Аз ли съм станала прекалено дребнава или имам основание?

• 77 198
  • 934
  •   1
Отговори
# 510
  • Насред хаоса
... че може би иска да става на неговото и да показва, че му се чува думата и затова да ми прави на пук. Имам чувството, че и аз вече така ги усещам нещата. Просто за всичко ми е на контра, само и само на неговото да е и да покаже, че той решава.
Е как да му се чуе думата от неговите газове и с***е? Така ли се изразява вече, че искаш да ти чуят думата? Егати! Аз решавам така и така, ти не ми чуваш думата/не си съгласна, тогава пък ще пръдна или ще вляза да с**а, докато ти се къпеш, или ще мажа с мръсните клечки и сополивите салфетки по масата, та да се научиш! Де сопа неокастрена, де ...

# 511
...Или си мърляр или не си,ти ся чак се оплакваш от него ,а преди като си се запознавала с него сигурно не е имал уши и нос и не си знаела кво праи с тях?

или реагираш на нещо или търсиш внимание или ...
т.е. ако преди не е бил такъв, а изведнъж е такъв какво се е променило, защо се чувства предизвикан да обиди, да унижи ... на какво реагира?

# 512

... че може би иска да става на неговото и да показва, че му се чува думата и затова да ми прави на пук. Имам чувството, че и аз вече така ги усещам нещата. Просто за всичко ми е на контра, само и само на неговото да е и да покаже, че той решава.

и защо го прави?
а ти как реагираш?
как би се променила ти ако той престане с тези неща? какво би направила ти и би ли ти било достатъчно , за да си доволна от сем. живот и да не го смяташ за мизи?

# 513
След като не е бил такъв в началото на брака, би могла да се опита да му покаже, че той е част от тях  и го обичат. Някои психолози казват, че с храната се опитваме да компенсираме липсата на любов.

Споделял ми е че му липсва внимание. На мен също ми липсва. Смея да кажа, че съм по-натоварената от двама ни. Така се получава, че в момента живеем на бързи обороти и няма как. Не сме единствените. Нямаме на кого да разчитаме. Винаги сме с децата. Време за нас двамата имаме само вечер. Но в повечето случаи сме толкова уморени, че заспиваме. Друг е момента, че вече нямам и желание.

# 514
  • София
Болен ли го изкарахте?
Те тия, дето ходят по хиляда изследвания, без да имат кой знае какви оплаквания, освен че жената си позвилява да се къпе, са точно самовлюбените олигофрени, искащи внимание и привличащи вниманието върху себе си.
Кой идиот си прави ЯМР без да има оплаквания.

Или си измисля, че е ходил (не му дали резултатите, да бе), за да привлече внимание.

Или трети вариант- наистина е куку и крие, че наследява на мама лудостта. И се опитва да вмени вина на авторката.

П.П. Писали сме заедно с авторката. Явно си е егоистче, ревящо за внимание. Само егоистите се мерят с децата си и ги е яд, че за тях няма внимание.

# 515

и защо го прави?
а ти как реагираш?
как би се променила ти ако той престане с тези неща? какво би направила ти и би ли ти било достатъчно , за да си доволна от сем. живот и да не го смяташ за мизи?

В повечето случаи му казвам, че не ми е приятно. След н-тото казване правя скандал, от който има временен резултат. В един момент на човек му писва да се бори срещу вятъра и спирам да се ядосвам. В такива моменти не рагирам. Молила съм го например да си хвърли клечките, той казва след малко. И аз съм му казвала, ако не станеш сега, това значи, че няма да станеш. Той ми казва ще стана обещавам и не става. Оставяла съм ги с дни да седят на мсата, за да видя кога ще се сети. След няколко подсещания казва ще ги хвърля и така докато не направя скандал. Тогава става и ги хвърля. Питала съм го приятно ли му е да се храни така, а той отговаря, че преувеличавам и че трябва да съм над тези неща и не бива да се караме за дреболии и да му реагирам толкова остро.

# 516
...
Кой идиот си прави ЯМР без да има оплаквания.
 ...
много не са идиоти, а сзвсем свестни хора с бърнаут и хипохондрия, депресия и липса на внимание .

...
Споделял ми е че му липсва внимание. На мен също ми липсва. Смея да кажа, че съм по-натоварената от двама ни. Така се получава, че в момента живеем на бързи обороти и няма как. Не сме единствените. Нямаме на кого да разчитаме. Винаги сме с децата. Време за нас двамата имаме само вечер. Но в повечето случаи сме толкова уморени, че заспиваме. Друг е момента, че вече нямам и желание.

това е съвсем друг въпрос и е доста дале4 от така кофти спрямо съпруга поставената тема.

# 517
Е какво сега, виновна е че няма желание да я ползват като секс кукла?

Ако страда от депресия, да се диагностицира и да се лекува.
Но това не е депресия.

Аз ти предлагам нещо друго за клечките и всичките гадости.
Пренеси кочината в неговия кът. Предполагам, че има някакво лично шкафче, бюро или нещо такова. Трупай му ги там.

