Частни училища - информативна тема 20

• 73 898
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Мисля, че Увекинд също беше с немски, дано не греша. Него съм харесала и заради IB дипломите, спира ме това, че е доста далеч от вкъщи.

# 121
Мисля, че Увекинд също беше с немски, дано не греша. Него съм харесала и заради IB дипломите, спира ме това, че е доста далеч от вкъщи.

IB дипломата не е ли от 6 клас....от тогава май децата са в центъра в къщата гимназия.

# 122
Да, дипломата е за горен курс на обучение.

# 123
Едно от имената, което днес чух да се спряга като потенциално е, Красимира Мишева-мнения?

Какво значи "който би поел 1 клас"?

Т.е. сега води 4ти клас и от 15ти септември би поел/а първи клас

# 124
Едно от имената, което днес чух да се спряга като потенциално е, Красимира Мишева-мнения?

Настоявайте да сте при нея.

# 125
Благодаря, а за Ралица Николова мнение?

Настоявайте да сте при нея.

# 126
Момичета,аз пак влизам с въпрос Simple Smile Имате ли организирано "Зелено училище" края на май месец? Дочух,че организирали масово училищата на тези дати,но ми стана любопитно и ако имате,какви дестинации ?

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 09:43 от Ре

# 127
Е, при нас категорично не е така Simple Smile Иначе има логика в това, което пишеш. А учителите предполагам са далеч по-мотивирани, когато училището в което работят е и училището на децата им.
Мария75, нямам нищо против и на лични.
Другото малко по-различно от останалите ЧУ е, че до 4 клас имат занималня т.е. целодневно са, но следобяд се пишат домашни, а не се взима нов материал, което е удобно за деца, които спортуват или просто не обичат да седят по цял ден в училище.

А то задължително ли е целодневното до 4 клас?
В смисъл има ли деца, които ги взимат по обяд,  преди 16.30, или колкото е часът за взимане?
Също така реално по колко деца са в клас, четох сайта им, но си е друго някой да каже как е наистина Simple Smile

# 128
  • София
Не съм съвсем сигурна, защото детето ми е в по–горен клас, но май не е задължителна, а дори и да е, не би било проблем да се пропусне, тъй като не се взима нов материал. Мисля, че децата до 4 клас трябва да присъстват задължително само на английската занималня, която е непосредствено след обедната почивка и то не всеки ден (учат допълнително граматика, учителят е много добър).
Не знам точната бройка на децата в клас, в нашия винаги са били около 10-12

# 129
  • София
Някое детенце да се е явявало на изпита в Азбуки на 17/03 ?

https://ivanapostolov.bg/inovativno-uchilishte/priem/

# 130
  • София

Дъщеря ми беше при мис Краси от 1 до 4 клас и сме много доволни от нея.

# 131
Не съм съвсем сигурна, защото детето ми е в по–горен клас, но май не е задължителна, а дори и да е, не би било проблем да се пропусне, тъй като не се взима нов материал. Мисля, че децата до 4 клас трябва да присъстват задължително само на английската занималня, която е непосредствено след обедната почивка и то не всеки ден (учат допълнително граматика, учителят е много добър).
Не знам точната бройка на децата в клас, в нашия винаги са били около 10-12

А реално по отношение на религиозния момент- има ли някакви специални часове, задължителни и въобще опити за влияние в тази насока.
Питам, защото всъщност нашето семейство нито е особено религиозно, нито ми се иска детето да бъде облъчвано засилено в тази посока. Даже по- скоро бих казала сме атеисти Simple Smile

# 132
  • София
Не, няма. Ние също не сме вярващи и в началото и аз имах известни притеснения. Имат един час седмично Христианска етика, но така е и в други училища. От началото на тази година в този час се обсъждат отношенията между децата, задават им се някакви интересни и актуални за тях казуси, ако има конфликти се разрешават. Не знам дали е така и в другите класове вече или само при по- големите. Предишните години на детето ми му е било интересно в този час, т.к. им разказваха основни моменти от библията, които трябва да се знаят за обща култура. По тържества понякога се чуват песни на религиозна тематика, малките правят картини, пана и от сорта за Коледа, Великден, но категорично няма  опити да се влияе на децата в тази насока, нито има деленее на децата или помежду им. Първата година дъщеря ми ме е питала ние защо нямаме църква, какво се прави там и т.н. (явно  чуто от децата), но от години не е ставало въпрос за това и децата ги вълнуват съвсем други неща.
Последните години ме радват, че са позатегнали дисциплината, обръща се внимание дори и на малките конфликти, а мнението на родителите се взема под внимание и има ответна реакция. Училището не е така лъскаво като повечето ЧУ, не обещават велики резултати, но се работи наистина за децата.

# 133
Има промяна в таксата на ЧОУ Св. Климент Охридси

8600 лв. - ПУК,

8600лв. - 1-4 клас
                                                5-7 клас - 8600лв. (вкл. храна)
                                                 транспорт - 200 лв./месечно
20% отстъпка за 2-ро дете

# 134
  • София
Привет,
Търся информация за ААУ в Панчарево. Дали има някой с дете там, да ми даде лично впечатление? Или поне ако сте чували, защото няма почти никаква информация за него.

Общи условия

Активация на акаунт