WORLD CUP RUSSIA 2018 - Официална тема

• 107 050
  • 1 205
  •   1
Отговори
# 855
Съвсем извън шегата - Франция успя въпреки Жиру! Говори се, че този последният е пред трансфер в Левски, Цска или Локо София, все още не е ясно Grinning

Това искрено ме разсмя. Мерси.
Аз го искам вън от Челси. Да изчезва. Нищо не става от него. Явно само Дешан му се радва.

За вчера... Съжалявам много за Белгия, но не вървеше играта нито на Лукаку, нито на Де Бройне, а само с Еден и Тибо не ставаше. Куртоа за пореден път беше блестящ, резултатът можеше и да е по-голям. Нямаха ден белгийците и като че ли се измориха много вече.
Но въпреки всичко ще ги запомня с уникалните мачове срещу Япония и Бразилия. Други толкова интересни двубои на това световно не видях.
В събота очаквам да спечелят третото място, а Лукаку да се развихри и настигне Хари при голмайсторите.

Французите не ми се коментират. Безкрайно неприятни са ми от дете (наравно с бразилците), само един Канте харесвам.
За Ембапе... Така е, когато стават милионери още на/ преди 18 години, а медиите ги раздухат, че са вече едва ли не големи футболисти. Много мръсни номерца, които нямат нищо общо с футбола.

Днес съм за Англия, ако стигнат финал съм твърдо за тях и като фенче, което си гледа/ следи целогодишно Premier League.
Сър Хари Кейн трябва да изригне.
И ми е интересно, ако Англия стигне финал - дали ще има представител на правителството или на някой от кралското семейство в ложите?! Могат да изпратят Меган, на нея не и пука особено, а и не е англичанка, хаха.

# 856
  • постоянно

Днес съм за Англия, ако стигнат финал съм твърдо за тях и като фенче, което си гледа/ следи целогодишно Premier League.
Сър Хари Кейн трябва да изригне.
И ми е интересно, ако Англия стигне финал - дали ще има представител на правителството или на някой от кралското семейство в ложите?! Могат да изпратят Меган, на нея не и пука особено, а и не е англичанка, хаха.

Аз и повече заради това искам да я спечелят , за да видим тогава реакцията на правителство. Щото те не искаха даже да пращат отбора да играе, защото са буфони и не могат да разделят политиката и спорта. Искам да спечелят титлата и ще ги питам дали ще се откажат от нея щото било в Русия световното ?????

Русия се справя чудесно като домакин , радвам се за тях и за Руския народ ! Heart

# 857
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Довечера съм за Хърватия.
Но си давам сметка, че са доста уморени и мисля, че това ще изиграе важна роля за изхода на мача.
Англичаните са брутални и агресивни, но ако стигнат до дузпи шансът мисля, че ще е в полза на хърватите.

# 858
За Англия съм и аз! Искам ги шампиони, за да "come-не home", да се озаптят и млъкнат и да брекзитнат най-после. Simple Smile)) шегувам се, симпатяги са. Англия!!!!

# 859
  • Пазете Гор
Симпатиите са си симпатии, омразите - също. А футболно:

Хладнокръвните хора - букмейкърите оценяват английските шансове с 2,30, а хърватските - с 3, 70. Тоест считат победата за Англия като много по-вероятна.

Футболните аргумента са такива: средната линия на хърватите е по-креативна, но по-уморена. В нападение и двата отбора разчитат на по една върлина и един бегач. Дефанзивно след излизането от сметките на Вршалко силите се изравниха, и даже са в превес за англичаните, доколкото Чорлука отдавна вече е толкова тромав, колкото и английските защитници. Стринич е рисков фактор. Хърватите ще куцат по фланга, където атакува неуморимият Трипиър - най-добрия за островитяните на първенството до момента. Саутгейт няма да измисля нито стратегически, нито тактически новости и уловки: хем не може, хем като истински англичанин смята да си кара както е карал дядо му: топката нависоко, надалече и напред, а корнерът е четвърт гол.

