Аз ли съм станала прекалено дребнава или имам основание?

• 77 168
  • 934
  •   1
Отговори
# 585
Аз не харесвам почина на занижените очаквания, независимо дали се прилага към партньора, децата или цели групи от населението. Има си определени базови неща, които трябва да се изпълняват. Който не ги изпълнява, ако не е болен, просто няма оправдание. И другият не е длъжен да прави всякакви компромиси и да се чуди откъде да извади извинения за простотиите на партньора си. Ако примерно й посягаше или беше пияница, пак ли щеше да я посъветваш да "върви към него", да го "разбира" и да търси компромис? Ми не, някои неща просто не са приемливи. Другият също е възрастен човек, отговорен за действията си, а не малко детенце.

Последна редакция: пт, 23 мар 2018, 11:20 от Анонимен

# 586
...Ако примерно й посягаше или беше пияница, пак ли щеше да я посъветваш да "върви към него", да го "разбира" и да търси компромис? ...
така ли я съветвам? не я съветвам така. но явно всеки си чете както му хрумне.

# 587
Елфи, ти хубаво го обичаш, но той обича ли те? Помисли над това. Човек, който се е обърнал на малко бебе и се държи като такова, вместо да е адекватен на динамиката на семейството, еми... не искам да съм лош пророк, но той повече не може. Толкоз си може. Ти пробвай, но с израстването на децата, израства и тяхното съзнание и те ще виждат огромния трап – в невъзможността на бащата да е адекватен в семейните отношения. А това твоето не е любов, а мазохизъм. Аз чета, чета и все повече не харесвам мъжа ти.

# 588
  • Сф
Не знам как се живее с човек, който те неглижира с години.Не знам и защо се прави всичко от жената, някакво успокоение ли носи тази мантра" пробвах всичко"? Той живота не спира обаче.Мазохизъм, не обич е това за мен.За каква обич иде реч, моля ви се, та вие и за сапуна в банята не може да се разберете...образно и не.Навсякъде в живота има правила така или иначе, вкъщи също.По начина по който продължаваш да описваш нещата, такива демонстрации и незачитане на личността, просто ...не си свалила розовите очила май.Виновна си, че търпиш и позволяваш това отношение- цялостното към теб. Може да очакваш още издънки в бъдеще, така мисля.На него не му пука за теб! Как ще се справяш и какво чакаш, ти си знаеш.Hands V

# 589
Скрит текст:
Тука има 2 проблема, трябва да му се обяснят на този мъж:
1во - тя не иска да живее в кочина (използвани носни кърпички и клечки за уши върху маса за хранене - за мен е кочина и половина )
2ро - за децата това е ужасно лош пример.

Чистотата в дома е много важна и е показателна за душевното и физическото здраве на стопаните. Сега, не говоря за другата крайност - маниакалност за всяко появило се петънце или предмет, който не е на мястото си. Според мен, за да не е гнусен един дом, достатъчно е, ежедневно :
- да са минати с кърпа + някакво дезинф. средство масите и плотовете на кухнята
- подът също да е минат с прахосмукачка (при дом.любимци + дезинфекц. моп)
- дезинфекциране на тоалетната чиния
- дезинфекциране на банята
- разни употребени боклуци, опаковки и обелки да хвърчат директно в кошовете.

Това не са непосилни задачи. Ако толкова го мързи да стане да си изхвърли салфетката в коша за боклук, то може да си осигурите кошчета във всяка стая.

Не знам, аз лично повече бих се притеснявала от модела, който децата попиват - модел на мърлявост и запуснатост. Отделно, че е чисто оптически изглежда гнусно да видиш на масата използвана клечка за уши. Ще ти се отще да правиш кафенце и закуска. Навярно аз бих изтрещяла да ги хвърлям в коша, просто защото на този етап не се виждам да съм "над нещата"

Повярвайте ми чистя......
Авторке , аз лично ти вярвам, че чистиш. Въпросът е да намериш начин да му обясниш и покажеш, че няма да се примиряваш и няма да си "над нещата" за кочинките, които ти натворява. Нито в леглото, нито в бита, ти не трябва да си просто един обслужващ персонал.

Не знам, може да вземеш крайни мерки , за да го стреснеш. Намираш си по-платена работа ако можеш и организираш кой да води децата на училище и спорт. След това го стряскаш, че ако не се промени кардинално , има вариант да го напуснеш , тъй като си печелиш добре и той съвсем ще увисне като "ненужен".

Знам, че звучи крайно , но нали искаш всичко да опиташ да запазиш връзката си ?

# 590
Значи за инфантилността, мързела, мърлящината и егоизма на мъжа виновна е жената. Той, видите ли, с крехка и ранима душа, пък тя - безчувствена грубиянка и не разбира тънките му душевни трепети.

За съжаление много жени разсъждават точно така като стане въпрос за другите, после като им дойде на главата, се чудят как така...
Пример: познат намирисва. Познати жени веднага изтъкват като причина, че жена му не го перяла и не му обръщала внимание. Все едно е малко дете. А на същия този жена му е в пъти по-ангажирана от него.

# 591
  • Варна
Аз ПЪРВО бих изтъкнала като причина, че не се къпе. Жена му ли трябва да го къпе, че смятат нея за виновна? Той че намирисва, ок, намирисва. Ама и познатите ти жени не са в час щом за тях това е единствената причина.

# 592
...трябва да му подреди деня, че да има време:)

# 593
Ами ха де. Вместо да кажат, че той е мърляч, се започва веднага с нападки срещу жена му. Как перяла с гаден прах, как забравила прането да преседи в пералнята, как не му била напомнила да си смени миризливата блуза ( както едната позната напомняла на нейното дет...пардон - мъж). Бе тя е виновна, бе! Точка! Laughing

# 594
Има си хора, които си намирисват въпреки добрата хигиена. Имахме навремето една колежка, винаги разказваше как се къпе  с еди какви си масла и соли за вана и т.н. дрехите й чисти и изгладени и явно си беше чиста жената, но много миришеше. Не знам на какво се е дължало.

# 595
Има си хора, които си намирисват въпреки добрата хигиена. Имахме навремето една колежка, винаги разказваше как се къпе  с еди какви си масла и соли за вана и т.н. дрехите й чисти и изгладени и явно си беше чиста жената, но много миришеше. Не знам на какво се е дължало.
Може да е било поради болест.

# 596
  • Варна
Май някои хормонални нарушения могат да доведат до това. Наизуст говоря, по спомени от четени неща из други теми та може и да греша.

# 597
Имала съм такава колежка, тя беше с ендокринологичен проблем.

# 598
Хормонален дисбаланс. Имах приятелка, млада жена, къпеше се сутрин и вечер, че и следобед понякога (тогава ми беше и партньорка за тенис на корт). И все миришеше, самата ѝ кожа сякаш имаше някакъв невидим воал от специфична миризма. И се потеше доста. А тя се грижеше за себе си – натурални козметики, процедури и всичко. Установиха ѝ някакъв хормонален дисбаланс, не мога да сетя нищо конкретно, но си спомням, че спомена, а и на мен не ми беше удобно да разпитвам. После ни се разделиха пътищата, аз заминах за друг град и не знам дали го е лекувала и какъв ефект има.

# 599
Честно да ви кажа, и аз съм на мнение, че са малко мъжете, които могат сами да се управляват в това отношение. Ако жената е мърлячка, и мъжа става мърляч. Ако тя е нормална, научава и него на навици. И това става именно с повтаряне на едно и също като мантра- това си го обличал, отива за пране, виж си дънките, мръсни са, хвърли ги за пране, облечи си еди какво си, така неогладен ли ще ходиш, изглади си ризата/тениската. Когато му се повтаря постоянно, той започва да свиква кога, къде и какво да хвърли за пране, какво да си облече и т.н. Няма какво да се лъжем, колкото и да ги е отглеждала и възпитавала майка им, ние поемаме после. Първите 2-3 години е така и после свикват.
Възхитена съм от работата, която свърших в това отношение с моя мъж. Всичко беше винаги "чисто", за подреждане не беше чувал, пералня не знае от къде се пуска, носеше си дрехите на обществена. Ютията не я знаеше и нея как работи. Сега, почти 7 години по-късно, ще се възхитите и вие- облечен, натокан с последна мода дрехи, естествено избирани от мен, става сутрин, глади си всичко, прически-мрически, изкъпан, избръснат, миришещ страхотно, и заминава. Сигурна съм, че колежките му си казват: Бреййй, тоя жена му как го е спретнала...Grin
Към авторката- няма как, ще ринеш след него. По-добре не се ядосвай, приеми го като трето дете и това е. Нищо няма да се промени, не и на тази възраст и етап от връзката ви. Работи си, чисти си, гледай си децата и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт