Нашите кухни - 73

• 92 193
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Защо плочки и ламинат да трябва да се чистят с различни неща? Ние сме с гранитогрес навсякъде, освен в двете спални. Мия редовно пода, ако е минато само с прахосмукачка все едно не съм чистила. И двете настилки ги мокря еднакво, нищо му няма на ламината, даже направо светва след "баня".
Може би имат предвид, че препаратите са за паркет и ламинат, и отделно за теракота.
Макар че на работа аз лично вземам препарат за теракота и с него чистят теракота, гранитогрес, фаянс в баните, а като го разредят много дори и стъкла. Чисти идеално навсякъде. Паркет по стаите няма, затова не мога да кажа как би действало.

# 241
  • In transit
Madeleine, а гранитогреса как го усещаш като студен, топъл или нормален. Имате ли някаква изолация под него поставена?

# 242
Ra.Di, моята колона с фурната е до прозореца залепена..Не мисля че пада кой знае каква сянка. Ще ти снимам като отида, че още не е завършено и не съм там. Но моята е южна и има цял ден слънце.

Ще съм ти благодарна! 😊 тя и моята е южна, но отпред има друг блок и "засенчва"  нашата сграда малко или много, хем не са много близо една до друга сградите.

# 243
Madeleine, а гранитогреса как го усещаш като студен, топъл или нормален. Имате ли някаква изолация под него поставена?

Студен е, разбира се. Не виждам смисъл от подложка под плочки, нали върху нея има лепило, плюс това плочката си е камък, образно казано. Няма разлика за мен между теракот и гранитогрес в топлоусещането. За другите характеристики всички минуси са за теракота.

Аз чистя всичко с най-обикновен уиверсален препарат по един и същи начин. Както казах, проблеми нямам никакви с ламината.

# 244
Защо плочки и ламинат да трябва да се чистят с различни неща? Ние сме с гранитогрес навсякъде, освен в двете спални. Мия редовно пода, ако е минато само с прахосмукачка все едно не съм чистила. И двете настилки ги мокря еднакво, нищо му няма на ламината, даже направо светва след "баня".
Може би имат предвид, че препаратите са за паркет и ламинат, и отделно за теракота.
Макар че на работа аз лично вземам препарат за теракота и с него чистят теракота, гранитогрес, фаянс в баните, а като го разредят много дори и стъкла. Чисти идеално навсякъде. Паркет по стаите няма, затова не мога да кажа как би действало.

Точно това имах предвид и за това подчертах, че при "основно" чистене използвам специален почистващ препарат за ламиниран паркет ( изглежда след това един бляскав Simple Smile, изтисквам мопа старателно.
За гранитогреса пък не се съобразявам толкоз, колко е мокър мопа, полвам препарат за плочки.

Не че не ми се случвало, да мина с един препарат и двете зони, но гледам да е само като бързам. Дали и до колко е нужно да се използват различни препарати, не мога да кажа. Но може да е внушение, но по-лъскав и хубав ми изглежда ламинатът, когато е почистван  с препарат за него.

# 245
Мда, много е възможно, щом препаратът е специално за такъв вид настилка. Аз например чистя всяка седмица вратичките на кухнята с препарат, подходящ за дърво, и направо свети, мирише страхотно, въобще много съм хепи. В другия апартамент имаме кухня лак и докато живеехме там я чистех с препарат за стъкло. Нищо друго не можеше да й придаде такъв огледален блясък, така че със сигурност не е внушение, нормално е всъщност. Hands Plus1

# 246
Може ли да споделите кои са тези препарати Simple Smile

# 247
Ами по предпочитания. И първо задължително препаратът се тества на невидимо място. Не се втелявайте толкова в марките, най-важното нещо е как ще го понесе конкретната повърхност.

