Аз ли съм станала прекалено дребнава или имам основание?

• 77 029
  • 934
  •   1
Отговори
# 720
Не знам, на мен пък и това с обяснението как тати сега щял да измуа шоколада, пък после да купи, ми е малко смешно. Да яде там каквото яде, но после да се сеща да купува. Толкоз ли е трудно? Или да пита някой иска ли шоколад в момента. Ако не искат, който ял-ял, до следващия път, когато има. Няма нищо толкова да им стане на децата, ако останат без шоколад за един ден. Ако толкоз приритат, давайте им джобни да ходят да си вземат сами. Все пак не са бебета, нали?

# 721
Ами не му мрънкай, просто купувай само за децата и теб- текущо. Нищо да няма вкъщи. Повече време изисква за органозация, но това е решението.
Като ти каже, че му броиш залците, не му се обяснявай, а му кажи, че той пък краде залъка на децата си. И че е крадец. Нападни го и ти. И че щом борбата за залъка се нарича "ужасно отношение", то той има ужасно отношение към децата си.

Нападала съм го. Била съм доста крайна в изказванията си. Защото аз самата не мога да си обясня как е възможно такова отношение. Когато му се занимава и той се кара с мен. Когато не му се занимава ми казва. Добрее стига си мрънкала, утре ще купя. Само и само да млъкна и естествено не купува. Когато му натъртя, че не е купил, ми казва че съм скръндза, че ми се свиди и т.н. И се въртя в един омагьосан кръг.

Не мога да пазарувам всеки ден. Никакъв шанс. Пазарувам един път седмично, максимум два пъти. Наистина нямам физическата възможност да ходя всеки ден или през ден в магазина.
На болднатото аз бих отвърнала "Е, ти като не си скръндза и не ти се свиди за децата, защо ги излъга и не им купи?".
А кардинално:Бих го игнорирала.Няма да му готвя, няма да ям с него на една маса, няма да го занимавам с децата и дома, боклуците му (клечки, салфетки и каквото там беше, просто ще слагам в шкафа/гардероба при неговите дрехи) и т.н.Комуникация с него-само ако Той започне.За мен все едно не съществува.
Ако случайно се излъже да купи нещо за дома, веднага го прибирам и скривам, просто да "влезе в моите обувки" и да види какво е.
Т.е., започвам да действам на принципа "С неговите камъни по неговата глава!".

# 722
Не е до майчински инстинкт, до възпитание е. Айде, дояло ти се, дояло ти се е – човешко е, но щом си в семейство, мисли и за другите. Изяждаш и купуваш после или както каза Хър, питаш – иска ли някой, ако не – кой ял, ял, после се купува пак.

# 723
И след всички тези циркове и акробатики любовта  и грижата му към семейството ще се възродят като феникс от пепелта...ама друг път.

# 724
  • София
В момента въобще не си крайна. Крайна ще бъдеш, когато изсъскаш през зъби: "Ще изхвърля нещо твое от балкона следващия път, когато изядеш целия шоколад." И следващия път ще си спазиш обещанието.

# 725
Ах това мрънкане!
Вечният отговор на мъжете-"стига си мрънкала".
Как винаги откриват проблем само и единствено в мрънкането на жената и никога не се замислят защо ли мрънка.Гледат само,че им разваля рахата.
Но толкова често го чувам напоследък и от различни хора,че леко се замислих,дали наистина не мърморим в повечко?
Или просто така им е по-лесно на мъжете,вместо да търсят проблем в себе си...

# 726
  • София
Точно - само мърморим, т.е. изпускаме пАрата през свирката. Аз съм се научила на радикални действия и понякога има ефект. Но предупреждавам - това не допринася за добрия климат.

# 727
Ще го зарина с празни опаковки, лъжещи, че са пълни. Отвсякъде ще му изскачат. Никакво мърморене!

# 728
  • София
Най- лошото е, че децата попиват.
Такива, на които не им е обръщано внимание и са лишавани, като пораснат, решават, че ще са си само те на първо място, за да си гарантират това, което като малки не са получавали.
Вероятността, да си кажат колко зле е бил баща им и да продължат примера на мама, е по- малка от това да си крият шоколадите и като възрастни. В момента са "жертва", но ще се превръщат в егоисти.

Всички, които са недоволствали от мрънкането, после много се изненадват, ако жената обърне другия край и се превърне в същия егоист/изневеряващ/нехаещ или там каквото е "провинението". Започва да им липсва мрънкането, защото означава емоционална зависимост/привързаност, а като се скъса и жената махне с ръка, значи вече не й пука. Тогава вече се чудят коя е тази студена и незаинтересована персона.

