Аз ли съм станала прекалено дребнава или имам основание?

• 77 207
  • 934
  •   1
Отговори
# 570
Не знам, за какво ми е. Обичам го все още, въпреки всичко. И искам да знам, че съм опитала всичко, преди да съм се отказала.
Не ми се вярва, заблуждаваш се. След като опиташ всичко, ще излезеш с омерзение от ада, който не виждаш. Нас няма нужда да ни убеждаваш, ние няма да живеем с теб. А ти защо позволяваш да се държат така с теб... Особено що се отнася за секс.

# 571
Авторката беше споменала, че той иначе с хората се държи добре. Подозирам, че прислужницата повече ще я щади от към гнусоти, изплющяни на масата, най-вече защото не я чувства толкова близка.

# 572
Имам въпрос - за какво всъщност ти "служи" този мъж? Да не се разбира като намек да го "изхвърлиш". Просто въпрос. Какви са "ползите" от присъствието му в този дом, изключвайки частта от заплатата му, която влиза в бюджета (макар че май съм пропуснала някои постове ама май и пари се губят някъде по трасето)?

Хубав въпрос Simple Smile
Той постоянно ме натиска да търся по-хубава и добре платена работа. Както вече казах, той изкарва повече. Аз работя на по-малко работно време, тъй като воденето и взимате на децата са моя грижа. Пазаруването, спорт и т.н. За да успея да организирам всичко, ми се налага да работя на 6-часов работен ден. Той иска от мен да взимам повече и съм го питала. Ок. Аз правя всичко и ако и заплатата ми е по-голяма от твойта, тогава за какво си ми. Мълчание....Не знам, за какво ми е. Обичам го все още, въпреки всичко. И искам да знам, че съм опитала всичко, преди да съм се отказала.

Все още имаш очаквания към него. Нали знаеш - няма очаквания, няма разочарования.

# 573
  • Варна
Елфи, защо наистина не се замислиш по въпроса да спреш да бъдеш чистачка и да си намериш свястна работа?

Аз бих казала - Елфи, защо наистина не се замислиш по въпроса да си намериш свястна работа и да не ти е нужен този мъж? Той всъщност дали си дава сметка, че взимайки по-голяма заплата ти вече няма да седиш и да се примиряваш?

"Ако постоянно жертваш себе си за този, когото обичаш накрая ще свършиш с омраза към човека, за когото си се жертвал".

Не знам дали точно го цитирам, но беше нещо в този смисъл. И е много вярно. Затова и аз мисля, че ти може да се насилиш да опиташ всичко. И даже има някакъв нищожен шанс да успееш. Но ако стане така вероятно ще установиш накрая, че чувствата ти към този човек са всичко друго, но не и обич.

# 574
  • София
За майка, която сама обслужва двете си деца откъм логистика и изхранване, 6-часов работен ден е идеален и няма нужда да я подкукуросваме да търси нова работа. Колко време има до момента, в който децата ще могат да се придвижват сами? Тогава бих се замислила за смяна на работата. Иначе е много трудно, наистина много.
Аз я разбирам в частта "искам да съм сигурна, че съм опитала всичко", аз също минах от там преди развода ми навремето. Не се затваря лесно такава страница, никак даже.

# 575
  • Бургас
Той иска от мен да взимам повече и съм го питала. Ок. Аз правя всичко и ако и заплатата ми е по-голяма от твойта, тогава за какво си ми. Мълчание....Не знам, за какво ми е.
Това разкрива част от динамиката и общуването в двойката, което наред с други примери, говори за една "подменена", крива конфигурация в семейството - на нещо като съюз на майката с децата срещу мъжа. Считам, че твоят мъж го усеща именно така. Той донякъде е абдикирал от същинска роля на баща и е като трето дете именно затова. Дали заради извънредния му фокус извън семейството в даден момент, или подценяване в ролята му на баща - причините довели до тук, може да са много/ просто градя една възможна хитотеза, която да ти даде повод за размисъл/...
 В много случаи след раждането на децата, майките игнорират бащата и децата става център, а те "свръхмайки"и се "омайчиняват" до степен, че другите роли на съпруга, любовница започват да куцат . Неполучаващи достатъчно подкрепа и стимул да са друго освен майки /но "вината" няма как да търсим само в единия обикновено/ се появява свръхценност по отношение на децата  и балансът се руши -  още повече и когато има и други емоционални липси, натоварване само на единия с домакински и пр. задължения.Често такива майки влизат в тази конфигурация  без да се усетят навреме, а бащата къде съзнателно, къде недотам реагира с инфантилизъм и регрес: "да, за да ми обърнеш внимание, аз също ще съм детето, което има нужда от това внимание".  Още по-сложно става, ако бащата има някакъв проблем - здравословен или друг. Вредните семейни конфигурации винаги са плод на някакъв дефицит:  "емоционален глад", на близост, разбиране, комуникация... Семейството е  система, в която има закони и баланс. Когато в едно партньорство привнесеш друг тип партньорство /пр.силна коалиция майка-деца в случая, но има и други често срещани варианти мъж или жената със своите родители и тн. / хармонията се разрушава. А животът трябва да се върви с партньора, децата рано или късно ще "отлетят", ще останете двамата.   Поработете върху връзката си в интимен план и ролите си на съпрузи, ако трябва с помощта на семеен терапевт.

