Дългото чакане след трансфер - Тема 67

• 71 175
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ние бяхме в Надежда, да дават информация преди трансфера, но останах с неприятното впечатление, че след него нищо не ги интересува. Нито можеш да се видиш, нито да се чуеш с лекаря си ако възникне евентуален проблем. Дават си телефоните само на определени  пациенти. Другите да се оправят както могат.

# 91
  • тук-там
Една мацка беше описала историята си точно в Надежда - след безброй неуспешни опити там отишла в САЩ, където и казали, че няма какво повече да направят от стореното от д-р Стаменов. Тя се върнала в бг и решила да опита още веднъж - отново при Стаменов. Успяла. Така че ...
Peny, преди пункцията Овитрел, след трансфера - Прегнил. Защо и след трансфер - не знам, просто изпълнявам.

# 92
  • USA
А не е ли редно да кажат, преди да правят хетчинг? На нас ни изтропаха писмо, че дължим пари за това...без да са ни казали, че са правили или трябва да се прави. Това се води в графата с допълнителните екстри. Струва $2000 без значение на бройката един ли е 10 ли са.

И ти ли си в Щатите?
Моят хетчинг е включен към пакета PGS/PGD,и доколкото разбрах е задължителен в такъв случай.Пише,че струва $1800.
Въобще не бях за инвитро,но се притесних,че часовника тиктака и с напредване на годините става все по-сложно.

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 23:57 от Beautyholicа

# 93
Ние бяхме в Надежда, да дават информация преди трансфера, но останах с неприятното впечатление, че след него нищо не ги интересува. Нито можеш да се видиш, нито да се чуеш с лекаря си ако възникне евентуален проблем. Дават си телефоните само на определени  пациенти. Другите да се оправят както могат.
Не знам към коя държава и клиника сте се насочили, но тук не е по-различно. Не казвам обаче, че лекарите не се интересуват, напротив. Имам телефон, на който мога да звънна 24/7 в клиниката и винаги са се отзовавали на въпросите ми. Но като цяло на всеки видеозон е различен лекар. На пункцията и трансфера също, тъй като са на смени и е при когото се падне.
Както каза mtz всички се лутаме в главите си. И ние след 2 неуспешни опита се замисляме сега накъде. Мога само да си представя какво е след 4 такива. Все пак мисля, че е по добре да искате коментар, колкото и да е голямо разочарованието.

# 94
  • тук-там
Споменатата история: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50907.0

# 95
  • На остров
Аз лично полза от коментарите след неуспешен опит не виждам.
Нямам опит от инвитро в България, но съм доволна от това, което получавам в моята клиника. Плюсове и минуси вероятно могат да се намерят за всяка една клиника и лекар.

# 96
  • тук-там
Аз си представям (може би идеалистично), че коментарът следва да е анализ на научен урок - какво работи и какво не, стратегия за следващ опит и т.н. ...

# 97
Хечинг са ми правили на последния трансфер без да ме питат - и после доплащах 300 лева плюс други екстри. И да ме бяха питали, нямаше да го откажа.  Peace

А за двойния трансфер през 2 дни - щом има забременели с близнаци , значи тоя имплатационен прозорец не е само 1 ден. Явно са няколко дните, в които е възможна имплантация.
А ако варира всеки месец...
ЕРА тест няма да правя - аз съм имала все пак естествено забременяване , едва ли е изместен прозореца. Не ни е там проблема.

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 20:59 от Maya Bee

# 98
Според мен след няколко неуспешни опита, трябва нещо да се промени или да се назначат допълнителни изследвания. Наречете го коментар или подготовка за следващ опит, но мисля, че е необходимо да се обсъди с лекаря.

# 99
Моя двоен трансфер е през четири дни а уж имам изместване от един ден. Ще видим какво ще излезе след десетина дни.
Колкото до коментара след неуспешен опит, според мен няма нужда от тях. Какво ми се случи на един от тях -  отивам и следва пълно мълчание в кабинета  и доктора пита :И сега какво ще правим?????

# 100
Здравейте момичета,
Нашият хетчнг беше + 100лв в Тутракан и беше на бластоцист. И аз не съм чувала да се прави на 3дневни.
За съжаление опита беше неуспешен.
Сега следва ендометриална биопсия, доколкото разбрах именно за този прозорец и като цяло за рецептивност на матката, понеже ЯВНО проблема е при имплантация.
Това за двойния трансфер ми се струва интересно, ще попитам и аз за този вариант.

# 101
  • тук-там
Двоен и смесен трансфер май правят само в Надежда. Съфорумка пусна научна статия по темата (в англ сайт) относно смесения от екипа на д-р Стаменов - аз в момента съм с такъв - 3-дневен и 5-дневен върнати заедно на 5-ти ден. Анджи е с двоен - което значи 2 трансфера на различен по стадий ембрита.

# 102
Ами в сряда беше на ранен бластоцит +клетки а утре ще е на едно или две  шестдневни .

# 103
  • тук-там
Анджи, ако в сряда ти е бил 5-ти ден от пункцията, понеделник ще ти е 10. Или бъркам? Или за понеделник не иде реч за свеж трансфер?

# 104
Имахме замразени и сега ги размразяваме.

Общи условия

Активация на акаунт