Мисля, че моментът е назрял, за да постъпиш, както Амур ти е казала.
Хаха, и на Луна идеята да се добави към поведението ти. Laughing
Това би било адски изнервящо. Опаковките, обаче, се виждат, че са празни. За по- ефектно може да ги пълниш с клечките му и хартийките, в които се е секнал.
Е, да, просташко е, но нали знаеш- desperate times call for desperate meaaures.Peace

Макар че ако той не вижда нещата, чиито опаковки се въргалят наоколо, ще пита: абе  от къде са тия неща, като няма нищо в шкафа.
Яли сте с децата, преди да се прибере. Взела си си нещо на връщане от работа.
На децата са им подарили шоколад и са го изяли.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 16:43 от The Catcher in the Rye

# 729
Най- лошото е, че децата попиват.
Такива, на които не им е обръщано внимание и са лишавани, като пораснат, решават, че ще са си само те на първо място, за да си гарантират това, което като малки не са получавали.

Всички, които са недоволствали от мрънкането, после много се изненадват, ако жената обърне другия край и се превърне в същия егоист/изневеряващ/нехаещ или там каквото е "провинението". Започва да им липсва мрънкането, защото означава емоционална зависимост/привързаност, а като се скъса и жената махне с ръка, значи вече не й пука. Тогава вече се чудят коя е тази студена и незаинтересована персона.

Мисля, че моментът е назрял, за да постъпиш, както Амур ти е казала.

И обратното не помага за децата-прекаленото задоволяване пък ги кара да считат за тяхно правоп винаги да получават всичко,дори като станат на 30 Grinning
А ако жената обърне другата страна,се почва едно:"ама ти го правиш нарочно,аз без да искам,такъв съм си".
И от там един скандал.

Точно - само мърморим, т.е. изпускаме пАрата през свирката. Аз съм се научила на радикални действия и понякога има ефект. Но предупреждавам - това не допринася за добрия климат.

Какви точно?Стана ми интересно.

Ще го зарина с празни опаковки, лъжещи, че са пълни. Отвсякъде ще му изскачат. Никакво мърморене!

Едва ли ще му направи впечатление,само ние обръщаме внимание на такива неща.

# 730
 Напротив, Вервам. Ще се впечатли. като почне да тършува, пък намира само онова, дето го е оставял сам, ще се впечатли. Не е гаранция, че ще му светне в правилната посока, даже по-скоро в противната ще да е, но такова не изтърпявам дълго. Ще яде и ще пие в конски дози от собственото си.

# 731
  • София
Вервам, не е точно така.
Ако детето е възпитавано адекватно и по другите парагтафи, го оценява.

Като бях дете, се трепереше за мен да е най- доброто и най- хубавото. В резултат на това дори тогава, ако съм имала една холидейка (помните с какви размери е), исках да я деля на 3.
Сега съм с настройката, че когато имам деца, ще са на първо място. Аз вече съм си взела "дажбата".

# 732
  • София
Аз се развиквам или съскам: Престани да изяждаш...
Или: Заминаваш на момента до магазина (на 100 м е) да купиш...
Или ей така, между другото отбелязвам, че бих направила еди-какво си (сладкиш), обаче някои хора нямат спирачки.
Рязала съм торта на 4 равни части и всеки да си яде парчето. Е, не съм сложила камера дали някой не е посегнал на дела на сина ми, но все пак имаше възпитателен ефект.
Случва се да крия шоколади, но и аз самата ги забравям  Laughing

# 733

Luna, даваш ми страхотна идея. Като купя нещо и да го скривам и да оставям само опаковката. Да види какво е да се наточиш, че ще хапнеш нещо и да се окаже празно, но в шкафа.

Истината е, че това вече няма да е нормално. Криеници, заключваници, дебнене. Нямам нервите, а и не искам да го правя. Искам да мога да му кажа като нормален човек и той да каже. Ок, мило. И с това да се приключи Sad

# 734
  • София
Искам да мога да му кажа като нормален човек и той да каже. Ок, мило. И с това да се приключи Sad
Ами той и сега прави така. До следващия път. Значи ти искаш да продължиш да се ядосваш, вместо да прехвърлиш негативната емоция на него? Тогава защо питаш тук?
"Добре" или "ОК" може да не означават нищо.

Общи условия

Активация на акаунт