# 518
Скрит текст:
Стига с теА заболявания.... аман от тесни спеСЯлисти Laughing

Много циклите в битовизмите, а на "болния" просто му е писнало да го делят от стадото..... преди 563 страници казах да престанете да делите... 'баси драмите...

Не. Не му ги броя. Слагам му количества за вечеря, достойни за кон. Пък белким се наяде. Броя му само когато омете всичко, без да остави за нас. То какво нас, аз даже въобще не се броя. За децата...

Децата къде се намират, когато му го "слагате"? Звучите все едно сте в казармата и всеки се бори да се докопа до яденето (по разкази на очевидци давам пример с "казарма") Grin

Какъв е проблемът да седнете всички заедно на масата? Абе... що се морА ФъоПще... Blush

А защо мислиш, че не сядат всички на масата? И аз "слагам" на мъжа ми в една чиния, на него повече, защото яде по-голямо количество от 12-годишния ми син, на децата в други, на мен и сядаме заедно. Не ядат от тавата, затова е написала, че му слага. Като се захващате за буквите...

Вие се хващате за думите, аз използвам конкретни думи, за да стресирам върху нелепостта на цялата ситуация, а щом ми задавате въпрос като "защо мислиш, че не сядат всички на масата" ще повторя.... "що се морА ФъоПще" Wink

# 519
Е какво сега, виновна е че няма желание да я ползват като секс кукла?
...
не за това , а че хем иска д аси живее така, хем не го иска ... т.е. че не прави нищо по въпроса.
или-или , но трябва д аимаш смелостта да посрещтнеш последствията от избора си.
А другия ми е виновен ... дам , ама никога не е съвсем така.

# 520
Попрегорял е този твой мъж. Прави ти напук явно. А това "над нещата" е класически начин да се измъкне всеки от нещоправене. Просто е по-лесно. Да си над нещата, извисен, да се рееш из живота като лист, носен от вятъра (както казваше една филмова героиня). А някой друг да поема битовизмите.
Да, ама не. Ако беше така, нямаше да имаме тела като физическо изражение и щяхме да си летим из ефира като енергии без тела. След като имаме физическа форма, значи трябва да се борим и с битовизмите. И не е лошо мъжът ти да го разбере. Иска, не иска, тежко, трудно, това е положението. Не да си го изкарва на тебе като бебе-сукалче, а да порасне.
Много гнусно компенсиращо поведение от негова страна. Ти отвъд тези скандали по поводи битови, питала ли си го как вижда връзката ви в момента, иска ли някаква промяна, защото на теб генерално не ти е комфортно в подобна връзка?
Ако пък има и психоген от маман, и го комбинира с поведението напук – става сложно за теб. Но според мен скандалите не помагат, така прави още повече напреки. Трябва да се пробва с разговори – първо между вас двамата, после със семеен терапевт. Ако не става, тогава по-драстични мерки.

# 521
Ако пък има и психоген от маман, и го комбинира с поведението напук – става сложно за теб. Но според мен скандалите не помагат, така прави още повече напреки. Трябва да се пробва с разговори – първо между вас двамата, после със семеен терапевт. Ако не става, тогава по-драстични мерки.

не е психоген, а модел на поведение в дадени ситуации .
и тя както разбрах не иска да говори, омръзнало и било , не знам си какво ... но не и стиска да предприеме нещо.

# 522

Много гнусно компенсиращо поведение от негова страна. Ти отвъд тези скандали по поводи битови, питала ли си го как вижда връзката ви в момента, иска ли някаква промяна, защото на теб генерално не ти е комфортно в подобна връзка?

Говорила съм. Много пъти. Той не вижда проблем. Като го попитам така ли смята да живеем, той започва да обвинява мен, че правя скандали от нищото, че преувеличавам и все в този дух. Като цяло той го играе жертвата, защото аз съм изнервена и искам да си го изкарам на него, а той иска да си живеем мирно и тихо. Като му кажа, че ме гнус да живея така и за примера към децата сме говорили. Той пак извърта и казва, че аз съм лошият пример, защото децата виждали как от мухата правя слон, вместо да седя над нещата.

# 523

не е психоген, а модел на поведение в дадени ситуации .
и тя както разбрах не иска да говори, омръзнало и било , не знам си какво ... но не и стиска да предприеме нещо.

Не съм се изразила правилно може би. Понякога говоря, понякога си замълчавам, понякога избухвам. Момента на замълчаването не се случва често, просто защото тези неща ме изкарват от кожата ми.

# 524
...
Не съм се изразила правилно може би. Понякога говоря, понякога си замълчавам, понякога избухвам. Момента на замълчаването не се случва често, просто защото тези неща ме изкарват от кожата ми.

ами затова ги прави. и аз бих се изкушила да предизвикам, ако някой много ме дразни с
-обвинения, но без предложения 
-с проблеми, но виждащ смо чуждите
-с нежелание да предприеме нещо и да посрещтне последиците, но пък с претенции за промяна.

Както каза и двамата много сте натоварени. Ами или заедно измислете нещо и намалете напрежението или всеки да се оправя самосиндикално, но без да унижава другия. А и двамата се унижавате взаимно. Явно/.

Общи условия

Активация на акаунт