Нашите кухни - 73

• 92 753
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Хладилника по добре да остане, където е, иначе няма да остави тане място за работен плот. Ако има миялна, бих махнала отцедника. Др. част от помещението за хол ли ще се ползва?

# 331
  • Plovdiv, Bulgaria
Хладилника по добре да остане, където е, иначе няма да остави тане място за работен плот. Ако има миялна, бих махнала отцедника. Др. част от помещението за хол ли ще се ползва?
Много ми се иска висящ отцедник, но все има нещо на моменти да се измие - и някои са тежки, а този висящ отцедник се притеснявам да не се срути или да няма място за тенджера например. Иначе има съдомиялна. А хола е отделен, но много често се събираме всички в кухнята, хола за релакс и повечко гости.

# 332
Да, но домуоправителят каза, че там имало нещо си, което държало... ако правилно съм запомнила. Това са последните панелки от 1992 г, ако има значение това.
Да, има трегер, който не се пипа.
Противоземетръсните шайби са вътре, в жилището.
Направете консултация с инженер-конструктор, а не с домоуправителя.
Скрит текст:

# 333
  • Plovdiv, Bulgaria
Да, но домуоправителят каза, че там имало нещо си, което държало... ако правилно съм запомнила. Това са последните панелки от 1992 г, ако има значение това.
Скрит текст:

Мноооооого благодаря за този отговор! Hearts Точно това имаше там, но при това положение е по-добре да не пипаме нищо.

# 334
В панелните апартаменти всички стени /панели/ са носещи. Изключение правят стените на банята и тоалетната - само те не са носещи.

Отделно от горното, за пипане и пробиване на отвори в панели, се иска съгласие на останалите собствениците, тъй като се водят общи за сградата части. При евентуална жалба от съсед и проверка, ще ви задължат да възстановите избитата панела. Макар и рядко да се случва, е добре да го имате предвид. Simple Smile

# 335
  • Plovdiv, Bulgaria
В панелните апартаменти всички стени /панели/ са носещи. Изключение правят стените на банята и тоалетната - само те не са носещи.

Отделно от горното, за пипане и пробиване на отвори в панели, се иска съгласие на останалите собствениците, тъй като се водят общи за сградата части. При евентуална жалба от съсед и проверка, ще ви задължат да възстановите избитата панела. Макар и рядко да се случва, е добре да го имате предвид. Simple Smile
Да, да, наясно сме с това.
Благодаря ви много,това беше важно за мен уточнение, понеже давах зор да се махат тези стени.
Нещичко за кухнята да ми подскажете....Anguished

# 336
  • София
Ско, спестяваш ми ходене до Практикер, благодаря! Ще потърся кутия, но аз много обичам да изхвърлям и е малка вероятността да съм оставила поне една...
От април 2013 г.  до март 2018 г. работи моят индукционен плот Фагор четворка. Сега е в сервиза и още нищо не могат да кажат... Не знам толкова дълъг ли им е живота, или аз съм случила на проблемен, но както готвих нормално на следващия ден нямаше нито звукови, нито светлинни признаци на живот.
П.П. Ако наистина имат по-кратък живот от стъклокерамичните и някой по-запознат знае - нека сподели, моля...

# 337
  • Plovdiv, Bulgaria
Скрит текст:

Аз пак да попитам - ниската част в дясно - там където всъщност е имало прозорец пак ли е с такива шайби? Защото точно него искам да се махне. И ако решим да го махаме, пак ли ще трябва мнение на специалист?
Още веднъж благодаря за помощта!

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 12:54 от I T_376031

# 338
Ско, спестяваш ми ходене до Практикер, благодаря! Ще потърся кутия, но аз много обичам да изхвърлям и е малка вероятността да съм оставила поне една...
От април 2013 г.  до март 2018 г. работи моят индукционен плот Фагор четворка. Сега е в сервиза и още нищо не могат да кажат... Не знам толкова дълъг ли им е живота, или аз съм случила на проблемен, но както готвих нормално на следващия ден нямаше нито звукови, нито светлинни признаци на живот.
П.П. Ако наистина имат по-кратък живот от стъклокерамичните и някой по-запознат знае - нека сподели, моля...
Моят керамичен  плот  на Фагор е поне  на 7 години  и си функционира  без проблем.

# 339
  • София
Чудесно! Моят е индукционен и затова питах дали те имат по-кратък живот от керамичните, или е до късмет...

