Аз ли съм станала прекалено дребнава или имам основание?

• 77 299
  • 934
  •   1
Отговори
# 375
Такъв и една минута няма да търпя.
Това може да го каже финансово и емоционално независима жена, за предпочитане без деца.

# 376
В интерес на истината, след 20 години съвместен живот с някого, няма да можеш да търпиш и една минута кой да е чужд мъж, а твоя собствен и трудно да го траеш, пак е по-добре да те лае знайно куче, отколкото незнайно.

# 377
В интерес на истината, след 20 години съвместен живот с някого, няма да можеш да търпиш и една минута кой да е чужд мъж, а твоя собствен и трудно да го траеш, пак е по-добре да те лае знайно куче, отколкото незнайно.
Това обяснява поведението на участниците в предаването "Смяна на съпругите". Колкото и да е зле един мъж или една жена, колкото и да се оплакваш от него/нея, винаги има и по-зле. На твоя поне си му свикнала на мурафетите.
Само си представям някой, който иска да му се въртя на пета с първо, второ и трето, или някой маниакален чистофайник, или някой, дето не му става и заобичвам мъжа си три пъти повече. 

# 378
Когато обичаш някой, нищо не те дразни, явно вече не го обичаш този мъж. Моят се успокоява със сменянето на каналите примерно, не казвам нищо, нахлуването в банята не ми пука изобщо и при нас го има, купувам  два еднакви продукта , био за децата и не био за него, е винаги случайно си хапва биото, много ми е смешен моя.
Докато спим сутрин с децата в събота, той излиза и тряска със страшна сила , будим се, миналата седмица вратата се счупи и я сменихме. И аз не съм перфектна, при нас никой не прави забележки на другия и ни е добре така. Няма как просто съжителство иначе. Скрия ли нещо вкусно и полезно за децата, винаги го намира, как успява не знам.

# 379
Любовта в дългогодишния брак претърпява много метаморфози. Понякога дори не прилича на любов, освен когато се окажеш без човека - тогава разбираш, че си е отишла съществена и трудно заменима част от тебе. Не винаги я има тази връзка, но ако е налице, си струва човек да я изрови пепелта и да я ремонтира (но ако работят и двамата, иначе нищо не става). Това е нещото, което кара някои хора да правят втори сватби, че дори и да се събират след развод.

# 380
Да, но да не забравяме че човек има нужда и от лично пространство и Уважение, било то да се спазва тишина докато спи или да успее да си вземе душ на спокойствие. Аз  изказвам личното си мнение, няма да успея да изтърпя такъв да ми щрака по каналите (един такъв търпях 20 г- баща ми) камоли да не мога да си взема душ без да осмърди тоалета докато се къпя. Колко да обичам един човек, който не ме зачита и се държи все едно е цар и господар, а аз нали си го обичам и трябва да го търпя, защото видиш ли
Цитат
пак е по-добре да те лае знайно куче, отколкото незнайно.
.... Просто всеки сам си определя приоритетите. Или...или Simple Smile
Цитат
Докато спим сутрин с децата в събота, той излиза и тряска със страшна сила , будим се, миналата седмица вратата се счупи и я сменихме.
УЖАС! И целия ден ще ми тръгне с гъза напред. Аз ли съм сбъркана или това просто не е нормално, незнам!

Последна редакция: пт, 16 мар 2018, 15:11 от BellaBarli

# 381
Когато обичаш някой, нищо не те дразни, явно вече не го обичаш този мъж. Моят се успокоява със сменянето на каналите примерно, не казвам нищо, нахлуването в банята не ми пука изобщо и при нас го има, купувам  два еднакви продукта , био за децата и не био за него, е винаги случайно си хапва биото, много ми е смешен моя.
Докато спим сутрин с децата в събота, той излиза и тряска със страшна сила , будим се, миналата седмица вратата се счупи и я сменихме. И аз не съм перфектна, при нас никой не прави забележки на другия и ни е добре така. Няма как просто съжителство иначе. Скрия ли нещо вкусно и полезно за децата, винаги го намира, как успява не знам.

Пълен дзен, казваш. Сменяте вратата и да си тряска наново, супер работа.