Хърватите ги харесвам. Хубаво пипат топката и във всеки момент от мача знаят къде са и какво искат. Това е половина успех. Те съумяха да извлекат от старата югошкола по-ценното (импровизация, атакуващ стил, добра работа с младите, отворена към света школа), докато сърбите за съжаление си запазиха само манията за величие и преследване, плюс традиционните дрязги в съблекални, между треньори и федерации. Нтъпкаха футбола си с мутри и навиячи, което е пагубно. Мъничката (относително) Хърватия непрекъснато произвежда футболна стойност и е много сериозен съперник, в каквато и форма да се намира.

Трябва да кажа, че всички, които очакват зрелищни двубои до края, е много вероятно да бъдат разочаровани. Много рядко се случва финалните двубои на някой турнир да са наслада за неутралния зрител. Обикновено зрелищни двубои се случват в по-ранните фази на елиминациите. Нужната за зрелище пропорция между залог, риск и атакуващ инстинкт е най-точна на 1/8 и 1/4 финалите, като това важи за повечето турнири, включително и клубни. Казвам това, и все пак си пожелявам по изключение да гледаме зрелище, след което Англия да стане шампион.

Мбапе вече събира хейт, което е нормално и си върви в комплект със звездния статут. Хлапето е още много зелено, но трябва да свиква.

# 860
  • София
 Хладнокръвните хора оценяваха Шансовете на Бразилия и Германия за титла като най-високи Grinning hahaha hahaha

Иначе си, анализът ти е супер, както винаги, Куркума:)) Радвам се, че забеляза овреме и се разписваш редовно в темата.

# 861
  • Пазете Гор
Благодаря, оценявам комплимента, Роналд.

Изненадите са част от бизнеса на приемащите залози. Умело калкулиран риск, а без риск няма печалба. Разбира се, не винаги познават, често пъти излизат високи коефициенти, но парадоксално именно тогава те печелят няй-много. Изобщо фактът, че бизнесът им процъфтява, означава, че формулират коефициентите си точно. Точно означава да има и за залагащите, и за хазната, и за букмейкърите.

Искам да отбележа, че съдийските грешки драстично намаляха, а големи и съдбоносни такива практически няма. Топва се дължи донякъде на ВАР, донякъде на засилената работа със съдиите от Колина, и до голяма степен на практическата професионализация на съдийството. Има още два мача, де, има време за глупости.

Наличието на ВАР ще промени силно методиката за рефериране, и този процес тепърва започва. Предполагам, че огромни промени ще настъпят със свиренето на засада - и сега вече почти всички положения се "пускат", като се разчита, че при евентуален гол ВАР ще помогне в преценката имало ли е офсайд. С право се смята, че е по-правилно след видеопреглед да се отмени гол, отколкото да се спре чиста атака. Играта без топка в наказателното поле също ще претърпи промени, и това ще започне още в юношеските школи. Изобщо играта ще се развие в някаква посока.

Аз  предполагам, че скоро ще има следните фундаментални промени:

- отпадане на страничните съдии в сегашната им роля и отмерване на засадите с електронни устройства, по подобие на технологията на голлинията
- преценка дали дузпата (75% гол) не е прекалено тежко наказание в игра, която често приключва с 1-2 отбелязани гола (може да се сравни с хандбала). Предполагам, че ще се направи ревизия на разстоянието, откъдето се изпълнява или ще се разшири приложението на непреките удари
- изпълнение на тъчовето (и) с крак
- разширяване полето на приложение на ВАР

# 862
  • Другата България
Както и предположих, победа за петлетата. Благодаря ви за коментарите, да не съжалявам явно, че съм изпуснала мача.
Довечера съм за Хърватска, но смятам, че Англия ще победи.
А новия СШ ще е Франция. И май заслужено. Sunglasses

# 863
Както и предположих, победа за петлетата. Благодаря ви за коментарите, да не съжалявам явно, че съм изпуснала мача.
Да не стане като Европейското? Французите викаха:
-Ще спечелим, ще спечелим и накрая останаха само с разочарование и сребърни медали.

# 864
  • Пазете Гор
 Всичко е възможно.

Както и да завърши първенството при така излъчените полуфиналисти - няма да е чудо.

# 865
  • Другата България
-Ще спечелим, ще спечелим и накрая останаха само с разочарование и сребърни медали.
Grinning Сега не смятам, че ще стане така. Въпреки че съм съгласна с Куркума.

