрая не видя как плача от болки и какво се случи да разбере, че не съм се плашила от това дали има баня и какви манджи ми се полагат. Критериите на хората са различни, това че някой си бил доволен, не променя факта какво се случи с мен и не виждам защо трябва да се омаловажва. Също така сравних случващото се в тази болница с това, което се случва в подобни частни в други градове и не, не са такива нещата.

Въпросното “миене”, за което говорите беше на интимната зона, преди обуването на първото бельо, да не си помисли някой, че някакъв душ се е състоял. И не, не е нормално 5 дни да се киснеш в собствен сос и да питаш нормално като човек за помощ и да ти се отказва, защото “не трябвало” да се къпеш, какво пък толкоз- 5 дни?! и да се мъчиш сам да се подпираш по стените и по мивките да се миеш. Нали е опасно, защо да не е тогава с надзор или помощ за 10 минути?

Що се отнася до допълнителните пакети- моля, отворете сайта и прочетете какви са, сега видях че още са там, въпреки че ми казаха още тогава, че не са актуални “тези оферти” и за мен е логично да ги изтрият тогава. Има т.нар. допълнителен персонал с доплащане 40 и 50 лв, самостоятелна стая и прочее. Поисках да си доплатя за всичко- стая нямаше налична към момента на престоя ми, както и да е, случва се. А това с персонала не било актуално, дори не знаеха какво приказвам- грижата била еднаква за всички... а защо го предлагаш тогава като доплащане? Може да не искам еднаква грижа, може да искам специална? Там е написано: 50 лв чаршафи, интернет и храна- поисках даже и това да платя, нямаше опция. За да допра до това едва ходейки след раждане да предлагам пари на някого на ръка, да не мислите че не пробвах всички варианти? Освен това интересно как по частните болници в СФ отдавна бащата вече идва на посещение, тук вече 1 година ще си гледа детето по Вайбър, че карантина било и толкоз. Ама айде това са бели кахъри, нали? Не може да платиш за придружител, не можеш да платиш за персонал, не може нищо, а ти просто си лигльо, че питаш?

По жалкото не са стаи, бани, чаршфи, надявам се, че някой чете написаното с разбиране. По-жалкото е, че здрава, права жена с желание да роди нормално, ме направиха на парцал. Да спомена ли вече как ме държаха за задържане със седмици, поради оплакване от “стягане в корема, което не знам дали е нормално, защото не съм била бременна досега”, без да ми се направи вагинален ехограф, без да ми се обясни причина и как в последствие седях в ръце с епикриза с написано в нея “кървене”, каквото никога не съм имала?! И как Иванов се почеса зад ухото и ми каза: “аз повод да ви връзват на системи толкова време не виждам. Здрава жена сте, никакво скъсяване на шийката, никакво разкритие. Само дето са ви обездвижили, наляли са ви с прекалено количество магнезий и това не е ОК”. Бяха ми казали до раждането да не се движа, освен до тоалетната, аз не се спрях и нищо не се случи, ако бях лежала няколко месеца не виждам как щях да ходя след операцията. Пример за това е жената, с която бях в стая след раждането. Беше лежала по техен съвет с месеци и не можеше да стане. И да, някои жени имат причина да лежат, при мен нямаше.

Малко преди раждането питах: не е ли време да седнем да поговорим за багажа, който трябва да нося за мен например? Да поговорим колко голямо е детето приблизително, колко ми е таза, показателите, мога ли да родя нормално? Отговор: “Багаж- някакви лични неща (което не е така, защото не ти се обяснява да си вземеш специални превръзки за родилки, медицинско бельо, евентуално протектори за зърна, помпа. Това са неща, които ще ви трябват както и още 20 такива и е нормално да де отдели време да се поговори за тия неща, защото жената в стаята с мен нищо нямаше горката, аз 2 сака с неща бях помъкнала. Давах ѝ каквото можах и имах в повече). Що се отнася до големината на бебето, отговор: вътре кантар няма. Буквално преди да родя нямаше нито 1 разговор ей така за 10-15 минути да се обсъдят тези неща. Споменах вече, че плащах за частни прегледи И ходех по здравна каса, тоест двойно ходех, за да може Христов при секцио да е на операцията ако се наложи- Христов не присъства на операцията ми! Още пари изхвърлени в кофата.

