Аз ли съм станала прекалено дребнава или имам основание?

• 77 229
  • 934
  •   1
Отговори
# 195
Примерно, жената може да няма достатъчно пари. Ама съвсем примерно. Много си нетактичен.
Значи можеше да купя зеленчуци и да направя фреш сама. По-евтино и за всеки.
Ема ще звънна на шефа ти вече.
Ами звънни! Сигурен съм и той мисли същото по въпроса! Grinning

# 196
Абе все жената трябва да мисли, да мъкне, да прави фрешове...каква е тая работа?

# 197
Еее, стига, кой може да изяде 5-6 шоколада за един ден? Стандартни 100 гр имам предвид? Как е с теглото този човек? За такъв апетит съм чувала само преди откриване на диабет...

Аз Rolling Eyes За протокола - казват, че съм много слаба и трябва да кача малко. Не ми пречи да хапна за деня 4-5 шоколада, между храненията Simple Smile Нямам диабет.

Ще си скапеш панкреаса така. 5 шоколада са 250 грама чиста захар, четвърт пакет. Ти си знаеш, но не е никак разумно. Peace

# 198
Стига бе, нищо му няма на мъжа. Просто егоист и инфантилен, толкова ли не сте срещали такива мъже? Че те под път и над път са.

Шоколад мога и аз да ям без задръжки. Без диабет, без наднормено тегло.
Ключ на шкафа със забранените неща, няма друга оправия.

# 199
  • Nice
След всичко описано ми идва да кажа, че в тоя човек грам мисъл няма.
Чак ми е трудно да повярвам и си мисля, че авторката преувеличава.

Ако всичко е истина просто не виждам как ще има оправия с подобен тип.
Ако пък прави на пук поне да си каже за какво е, какво го дразни. Все едно  става дума за малко дете.

# 200
Да бе, как ли пък не връща празните кутии и чинии в хладилника поради болест - връща ги от мързел, за да не ги мие, защото го мързи да ги сложи в миялната и предпочита някой друг да се заеме, затова и оставя съвсем малко размазано по стените, да изглежда, че не е изял съвсем всичко и затова има основание да върне остатъка в хладилника. Мърляч типичен, сигурна съм, че цял живот така е правил, но просто сега е станало проблем.

# 201
За Кобилкин >   Не бъди толкова сигурен, че ще се зарадва шефа, че вместо да работиш, ръсиш глупости тук. Или малко ни послъгваш и хич и не си на работа?

# 202
Това с изяждането на салатата преди да са седнали всички на масата, мога да си го обясня единствено, ако огладнява по-рано, отколкото по принцип сте свикнали да вечеряте. Както вече писах, сблъсквала съм се навремето с такъв проблем, но човекът си имаше логично обяснение и отделно - по-принцип си беше такъв. Обясняваше го с това, че като малък се е налагало много да гладува и да се съобразява със всички членове на родата. И в момента, в който се е отделил от тях, вече се чувства свободен да яде на корем колкото му душа сака. Също твърдеше, че усеща, че преяжда, чак когато вече много е прекалил. Просто "стомахът му не подавал сигнали към мозъка, че вече е нахранен." Другото обяснение беше в различния режим на хранене. Той се нахвърля на храната веднага след работа, след като цял ден не е почувствал нужда да хапне нещо. Докато аз през деня закусвам и обядвам леко и вечерта огладнявам някъде към 7-8. Така се получаваше едно разминаване. Аз реално след работа и разни ангажименти след нея, няма начин да съм сготвила за вечеря по-рано от 7. А той като се е натъпкал още в 5-6 часа, когато аз съм готова да сервирам вечерята, вече не е гладен. После огладняваше пак чак към 10, когато за мен беше абсурд да ям, и така - всеки се хранеше поотделно. Донякъде намалихме това разминаване, като започнахме да ходим заедно на тренировки. Тогава вече имаше някакъв шанс да седнем да се храним заедно.
Затова съм склонна да мисля, че разковничето за синхронизацията е, да започнете да правите повече неща заедно. Така и повече ще се забелязват нуждите на отделните членове на семейството.

# 203
  • София
Вчера купих фреш за дребния и го надписах - за всеки случай.
Ами може, обаче защо не купила 4 примерно? Или плодове-зеленчуци, за да всеки може си направи един?
PS. Не говоря за бурканчета от Нутелла - това е не нормално по никакъв начин.
Всеки може да си купи, ако му се пие. Никому не държа сметка за парите и за какво ги харчи. ММ е ненаситен на сокове и плодове, наистина. За плодове - да, понякога правя оранжада.
Пари имам, но аз самата не пия всеки ден фреш, нито детето.
Детето е с приоритет пред мъжа докато расте. И пред майката също.

Последна редакция: чт, 15 мар 2018, 15:21 от Cuckoo

# 204
Преди два дена си взе изследванията. Аз също му казвах че подобен апетит не е хормален. Здрав е като бик. Това е другото нещо което ме дразни. Ако мен ме боли нещо, него винаги го заболява повече. Не смея и не мога да се оплача, защото знам каква ще е реакцията. За това пък него все нещо го боли. Това беше другата причина да го помоля да иде на преглед. Направиха му много и пълни изследвания здрав е. Аз съм сигурна, че ако си ги направя, ще ми открият сто неща, защото имам реални проблеми, но мълча.

# 205
  • София
Купи му 10 кг нутелла, ще изяде наведнъж и сам ще отиде на лекар Grinning
Ако изяде толкова, няма да се наложи ходенето където и да било.

Авторке, като правиш салата му отделяй в друга чиния, за да остане и за децата.

# 206
Преди два дена си взе изследванията. Аз също му казвах че подобен апетит не е хормален. Здрав е като бик. Това е другото нещо което ме дразни. Ако мен ме боли нещо, него винаги го заболява повече. Не смея и не мога да се оплача, защото знам каква ще е реакцията. За това пък него все нещо го боли. Това беше другата причина да го помоля да иде на преглед. Направиха му много и пълни изследвания здрав е. Аз съм сигурна, че ако си ги направя, ще ми открият сто неща, защото имам реални проблеми, но мълча.

Защо така?

# 207
Това с неутолимия глад са пълни глупости.
Човек, който е гладен, но не е нагъл, си взима нещо набързо от хладилника за захапване. Не изяжда предвиденото за цялото семейство, в което жена му е вложила труд и време. Ако е достатъчно тактичен, дори помага на жена си за приготвянето, не да се тупне като бей на дивана с дистанционното и да му стоят диван чапраз.

ММ си признава честно, че няма мярка, и затова никога не яде от общ съд. Винаги иска да му сложа отделно "неговия пай".

# 208
Купи му 10 кг нутелла, ще изяде наведнъж и сам ще отиде на лекар Grinning
Ако изяде толкова, няма да се наложи ходенето където и да било.
Искаше ми да напиша точно друго, обаче реших че е малко грубо Grinning

# 209
Аз съм сигурна, че ако си ги направя, ще ми открият сто неща, защото имам реални проблеми, но мълча.
Защо мълчиш, чакаш да пукнеш ли? Това, че той не ти щади силите, е видно, но ако и сама не го правиш, ще ставаш все по-зле, а и никой няма да ти обръща внимание, защото всички са свикнали, че никога нищо ти няма, сякаш здравата майка и съпруга им се полага по право и не е възможно да бъде болна или да я загубят. Така е като мълчиш.

Общи условия

Активация на акаунт