Дългото чакане след трансфер - Тема 67

• 71 172
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
  • На остров
Не, съвсем нормален живот си се води след трансфера. Това са препоръките при мен и така съм правила.

# 76
  • София
Може да ставам досадна, ама пак ще го кажа
Двата трансфера след, които най-малко лежах бяха с положителен резултат.
Резултата от втория в момента блаженно суче

# 77
Здравейте момичета! Успех на всички по този нелек път!
Досега не бях писала, само четях, но съм доста притеснена. Днес ми е 10 ден след трансфер и тази нощ получих много силен спазъм/контракция на матката и се изплаших. Много ме заболя, чак ми се догади и ме обливаше студена пот. Според мен ако е имало имплантация, тя трябва вече да е завършена. Дали има опасност да изхвърли така ембриончето?

# 78
Здравейте момичета! Успех на всички по този нелек път!
Досега не бях писала, само четях, но съм доста притеснена. Днес ми е 10 ден след трансфер и тази нощ получих много силен спазъм/контракция на матката и се изплаших. Много ме заболя, чак ми се догади и ме обливаше студена пот. Според мен ако е имало имплантация, тя трябва вече да е завършена. Дали има опасност да изхвърли така ембриончето?

Ниница, аз имах такива контракции в деня след трансфера, продължиха близо два часа. Не знам на какво се дължат и какво се случва след тях.
И да,  имплантацията вече трябва да е завършена, можеш вече да направиш тест, то ще си покаже. Успех!

# 79
  • тук-там
Привет, момичета!
И аз съм от старите-нови форумки (не съм била активна от времето на дъщеря ми). На 15.03 ми беше трансфера. От тогава обаче съм с постоянни болки и придърпване в яйчниците. Вчера си сложих прегнил. Зарзио бия през 2 дни, фракси всеки ден.
С въпрония смесен трансфер съм - на 3-дневен и 5-дневен. При мен друго освен възрастта, не се изолира като проблем. Четох ви и смятам, че това е една чудесна група за подкрепа. Късмет на всички!

# 80
  • София
bambucha и аз винаги съм си задавала този въпрос с лежането след трансфер. Досега имам четири и винаги си взимам болничен да лежа в нас, даже на последния първите няколко дена много лежах. И пак кръгла нула на теста. Много от момичетата са споделяли, че след ЕТ почиват 1 - 2 и после си водят нормален начин на живот. Ето Nadin ни е пример и в предишната тема го обсъждахме. И аз мисля ако следващия път имам възможност след ЕТ да не се затварям в къщи, а да си спретнем една почивчица. Все пак питай док и трябва ли да се пие нош па преди пътуване.

# 81
Благодаря Анджи. Аз обаче съм на овитрел по половин инжекция през 4 дена и се чудех, ако утре пусна кръвен дали ще се отрази. Върнаха ми едно ембрионче на 3 ден.

# 82
Ниница, нямам представа дали ще покаже овитрела, аз не съм си била такива инжекции. Нека момичета с опит с него се включат.

mtz, ние с теб сме почти по едно и също време и терапията ми е същата, без Прегнил. Успех ти пожелавам!

Нандин, хич не си мисли, че ставаш досадна,напротив. Добре, че имаме съфорумка като теб, да ни даваш правилни съвети и тук таме да ни шамаросваш виртуално когато се паникьосваме. Grinning

# 83
Ниница и аз имах такива спазми на матката при първия ми трансфер , но бяха по-рано - към 3ти ден или 4ти. Трансфера при мен не беше успешен. Имаше малко по-високо чгх на 12 ден и после спадна  . Аз бих пила 2-3 дни но шпа и бих изчакала с теста до 14 ден. Защото сега ако пуснеш тест и е положителен - може с подобни контракции матката да е изхвърлила ембриончето и чгх да започне да спада следващите дни. Ако сега пускаш тест , според мен е хубаво да пуснеш отново след 2-3 дни.

# 84
Здравейте, момичета. Следя темата отдавна макар и да се включвам рядко. Имам въпрос и той е: всички ли стигате до тест? Случвало ли ви се е да ви дойде цикъла преди датата на теста?
 Защото аз имам вече два неуспешни трансфера зад гърба си и след двата не стигнах изобщо до 14 ден, за да направя тест. Имах кървене и цикъл още на 7 ден след трансфера. От клиниката все пак ме извикаха за кръвен, за да са сигурни, че няма бременност. Та мисълта ми е някоя от вас била ли е в подобна ситуация и какво беше мнението на лекарите? Благодаря предварително.

# 85
  • тук-там
Аз нямам опит, но предполагам, че поради хормоналната терапия цикълът се забавя до спиране на лекарствата. Но зависи явно от терапията и реакцията на организма. При мен има болка и тежест долу, особено след прегнила и това доста ме притеснява. Всички се лутаме в главите си ... не е лесно!

# 86
При неуспешния ми трансфер МЦ дойде 3 дни след спиране на лекарствата. Но постоянно чета, че при някои от вас идва още преди теста и ми е много странно това. Винаги съм мислела, че докато си на лекарства не може да дойде цикъл.

# 87
Явно при всяка е различно и строго индивидуално.

Mtz, този прегнил не се ли бие само преди пункцията? Не разбирам защо се изписва и след трансфер.

# 88
  • София
Здравейте, момичета. Следя темата отдавна макар и да се включвам рядко. Имам въпрос и той е: всички ли стигате до тест? Случвало ли ви се е да ви дойде цикъла преди датата на теста?
 Защото аз имам вече два неуспешни трансфера зад гърба си и след двата не стигнах изобщо до 14 ден, за да направя тест. Имах кървене и цикъл още на 7 ден след трансфера. От клиниката все пак ме извикаха за кръвен, за да са сигурни, че няма бременност. Та мисълта ми е някоя от вас била ли е в подобна ситуация и какво беше мнението на лекарите? Благодаря предварително.
Здравей, аз имам 4 трансфера и на 3 от тях ми идваше след спиране на лекарствата. На последния обаче ми дойде цикъла на 7мия ден, независимо от лекарствата, дори ми изписаха още по- силни и ефект нямаше. Не съм ходила за коментар, защото болката и разочарованията ми бяха големи и след много неща,които узнах за тукашните "лекари" нямам вяра и желание да ме докосват повече. Насочихме се към чужбина.

# 89
Здравей, аз имам 4 трансфера и на 3 от тях ми идваше след спиране на лекарствата. На последния обаче ми дойде цикъла на 7мия ден, независимо от лекарствата, дори ми изписаха още по- силни и ефект нямаше. Не съм ходила за коментар, защото болката и разочарованията ми бяха големи и след много неща,които узнах за тукашните "лекари" нямам вяра и желание да ме докосват повече. Насочихме се към чужбина.
Препоръчаха ли ви определена клиника? Аз съм в Австрия и коментар на последния опит ще получа тази седмица. Но от всичко изчетено до тук мога да кажа, че в България докторите ви дават много повече информация. Тук не мога да си пусна кръвни изследвания освен ако не са назначени от лекар. И дори и тогава до мен не стигат резултатите, освен ако има някакъв проблем. Такива неща като размер на лигавицата на матката преди трансфер или дали ембриониоте са с фрагментации не стигат до мен. Да не говорим че не се правят никакви хормонални изследвания преди трансфера.

Общи условия

Активация на акаунт