Питах за упойка: “отидете на консултация с анестезиолога ни”. Платих за частен преглед, очаквайки че ще ми прави тест за алергии, нещо смислено. Записа в един лист каквото му продиктувах- тегло, прочее и ми дадоха касова бележка като раждам да кажа, че той бил на тази платена консултация. Ами, дами, не ми беше той на раждането, повече не го видях. А тоя лист с какво помогна на някого, не знам като те при операция слагат упойка?

Още в началото на бременността ми направи впечатление как аз трябваше да си поискам някакви прегледи, изследвания и тестове, които никой не ми спомена и предложи. Е, нали се дразнят, че се образоваме в БГ Мама, защо аз от познати научих за генетичните тестове, за морфологиите и прочее, а не ми бяха предложени от лекуващия лекар? И кога да ми ги предложат, всъщност, като прегледа ми е 3-4 минути и цялата околия чака след мен с часове записани през 15 минути?

Който иска и 15 деца да ражда там, мен повече крака ми няма да стъпи в тая болница и ако съм на вас бих имала много наум за там, особено пък ако искате да раждате естествено. Като питах Христова какво би предпочела тя, отговорът ѝ беше доста странен, но доста показателен: “Аз раждах секцио, защото не исках да занимавам всички”. После мислих върху тези думи и че в днешно време естественото раждане е занимавка за лекарите, докато секциото е 30 мин процедура и кой откъде е. Но това не е шега, а срязан орган. Дано някой го разбере това...

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 04:35 от Alichka_Balichka

# 263
Ами толкова им е образованието. Къде къде по сложно е естественото раждане където всичко може да се обърка и от твоите решения зависят два живота.
Както казва мъжът ми ,,може да си голямата работа, но ако си само на секцио значи не си толкова добър".

Аничка другия път иди в държавното наистина. Дори да платиш нещо няма да е толкова много и ще имаш хора насреща, които ще им се занимава с теб.

Като се замислиш 1200-300лв. за 30 минути.... Как да не режат хората без повод.

# 264
Сега като чета поста се сещам за моето раждане преди 2 години в НиаМед . Там не харесват родилки , които знаят повечко и задават въпроси , търсят помощ и разбиране. Важното е да си мълчиш и плащаш. Радвам се , че родих преди пандемията , защото нямаше да издържа без близките си.
А относно секциото , там 90% така се ражда и всеки го знае. Христов на всички дрънка едно и също - само да лежиш , никакви разходки , че ще родиш преждевременно. За 3 Мин преглед това присъства във всеки преглед.
Имаше една отвратителна интригантка санитарка - Таня ! Още я споменавам като се сетя за нея 😆😆😆😆

# 265
Някой знае ли дали Иванов поема ангажимент да изражда или не? И ако е секцио има ли някъде график, в кои дни работи в Тракия и изражда там?

# 266
  • На изток от Ада
За Иванов знам, че не се заема с нормално раждане.

# 267
Ако е за секцио той ще ти каже кой ден да е, съответно като му кажеш, че искаш той да води цялата операция.

# 268
Здравейте. Колебая се за раждане между Тракия и НиаМед. Най-вероятно ще е секцио. Вярно ли е, че в Тракия използвали само епидурална упойка? Честно казано малко ме е страх от нея. Какво бихте ме посъветвали?

# 269
Здравейте !

Някой може ли да изкаже мнение за раждане при д-р Бузалов или при д-р Начева  в Тракията .

Общи условия

Активация на акаунт