Последна редакция: пт, 16 мар 2018, 16:06 от Moon Flower

# 382
Когато обичаш някой, нищо не те дразни, явно вече не го обичаш този мъж. Моят се успокоява със сменянето на каналите примерно, не казвам нищо, нахлуването в банята не ми пука изобщо и при нас го има, купувам  два еднакви продукта , био за децата и не био за него, е винаги случайно си хапва биото, много ми е смешен моя.
Абе откъде ги намирате тия неандерталци?! Ядат като прасета, пикаят и се*ат като самосвали, чупят врати вкъщи, ядат храната и лакомствата на децата... Звучи ми като сюжет на сюрреалистична сатира! Това все едно да съм омъжена за Гринч. Че на всичко отгоре го приемате за нормално и твърдите, че те всички били такива, не е нещо, за което да се тревожи човек. Ако си затворим очите и си представим тропически плаж, няма значение че сме на Северния полюс, така ли?

# 383
Бео, това, което прави мъжът ви не е нормално.

Към авторката - мъжът ви се е променил, а може и винаги да е бил такъв, просто преди да не си е показвал истинската същност. Вземете се в ръце и търсете алтернативи за себе си и за децата ви, че тези влечения към грубост и незачитане да не се окажат началото на един кошмар, в който вече няма как да избягате.

# 384
Всъщност, има мъже, които изтрещяват с времето и се променят коренно. Темата ме подсети за един случай с майката на наша семейна позната. Някъде в пенсионна възраст бащата започва да се държи като деспот и крайно унизително с жена си. От кротък човечец, се превърнал в насилник. Оплаквала се жената, че я карал да се тъпче с някаква храна, която сготвила, но не му харесала. Но не просто нещо от типа: На мен не ми харесва, яж си я ти. Ами със заповеден тон и заплахи я карал насила да яде.

# 385
  • София
Майка ми преди години страдаше от безсъние и ни тормозеше да не шумим, та минавам леко като котка. Без да се вманиачавам, уважавам чуждия сън или поне този до 10.
ММ хич не беше свикнал да пази тишина, у тях метални тави се подреждат в 5 сутринта.
Веднъж, докато бях в командировка, той се заключил през нощта навън, звънил и тропал, а щерка ми си спала като пън и не го чула.

# 386
Всъщност, има мъже, които изтрещяват с времето и се променят коренно. Темата ме подсети за един случай с майката на наша семейна позната. Някъде в пенсионна възраст бащата започва да се държи като деспот и крайно унизително с жена си. От кротък човечец, се превърнал в насилник. Оплаквала се жената, че я карал да се тъпче с някаква храна, която сготвила, но не му харесала. Но не просто нещо от типа: На мен не ми харесва, яж си я ти. Ами със заповеден тон и заплахи я карал насила да яде.

Точно за такова или подобно личностно изкривяване ми се струва, че става въпрос в темата. Не е за пренебрегване, но всеки сам решава как да живее. Смятам, че близките на засегнатия ги касае това поведение и върху тях пада отговорността за промяна или пък приемане на ситуацията. Като се стигне до такива промени в личността, самия човек не осъзнава проблема си, именно затова е трудно да се вземат мерки и повечето хора затварят очи и са над нещата.
ПП. Не се виждат днес мъжки мнения по темата. А, тъкмо дошъл един мацок.

Последна редакция: пт, 16 мар 2018, 15:45 от Moon Flower

# 387
Дядо ми също имаше такъв период. Баба казваше, че е много странен и понякога даже я е страх от него. Говорел за някакви несъществуващи неща, заплашвал я е, но за него то състояние беше разбираемо, липсата на кислород в мозъка е сериозен проблем и причинява такива гадости. Само дето той беше на 73-74 тогава в много лошо състояние, не казвам, че е било правилно, но не смятам, че той е отговорен. И пак, въпреки че правеше такива неща той е най-добрият човек, когото познавам.

# 388
Аз се чудя това житейско сътресение да не е било примерно починала майка, след която порасналото момченце почва да прави всичко, което му е било забранено...като подсъзнателно, че вече няма кой да го следи?

# 389
  • София
Изядоха ли те с парцалите?
Накараха ли те да се разведеш след 20 години брак, за тва че си разбрала, че и той в тоалентната не произвежда рози !?
Мацко, в критическата си, а вероятно и той е в пубертета. От вас зависи как ще продължите, от него зависи ще тръгне ли по млади моми, ще си купува ли спортни коли!
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт