Аз ли съм станала прекалено дребнава или имам основание?

• 77 161
  • 934
  •   1
Отговори
# 525
# 526
  • Варна
Авторке, според мен се броиш с вятърни мелници. И ти си губещата.

# 527
Тогава, авторке,си в омагьосан кръг. И за да излезеш от него трябва да промениш нещо ти. Господинът пуска кепенците и използва метода на огледалото. Това е много изнервящо, защото така винаги ти ще излизаш "лудата". Решението – или и ти започваш като него – мизерстване, мяташ му дамски превръзки под носа, секнеш се, кихаш, кашляш му в лицето, оригване (което не е добре, защото за децата не е никак възпитателно, а и е лош вкус), или обмисляш всеки по пътя ви. Не веднага, малко по малко и така.

# 528
...Решението – или и ти започваш като него – мизерстване, мяташ му дамски превръзки под носа, секнеш се, кихаш, кашляш му в лицето, оригване (което не е добре, защото за децата не е никак възпитателно, а и е лош вкус ...
и така той си постига целта ... хаха

# 529
Поставя му въпросите ребром. Ама не да се оплаква всеки ден, а еднократно и с предупреждение какво ще се случи, ако няма незабавна промяна. Така се дава шанс на мъжа - един вид от уважение към факта, че са семейство и гледат 2 деца.

След това:
Почва да трупа всичките му гнусотии на неговото място. Там да си се възвишава над тях, щом му идва от сърце.
Заключва се в банята след предупреждение, че влиза.
Купува по един шкаф с ключ за банята и кухнята, където прибира нещата за тебе и за децата.
Отделя си съдове в хладилника, където готви за себе си и за децата.
Въвежда стриктно счетоводство.

Ако е достатъчно силна да поддържа този режим 1 месец, на втория месец задължително ще настъпи кардинална промяна в положителна посока.

Последна редакция: чт, 22 мар 2018, 14:00 от Анонимен

# 530
  • ВАРНА
 Или зарежда шкафчето с подобни сладости
Така ще може с точност да знае,кога да не си взема душ.

# 531
Не може в една връзка само единият да проявява уважение и търпение. Жената няма никакви невиждани и нечувани претенции, които да не могат да бъдат удовлетворени, ако има и малко заинтересованост от другата страна. Колкото и да му се постила, ефект няма да постигне.

# 532
  • София
Свестните хора с бърнаут взимат нещата в ръце. А свестни хора с деца, които оправдават свинщината си с депресии, кризи на не знам си коя възраст и т.е., просто няма.
Имаш малки хора, зависещи от теб и нуждаещи се от теб по един или друг начин. Ако си депресанчо и неегоист, ще се юрнеш да се поправяш, а няма да седиш и да им крадеш закуските. Ако си депресанчо и егоист, по- вероятно е всъщност да си само егоист.

Дори няма да се повтарям как все някакви мъжлета са с бърнаут, а жената тегли каруцата, защото няма как. Пеосто е намерил и премерил.

# 533
Като каза бърнаут и мъже. Не са само, но жените имат по-гъвкава и издръжлива психика като цяло, освен ако не страдат от генетични заболявания на психична основа. Сетих се за случая с акушерката преди време (спомням си, че когато гледах клипчето после цял ден ми горчеше в устата, бях шокирана). Та нея я изкараха с бърнаут. Но не знам, много е хлъзгаво, когато става дума за психика.

И, за да не съм офтопик, на мен мъжът на авторката ми е типичен простак грубиян. Не виждам да е някаква дълбоко депресирала се сложна личност.

# 534
Тука има 2 проблема, трябва да му се обяснят на този мъж:
1во - тя не иска да живее в кочина (използвани носни кърпички и клечки за уши върху маса за хранене - за мен е кочина и половина )
2ро - за децата това е ужасно лош пример.

Чистотата в дома е много важна и е показателна за душевното и физическото здраве на стопаните. Сега, не говоря за другата крайност - маниакалност за всяко появило се петънце или предмет, който не е на мястото си. Според мен, за да не е гнусен един дом, достатъчно е, ежедневно :
- да са минати с кърпа + някакво дезинф. средство масите и плотовете на кухнята
- подът също да е минат с прахосмукачка (при дом.любимци + дезинфекц. моп)
- дезинфекциране на тоалетната чиния
- дезинфекциране на банята
- разни употребени боклуци, опаковки и обелки да хвърчат директно в кошовете.

Това не са непосилни задачи. Ако толкова го мързи да стане да си изхвърли салфетката в коша за боклук, то може да си осигурите кошчета във всяка стая.

Не знам, аз лично повече бих се притеснявала от модела, който децата попиват - модел на мърлявост и запуснатост. Отделно, че е чисто оптически изглежда гнусно да видиш на масата използвана клечка за уши. Ще ти се отще да правиш кафенце и закуска. Навярно аз бих изтрещяла да ги хвърлям в коша, просто защото на този етап не се виждам да съм "над нещата"

# 535
стига с тези деца в училищтна възраст. до след 8 години ще са се изнесли, а двамата възрастни, които са прекалено натоварени и изнервени и поради децата ще останат да се дразнят цял живот. Децата за сега настрани, да се оправя проблема между родителите. Те трябва да могат да се разберат без да се унижават един друг.

А по повод жената в случая нямаме разказа на мъжа и няма да и коментирам неизвестната роля, а тази която виждам ... ами много е кофти, наистина.

# 536
  • София
- да са минати с кърпа + някакво дезинф. средство масите и плотовете на кухнята
- подът също да е минат с прахосмукачка (при дом.любимци + дезинфекц. моп)
- дезинфекциране на тоалетната чиния
- дезинфекциране на банята
- разни употребени боклуци, опаковки и обелки да хвърчат директно в кошовете.

Всеки ден изброеното? При мен няма начин, освен последното, което го правя без да се замислям

# 537
Използвани носни кърпички и клечки за уши на масата? Слагам ръкавиците и му правя манджа от тях + много подправки, да му е вкусно. Децата първо ще хапнат, ще се погрижа да няма друго ядене. Крайно е, но това е прекалено... Сяда на дивана да си чисти ушите ли? Колко време ги чисти за да трябва да сяда???
Къде седят клечките за уши? Аз бих ги сложила възможно най-далеч от масата. Ако може в друг апартамент/къща.

# 538
  • София
Напротив, точно децата са жертвата на бащата. И възрастта им е най-опасната откъм копиране на вредни навици.

Аз си признавам, че бащите на моите три деца съм ги напускала точно в момента, в който осъзнавах, че стават лоши модели на поведение за децата.

# 539
  • Варна
Аз бих го оставила без носни кърпички и клечки за уши, а ако си купи сам и продължи да ги сее из цялата къща ще ги намери на възглавницата си.

Шарки, и аз така направих с бащата на моето дете. Поради което сега си я гледам сама. И смятам, че беше добро решение.

Общи условия

Активация на акаунт