Частни училища - информативна тема 20

• 73 663
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Кой каза, че директорът си е загубил работата защото е набожен?! Айде моля ви се преди да пишете да почетете малко. Гугъл е безплатен все още. Потърсете малко информация, прочетете я и после пишете.
Толкова много безумни постове ще се спестят така.
СМГ не е обект на тази тема

# 376
Кой каза, че директорът си е загубил работата защото е набожен?! Айде моля ви се преди да пишете да почетете малко. Гугъл е безплатен все още. Потърсете малко информация, прочетете я и после пишете.
Толкова много безумни постове ще се спестят така.
СМГ не е обект на тази тема
Харесвам бг-мамма защото е пълна с информация, която е поднесена "авторски".
Стана ясно че е дякон и в тази връзка стана ясно и че вече не е директор.  Така направих връзката. 
Аз зададох въпрос?  Ако не искате да се задават въпроси за текст за СМГ, тогава моля, още когато някой намеси СМГ в темата, му припомнете.  Аз не започнах да пиша за СМГ. 

# 377
  • Sofiq
Погледнато общо, не знам колко родители биха си оставили детето в дадено ЧУ или ДУ, научавайки че директорът е дълбоко религиозен . ..дякон-ами и Левски е бил дякон, в това аз лошо не виждам, проблемът не бе това...
Проблемът бе в едно изказване негово, което е заснето и разпространено на клипче в мрежата, в което той казва, че всеки трябва да дава десятък на църквата....и тръгнаха спекулации, че сигурно е откраднал от парите на СМГ за "десятък"...доколкото обаче съм запозната с идеята , целта е десятъкът да идва от личните средства на човека, за да е вид лична жертва и затова мисля, че скандалите след клипа бяха повече спекулативни. Така или иначе, следствените органи му направиха подробна проверка и ако е имало отклонен "десятък", щеше да излезе наяве. Но не съм чула подобно нещо.
Само ми прави впечатление, че на един друг известен софийски директор му бяха изтекли неприлични голи снимки в мрежата и той още си е директор, а Стоянов, който проповядва християнски ценности, го махнаха....в странен свят живеем.

# 378
  • В офиса
Елица, бъди по-конкретна. Говориш за Асен Александров, директорът на 51-о. И снимките бяха фалшифицирани. И това нещо стана ясно 2-3 дни след "излизането" им. И веднага след излизането им десетки родители на деца от 51-о открито подкрепиха Асен Александров. Прилики аз не виждам. Да, всъщност, приликата е в употребената в твоя пост дума "спекулативен".
https://btvnovinite.bg/bulgaria/obshtestvo/za-direktora-na-51-vo … do-razpni-go.html

# 379
  • София
Но пък на всички е известно, че Александров има партийни покровители и действа според “повелите на партията”, така че...... “Совите не са това, което са! “
Хайде да оставим проблемите на държавните училища и да си обсъждаме частните!

# 380
  • София
Dona, има родители, които се колебаят между конкретни частни и държавни училища и за тях информацията за проблемите и механизмите, по които работят последните, може да не е излишна.

# 381
  • София
Аз разбирам, но нали темата е за информация за частните училища?! А стане ли въпрос за държавните, веднага се започват спорове ЧУ vs ДУ и др. подобни, които определено сменят фокуса на темата, а тя е формулирана достатъчно ясно: “Частни училища - информативна тема”

# 382
Спорът ЧУ срещу ДУ въобще в този форум е безсмислен, тъй като всички имат твърдо формирано убеждение, на което държат и няма да променят никога и за нищо на света. Така че той не се води отдавна вече. Имаше преди години и тема за ДУ срещу ЧУ, но отдавна дебатите са изчерпани. А и тогава са били излишни, защото никой не си промени убеждението нито на йота.

