1 АЕГ - тема 2

• 92 157
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Всичко зависи от детето. Ако поназнайва добре английски, ще се справи да учи и немски. Ние решихме от тази година да започне с немския, успоредно с училище. Имаше дни, в които взимаха по над сто думи на ден, други по 30. Като цяло интензивно върви и е важно да се научава лексиката. При нас имаше проблем и не му беше много лесно, не смогваше да запомни и да си структурира всичко в главата. Други деца пък не усещаха даже никакво натоварване. За ниво ще излъжа...
 За Мартин Петков - със сигурност последните две години е водил англ.Б. За щастие е един блок седмично. С класния работят достатъчно интензивно и сериозно. Дано за следващите випуски да има промяна.
И ние бяхме в подобна ситуация с  училищата, но после свикна и се надявам вече да не съжалява. Сигурно сега й е криво, но наесен като се запознае с новия клас и се потопи в новата среда нещата ще са различни.

Благодаря Skiorche за споделеното мнение! Надявам се да свикне и да намери приятели в новият клас и да не съжалява за Втора Немска.
Поназнайва английски, но немския винаги е бил водещ и незнам как ще й се отрази интезивното учене на английски. Тя се амбицирала много и иска още от 8 клас да почне да учи немски в Гьоте( май иска да компенсира това, че не е в Немската). Най-лошия случай ще я запиша и ако й е много тежко, ще отложим немския за по-нататък.
Стискам й палци да си намери среда и да е щастива в новото училище.

# 526
  • София
Здравейте на всички Simple Smile,

И аз се включвам да следя темата, защото и ние се записахме в Петък. Приети сме в Немски с МАТ. Аз лично се радвам, че ще сме в 1АЕГ, но мойта девойка се мръщи, защото нейното желание беше Втора немска, но не й стигна за съжаление 1.5 т. Аз си мисля, че това й е бил късмета и се надявам да е щастлива в 1АЕГ.
Учила е до сега немски и ми се иска да й продължа Немския още от тази година и ще ми е полезно малко информация:
- колко са натоварени в 8 клас? много ли думи взимат на ден и дават ли им голямо домашно.......
- и до кое ниво стигат по английски в края на 8 клас.
- Всички споменавате учителя- Мартин - негативно, та се чудех има ли шанс да не преподава на 8 клас.

Много се надявам да има късмет със преподавалетилите по Английски. Тази година и тук балът е доста висок и дано дечицата да са сериозни и да имат желание да учат и да спазват дисциплината.

Благодоря за инфото предварително!

В осми клас, натоварването е меко казано лежерно!

Щерката е в паралелка Немски с БЕЛ, нямаше с МАТ, миналата година. Пожелавам ви да ви се падне Яна Божинова, страхотен преподавател. Марти-Парти, беше голяма загуба на време, дано да се вземат в ръце и да наемат по-добър преподавател, с него или без, няма особено значение, отсъстваше или ги пускаше от половината часове.

Относно немския, девойката го е учила 8г. и затова категорично не искаше една от немските, не се записа в Гьоте през първия срок, защото не знаехме, какво ще е натоварването. От втория повтори Б1, реши че е позабравила доста неща и предпочиташе да го мине отново. Имайте предвид, че в Гьоте може Б2, само при навършени 16г., така че догодина пак ще си ходи на Б1.2 и Б1.3.
Не беше учила Английски, но след немския и беше много лесен. Официално стигат до Б1.

# 527
  • София
Мартин Петров не напусна ли миналата година? Още ли е в училището?
Няма как да питам сина си сега.

# 528
  • София
Мартин Петров не напусна ли миналата година? Още ли е в училището?
Няма как да питам сина си сега.

Не, за жалост преподаваше на 8ми клас.

Другият учител за който се носят легенди е Капка Николова, много се оплакват от нея, дано да не се падне на 9ти клас, тази година.

# 529

В осми клас, натоварването е меко казано лежерно!

Щерката е в паралелка Немски с БЕЛ, нямаше с МАТ, миналата година. Пожелавам ви да ви се падне Яна Божинова, страхотен преподавател. Марти-Парти, беше голяма загуба на време, дано да се вземат в ръце и да наемат по-добър преподавател, с него или без, няма особено значение, отсъстваше или ги пускаше от половината часове.

Относно немския, девойката го е учила 8г. и затова категорично не искаше една от немските, не се записа в Гьоте през първия срок, защото не знаехме, какво ще е натоварването. От втория повтори Б1, реши че е позабравила доста неща и предпочиташе да го мине отново. Имайте предвид, че в Гьоте може Б2, само при навършени 16г., така че догодина пак ще си ходи на Б1.2 и Б1.3.
Не беше учила Английски, но след немския и беше много лесен. Официално стигат до Б1.
[/quote
Благодаря за мнението и информацията!

# 530
Здравейте! И аз се включвам в темата. Дъщеря ми е в паралелката с втори език испански и БЕЛ. Доколкото разбрах при записването - 8Б.И двете сме много радостни. Тази паралелка искаше най - много от паралелките в 1 АЕГ, защото иска да изучава испански. При записването на нас също ни казаха, че първия срок ще са втора смяна, но доклото разбрах и новата сграда я стягат за откриването на 15 септември. Дано да е така. Успех на всички новоприети подгответа и дано се чувстват добре в новото училище.

# 531
Здравейте,
Записвам се в темата с новоприет младеж.
Ще изчета темата и ще се включа с въпроси вероятно. Simple Smile

# 532
  • София
Здравейте,
Записвам се в темата с новоприет младеж.
Ще изчета темата и ще се включа с въпроси вероятно. Simple Smile

Добре дошла в групата. В коя паралелка е младежа?

На първия учебен ден родителите на осмокласници ходят ли в училището? 😀😀😀 Изведнъж си представих, че само аз присъствам 😉😂😂😂

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 16:22 от AnMary

# 533
  • София
Ходят Joy

# 534
  • София

Благодаря за информацията, че наистина ме бяха обзели едни мисли 😀😀😀 Днес даже отпуска си пуснах за този ден 😂😂
Моите деца още обичат да се движат с мен, но като ги питах как биха реагирали ако видят само мен като родител на първия учебен ден ме погледнаха с интересна усмивка😂😂😂

# 535
  • София

Ходят, тези не които не им пука, че си засрамват децата  Joy Joy Joy

# 536
Ходят, спокойно. Доста родители има. Simple Smile Виж в 9-ти клас вече не ме искаха...

# 537
  • София
Здравейте,
Вече и ние сме официално в тази група Simple Smile Сутринта записах дъщеря ми : АЕ, РЕ, БЕЛ. Има ли други в тази паралелка - само една е такава. Казаха ми направо за родителската среща. Бях останала с впечатление, че ще ми дадат списък с книги за четене за лятото, но не го направиха. На Вас дадоха ли ви ? Г-жа Фани Асенова ще им е класна и преподавател по АЕ. Ако някой има отзиви, ще съм благодарна да ги чуя. Късмет на всички новоприети !

# 538
  • София
За Фани Асенова е писано в предишната тема.
https://bg-mam.ma/p/670137/33705130

# 539
  • София/Благоевград
Фани Асенова беше класна на сина ми. Ние сме доволни. Мога само хубави неща да кажа за нея.

Общи условия

Активация на акаунт