# 248
Ами не харесвам ламинат и това е. У дома кухнята и коридора са с гранитогрес, а стаите с естествен паркет - единият буков, другият - дъбов. Ламинат сложихме в хола на другия ни апартамент, защото е панел и не ми се инвестираше за естествен паркет. И паркета и ламината са ни от фирма на позната /най-хубавото, демек/, подложката на ламината е твърда. Ами чука ми като ходя, все имам усещане, че ще поддаде някъде, не мога точно да го опиша, гадно ми е. Сложихме два килима, че стаята е доста голяма, горе-долу се тушира усещането. Заради килимите не са налага да го мия, само с прахосмукачка минавам отгоре от време-навреме.
Гранитогреса у дома е съвсем обикновен, нямаме изолация отдолу. Налепиха го върху основата, която си беше - мозайка в коридора, замазка в кухнята. Имам си мокетени пътеки в коридора и мокетено килимче в кухнята. Не ми е студено. Може би има значение, че сме на среден етаж и отдолу съседите топлят, не знам.
Сега новата кухня ще стъпи на стария гранитогрес, ще махна килимчето. Предвидих по-често миене и за това всичко ще е на крачета с алуминиеви чела, че да не се разкапва при миенето. Веднъж ми се е случвало до сега мааалко да ми протече пералнята от връзката на маркуча за чиста вода.

# 249
И аз малко съжалявам, че не сложихме плочки навсякъде, но за другия път ще знам. Не че не ми харесва как се получи с ламинат, но аз си харесвам плочките като настилка, средиземноморско чадо съм, отраснала съм с теракота и си ми харесва, не ми е студено. Не отричам топлината и уюта на дървото, харесва ми много дори, но тук прекалено много се спекулира с тази работа. Колкото и да им се иска на голяма част от софиянци, София НЕ е скандинавска държава Simple Smile , климатът е топъл и не предполага чак толкова, колкото настоятелно се твърди, топла дървена настилка. Това разбира се е лично мнение и не ангажирам никого с него.

Ламинатите иначе сега са жестоки, има страшно красиви "дървесини", много са качествени, държат топло и супер лесно се поддържат, за разлика от естествения паркет, около който все има някаква драма - или попива нещо, или се надува, или се размества, или се надира, иска циклене, мазане, пренареждане, бррр... имали сме и не бих си го причинила втори път. Дюшемето като визия ми харесва много повече, обаче аз съм си фен на плочките по пода и това е. Simple Smile

# 250
  • София
Хубав качествен гранитогрес навсякъде от-до, оформя се едно ниво, така ни харесва и така го направихме.
Боси не ходим и това не ми е фактор. Килими и пътечки също нямам и не искам, лесно се чисти с всякакви препарати.

# 251
Здравейте, имам нужда от малко помощ. Simple Smile Започнах да събирам оферти за кухничката. Днес ни дадоха оферта в еником-м. Искам да се допитам дали цената е ОК според вас. Ще опитам после на още 1-2 места за сравнение, но все пак.
-Ъглова кухня 4.6 м;
-Вратички мдф гланц крем (не боядисаното, а другото по-евтиното мдф);
-Механизъм за плавно затваряне има само на 1 шкаф с чекмеджета (40 см);
-2 от горните шкафове са от тези двойните с амортисьори с дължина по 80 см;
-Без гръб, защото ще сме с плочки и сме ги избрали от другаде;
-Обикновен пдч плот дървесна шарка;
-Иноксов цокъл;
-Всички джаджи ала водобранна лайсна, ъгли за нея и тн дреболийки;
Цената така е 3150 лв. Без електроуредите, тях ще ги издирвам отделно, ще бъде вградено всичко без хладилника.

Скоро мисля да пробвам и в мебели Платан, например, защото цените на Диалог и другите по-така фирми са ми високи. Правим основен ремонт на голям 3-стаен с отделна от 3те стаи кухня, 2 бани и какво ли още не и бюджета не е много голям. Simple Smile

# 252
  • Sofia
На мен ми се струва разумна цената...даже ме учудва,че е в Еником. На мен там ми излизаше доста солено и се отказах от тях.Но ставаше дума за МДФ боя перла..тя си оскъпява доста.

# 253
На мен ми се струва разумна цената...даже ме учудва,че е в Еником. На мен там ми излизаше доста солено и се отказах от тях.Но ставаше дума за МДФ боя перла..тя си оскъпява доста.
Благодаря много за мнението.
Досега съм пускала само модулни кухни за оферта, но в последствие решихме, че то бива бива бюджетно, но все пак веднъж правим кухня, поне да е като хората. Grinning

ПП. А ти откъде си поръча в крайна сметка кухнята?

# 254
  • Sofia
От Лео-Дизаин. Те са малка фирма , но изработват по индивидуални размери-нещо,което се налагаше при нас . Повечето големи фирми са на принципа на модулните елементи.

Общи условия

Активация на акаунт