# 340
Аз пак да попитам - ниската част в дясно - там където всъщност е имало прозорец пак ли е с такива шайби? Защото точно него искам да се махне. И ако решим да го махаме, пак ли ще трябва мнение на специалист?
Скрит текст:
Ниската част не е свързана горе с трегера.
Другата стеничка, където е хладилника мисля, че не е противозементръсна шайба.
Ако е, то освен арматура има едни ески.
Цитат
След оглед и справка в неговия архив отговорът беше че може да премахна стената (като запазя горе хоризонталния трегер) без да повлияе на сигурноста на сградата. Всичко това бе придружено с конструктивно становще в писмен вид (в 2-ва екземпляра) с подписи и печати. И разбира се аз я премахнах. Сега съм объркан. Строителния инженер който ми издаде конструктивното становище има собствен строителен бизнес и едва ли го направил от назнание или алчност за да ми вземе дребните пари за издаване на документа. Мога да прикача снимки след ремонта и сканираните документи разбира се маскирайки данните на вашия колега.
http://www.bgremonti.com/forum/viewtopic.php?f=35&p=28913#p28913
Обаче има и др. изводи:
Скрит текст:
Цитат
1. Премахването на подпрозоречната част на фасаден панел сваля
земетръсната устойчивост на хоризонтални трусове на сградата 2 степени.
Както и на идентични допълнителни външни въздействия.
2. Премахването на страничните "колони" на фасаден панел сваля
земетръсната устойчивост на хоризонтални трусове на сградата 4 степени.
3. Премахването на страничните "колони" на фасаден панел сваля
статичната устойчивост на същия панел 2 пъти.
http://www.bgremonti.com/forum/viewtopic.php?f=35&t=1926& … sd=a&start=30

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 10:53 от Анонимен

# 341
Най-добре се консултирайте с конструктор и бутайте,каквото можете.Аз бих си направила самостоятелна по голяма кухня с остров или малък кът за сядане,но в никакъв случай дивани и големи маси .Ако хола е съседен,ще отворя врата ако не може -няма ,но във всеки случай ще си ядем и седим там и няма да се лиша от нормална по размер кухня,не знам какви са ви навиците в къщи,но за моето семейство е немислимо да се затворим в малък бокс ,пък цяло помещение да седи за гости,абсурд! До преди две седмици имах много  малка кухня и така ми беше писналооо от бутане и трупане ,сега е по голяма и  е многоооо по  комфортно.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 11:28 от No_frame bitch

# 342
  • Plovdiv, Bulgaria
Скрит текст:
Ниската част не е свързана горе с трегера.
Другата стеничка, където е хладилника мисля, че не е противозементръсна шайба.
Ако е, то освен арматура има едни ески.
Цитат
След оглед и справка в неговия архив отговорът беше че може да премахна стената (като запазя горе хоризонталния трегер) без да повлияе на сигурноста на сградата. Всичко това бе придружено с конструктивно становще в писмен вид (в 2-ва екземпляра) с подписи и печати. И разбира се аз я премахнах. Сега съм объркан. Строителния инженер който ми издаде конструктивното становище има собствен строителен бизнес и едва ли го направил от назнание или алчност за да ми вземе дребните пари за издаване на документа. Мога да прикача снимки след ремонта и сканираните документи разбира се маскирайки данните на вашия колега.
http://www.bgremonti.com/forum/viewtopic.php?f=35&p=28913#p28913
Обаче има и др. изводи:
Скрит текст:
Цитат
1. Премахването на подпрозоречната част на фасаден панел сваля
земетръсната устойчивост на хоризонтални трусове на сградата 2 степени.
2. Премахването на страничните "колони" на фасаден панел сваля
земетръсната устойчивост на хоризонтални трусове на сградата 4 степени.
3. Премахването на страничните "колони" на фасаден панел сваля
статичната устойчивост на същия панел 2 пъти.
http://www.bgremonti.com/forum/viewtopic.php?f=35&t=1926& … sd=a&start=30

PAV1, златна си!!! Много благодаря! Приключвам да се терзая с тази подпрозоречна част!!!

# 343
  • Plovdiv, Bulgaria
Най-добре се консултирайте с конструктор и бутайте,каквото можете.Аз бих си направила самостоятелна по голяма кухня с остров или малък кът за сядане,но в никакъв случай дивани и големи маси .Ако хола е съседен,ще отворя врата ако не може -няма ,но във всеки случай ще си ядем и седим там и няма да се лиша от нормална по размер кухня,не знам какви са ви навиците в къщи,но за моето семейство е немислимо да се затворим в малък бокс ,пък цяло помещение да седи за гости,абсурд! До преди две седмици имах много  малка кухня и така ми беше писналооо от бутане и трупане ,сега е по голяма и  е многоооо по  комфортно.
Като цяло си права, но дълго време съм живяла на места, където трябва да пренасям храната от кухнята в хола... е няма такова наказание. Съвсем не пазим хола чист и непокътнат за гости, просто искам кухнята с трапезарията да е само за хранене, а хола за отмора и всичко останало. Няма как да се свържат двете помещения, защото  се бута носеща стена. Благодаря за отговора!

# 344
  • София
Момичета, как ви се струва тази мивка?
https://m.emag.bg/komplekt-mivka-pyramis-mido-granit-1-korito-ot … 480/pd/DY3D52BBM/

Плотът ще е обикновен термоплот дървесна шарка. Чудя се и за този отцедник отстрани, не съм ползвала такава мивка. 400 лв ми е максимума за мивка, шкафът е 60 см. Тази е малко повече, но със смесител.

Общи условия

Активация на акаунт