# 576
Оф, така като почнете, все едно жената в семейството е някаква даскалица, която трябва да зададе домашно на мъжа и да го впише в семейството, щото той сам не може да се сети как.

Абе какви са тия хора, живеят сред други хора- аутисти ли са, що ли, та не се сещат сами как да се впишат и как да ангажират вниманието. Ми седят и чакат някой да им нареди задачките и да им каже какво трябва да правят и да мислят. Айде малко лична адекватност, не може жената всичко да дирижира. Да седнеш и да се държиш като дете е най-тъпото решение.

Мъжът като види, че жената се олелчва и вбива в майчинство, ми да я черпи едно спа, масаж, свободен ден, екскурзийка, пък да видим дали няма да й промени съзнанието. Като ме видиш, че съм забила някъде, ми вместо да ми набиваш канчето, вземи измисли интересно занимание за двама.

# 577
  • Насред хаоса
Оф, така като почнете, все едно жената в семейството е някаква даскалица, която трябва да зададе домашно на мъжа и да го впише в семейството, щото той сам не може да се сети как.

Абе какви са тия хора, живеят сред други хора- аутисти ли са, що ли, та не се сещат сами как да се впишат и как да ангажират вниманието. Ми седят и чакат някой да им нареди задачките и да им каже какво трябва да правят и да мислят. Айде малко лична адекватност, не може жената всичко да дирижира. Да седнеш и да се държиш като дете е най-тъпото решение.

Мъжът като види, че жената се олелчва и вбива в майчинство, ми да я черпи едно спа, масаж, свободен ден, екскурзийка, пък да видим дали няма да й промени съзнанието. Като ме видиш, че съм забила някъде, ми вместо да ми набиваш канчето, вземи измисли интересно занимание за двама.
Подкрепям напълно. И бих добавила да се спре търсенето на изсмукани от пръстите оправдания и извинения за всякакъв вид кретенско поведение на кой да е мъж, давайки съвети все на жените как да го обгрижват, насочват, четкат и прочие. Обидно е повече за мъжете - хем ги смятат за глава на семейство и подобни, хем и се държат с тях като с някакви особено некадърни същества със забавено развитие, които все имат нужда от тикане, обяснения, обучения и побутване.

# 578
  • Варна

Дааа, точно така. Винаги вината е у жената. Спор няма.

# 579
  • Бургас

Дааа, точно така. Винаги вината е у жената. Спор няма.

"вината" няма как да търсим само в единия

Кое не е ясно, кой търси вината в жената само аджеба?!

# 580
  • София
Той. Passive-aggressive behavior.

# 581
  • Насред хаоса
Ами изброила си една камара несериозни причини да се държи мъжът така и само обяснения къде може да бърка жена му. Та освен другото се предполага и че жена му трябва да е и психолог, та да разчита и най-леките признаци на разстройство у него и да се бори вместо него. А тя как се чувства и дали има сили, няма значение

# 582
Значи за инфантилността, мързела, мърлящината и егоизма на мъжа виновна е жената. Той, видите ли, с крехка и ранима душа, пък тя - безчувствена грубиянка и не разбира тънките му душевни трепети.

Абе яяяя улево....

Елфи, стига го дондурка тоя мъж. Стига го разбира, извинява, оправдава. И ти си човек, и ти имаш нужда от разбиране. Тебе той разбира ли те, подкрепя ли те? Ти нямаш ли си душевни падове, моменти на слабост, страхове?

Мъжете са прости системи в повечето случаи. Те реагират на точни правила и точни отношения. Като ходиш след него постоянно и му дуднеш, докато му разчистваш свинщините, ти само се ядосваш и му даваш повод да се оправдава пред себе си колко си лоша. Ако му поставиш прост набор от правила и последствия, ще трябва да се съобрази, къде ще ходи. Пък може и с усмивка и целувка да му ги поставиш. Важното е да си категорична и да не се отмяташ. С някои хора не става с убеждения и приказки, налага се дресировка. И ти самата по-малко ще се изнервяш.

Търсите под вола теле - някакви по-възвишени причини и оправдания. А истината е проста: такъв му е десенът и му е писнало да се представя в добра светлина. Слаб, мързелив, егоистичен човек. Няма депресии, няма имагинерни кризи на средната възраст.

# 583
Когато нещо не върви и двама души реагират агресивно един към друг като се обвиняват взаимно ... то или имат стимул, желание и полза да оправят нещата  или ако нямат то не виждам смисъла да са заедно.
Но когато има някаква изгода и човек очаква връзката да продължи, то прехвърлянето на вината само върху другия и нетърсенето на причина и решение води до 9 та глуха.
Т.е. АКО не сме в случая на Sharky*, за която не е било нужно връзките да продължават, а сме в случай в който и двамата искат да продължат заедно, то ... ами това , което и двамата правят е контрапродуктивно. и двамата.

# 584
Той. Passive-aggressive behavior.
да де , ама действие->противодействие->действие->противодействие-> ...

Общи условия

Активация на акаунт