# 866
Малка е вероятноста Франция да спечели лесно, защото нямат играчи, които да могат да отправят технични удари, които са слабостта на Пикфорд и Субашич. Вместо това кокошките... пардон... петлите могат да вкарват голове почти винаги само и единствено с глава, а помним някои от емблематичните спасявания на Пикфорд и Субашич от удари с глава на противника. Англичаните играят грубо срещу футболисти като Мбапе, а Хърватите не им позволяват да дишат от липсата на пространство.

# 867
  • Пазете Гор
Лесно и трудно са литературни катогрии, които няма какда бъдат измерени в числа. Вчера Франция спечели трудно, но по-лесно отколкото очаквахме. Белгийците имаха един или два сериозни удара в рамката, колкото и Перу. Та лесно ли им беше или все пак трудно - кой знае.

А инак Гризман може да стреля прецизно от средна дистанция, а също и Мбапе. Да не говорим, че се случва всеки да пласира добър удар - малко ли техника е нужна за оня неспасяем изстрел на Павар в аржентинската врата. А неогрешими вратари няма, пък и не е задължително да сгрешат, за да им влезе някоя топка.  А съм виждал и най-великите вратари да правят уникални глупости. Това е част от очарованието на тая игра, че съвсем малко може да се предвиди. Затова е и толкова обичана и играна, с такава разлика пред следващия по популярност.

Има клишета, от които няма отърване: бразилците играят технично, англичаните - с глава, французите импровизират, а балканците са недисциплинирани. Но всички ясно знаят, че бразилците са майстори на играта с глава, англичаните са недисциплинирани тактически,  балканците притискат с физика и дисциплина, а французите са по немски прагматични. Всичко тече и се промея, стиловете се смесват, това, което важи за вчера, няма как да е вярно завинаги.

# 868
Лесно и трудно са литературни катогрии, които няма какда бъдат измерени в числа. Вчера Франция спечели трудно, но по-лесно отколкото очаквахме. Белгийците имаха един или два сериозни удара в рамката, колкото и Перу. Та лесно ли им беше или все пак трудно - кой знае.

А инак Гризман може да стреля прецизно от средна дистанция, а също и Мбапе. Да не говорим, че се случва всеки да пласира добър удар - малко ли техника е нужна за оня неспасяем изстрел на Павар в аржентинската врата. А неогрешими вратари няма, пък и не е задължително да сгрешат, за да им влезе някоя топка.  А съм виждал и най-великите вратари да правят уникални глупости. Това е част от очарованието на тая игра, че съвсем малко може да се предвиди. Затова е и толкова обичана и играна, с такава разлика пред следващия по популярност.

Има клишета, от които няма отърване: бразилците играят технично, англичаните - с глава, французите импровизират, а балканците са недисциплинирани. Но всички ясно знаят, че бразилците са майстори на играта с глава, англичаните са недисциплинирани тактически,  балканците притискат с физика и дисциплина, а французите са по немски прагматични. Всичко тече и се промея, стиловете се смесват, това, което важи за вчера, няма как да е вярно завинаги.
Прав/а си, но под техничен удар исках да визирам такъв, като този на Янузай, а не на Павар, който се възползваше от разбъркването в наказателното поле и факта, че вратарят не го очакваше. Гризман може да отправя технични удари главно от статични положения(което все пак е полезно), но му е трудно да предизвика ротация когато кълбото е в движение. Мбапе от своя страна се нуждае от минимум 2 метра свободно пространство за да нанесе качествен удар. Но какво става когато това пространство не му бъде осигурено?

# 869
  • Другата България
Скрит текст:
Малка е вероятноста Франция да спечели лесно, защото нямат играчи, които да могат да отправят технични удари, които са слабостта на Пикфорд и Субашич. Вместо това кокошките... пардон... петлите могат да вкарват голове почти винаги само и единствено с глава, а помним някои от емблематичните спасявания на Пикфорд и Субашич от удари с глава на противника. Англичаните играят грубо срещу футболисти като Мбапе, а Хърватите не им позволяват да дишат от липсата на пространство.
Напълно съм съгласна  написаното.
Хърватите са много уморени - видя се на 1/4 финала. Ще ги видим довечера, но това поне според мен ще е един от най-големите им проблеми. От друга страна англичаните са грубички, и се надявам от това да не страда футбола. Що се отнася до Мбпапе - дори искам да го понаритат заради снощните театрални постановки.

Общи условия

Активация на акаунт