# 383
Че той и Стоянов е със същата политическа партия. Също действаше според същите повелители. Нима си правите илюзии, че вече дори и на най-ниски административни службици могат да се назначат несимпатизанти на Партията?!?! Но това не го спаси. И дали и какво е проверявала проверката никъде не бе изнесено публично. Но никой не отговори на въпросът как е назначен личния му приятел и съучастник в сектата за зам. директор на СМГ по стопанската част. И защо се е задържал толкова малко? И на него конкретно дали му е правена ревизия. Репликата за десятъка бешу скандална и все още е. Защото ако е нормална, защо изтриха всички копия на клипа в мрежата? А аналогията с фалшифицираните голи снимки е скандална. Нямат общо случаите.

Дона Флор хайде да не бъдем по свети от папата. В тази тема винаги се е правело аналогия между ДУ и ЧУ и винаги ще се говори и за двете. Така, че предлагам да си спестим потретване на такива реплики.
Споменах Стоянов и сектата, защото очевидно МОН имат двоен стандарт. И тази тема беше използвана в мелницата за уволнението му. Но очевидно на МОН не им пречи да дават лицензи за ЧУ на всякакви новопръкнали се религии, течения и т.н.

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 13:47 от Анонимен

# 384
  • София
Въобще не се правя на “по-светец от папата” (а и не виждам с какво претендирам за “святост”), просто се опитвам за n-ти път да върна темата към нейния замисъл.
Ако обаче решите, моля, сменете й заглавието, за да е ясно за всички, че ще се коментират и проблемите на държавните училища. Мен лично към настоящия момент това не ме интересува и ще се ориентирам към други теми, които ми пасват на търсенията. Предполагам и други потребителки.

# 385
  • София
Аз разбирам, но нали темата е за информация за частните училища?! А стане ли въпрос за държавните, веднага се започват спорове ЧУ vs ДУ и др. подобни, които определено сменят фокуса на темата, а тя е формулирана достатъчно ясно: “Частни училища - информативна тема”

Далеч съм от мисълта за дискусия "за" и "против" частното образование. Конкретни факти или разсъжедния за едно или друго училище при тяхното сравняване помагат при вземане на решение.

# 386
Няма начин когато говориш за едното, да не го сравняваш с другото. Ако вас лично не ви интересува, доста други ги интересува. Така, че малко повече толерантност няма да навреди. А който иска да се ориентира в други теми, цял форум е на разположение и никой силом не може да го задържи. Не виждам чак такъв проблем да създават три поста за СМГ. А аналогията тръгна от моя пост и си беше абсолютно по темата ЧУ. Тази тема я следя почти от създаването и. С времето другата, която беше за и против ЧУ умря и темите от нея се обсъждат само тук. За мен информацията за ЧУ не се изчерпва с храната и транспорта. И СМГ и всичко, което става в нашето образование също е по темата. Катаклизмите в едно от водещите училища, пък било то и държавно, се отразяват и на всички останали. Доста от ползвателите на ЧУ обмислят именно СМГ.  И т.н, и т.н.

# 387
  • София
Чудесно! Променете заглавието на темата, така че да я отразява по-точно, тогава.

# 388
  • София
Ами не, аз не мисля, че тук е мястото да се обсъжда СМГ и проблемите в него. Има си тема за СМГ и съм сигурна, че всички, които обмислят училището ще четат и проверят и в нея. Защото проблеми имаше и в НПМГ, в НГДК и вероятно в много други училища, но не смятам, че тук трябва да ги обсъждаме, най-малкото защото въпросите не касаят болшинството от пишещите/четящите точно тази тема. Надявам се да се постараем да запазим темата с фокус върху частните училища и частното образование.

# 389
Че ние не обсъждаме конкретно СМГ. Беше в контекста. Повече постове за забележки се изхабиха от тези в които изобщо се споменава СМГ. Ама нейсе...

Заглавието си е перфектно. И винаги е било такова. От тема едно.

Общи условия

Активация на акаунт