Нашите кухни - 73

• 92 118
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Притеснява ме да не стане много бяло, стените в холо-кухнята също са бели, дивана е тъмно сив, масата предвиждам да е дървена.

Идеята ми е плота и гърба от един десен да са .

# 571
  • Велико Търново
Нашето помещение коридор, хол и кухня е общо. Ще сложим гранитогрес в коридора и пред кухненското, останалото в паркет. Не съм убедена, че ще е добре с 2 настилки, но... Вчера купихме плочките (след много чуденки и обиколки започнахме от тях) - Фиоре серия Леда 33х33, приличат на мрамор. С кафяв паркет изобщо не си подхождат и ще търсим сив. Кухнята не е поръчана още, но по досегашни планове ще е горни шкафове бял гланц, долни дъбов фурнир, остава гърба и/или плота да са като подовите плочки. Дали ще стои добре тази комбинация? Сиво с дървесно? Последния момент се спряхме на тези плочки, досега мислехме да са в бежово-кафявата гама, но нищо не ни хареса. Не мога да си го представя, дано не стане грозно. Трябва да решим и цветовете на стените. Дайте някакви идеи, моля?

# 572
Нашето помещение коридор, хол и кухня е общо. Ще сложим гранитогрес в коридора и пред кухненското, останалото в паркет. Не съм убедена, че ще е добре с 2 настилки, но... Вчера купихме плочките (след много чуденки и обиколки започнахме от тях) - Фиоре серия Леда 33х33, приличат на мрамор. С кафяв паркет изобщо не си подхождат и ще търсим сив. Кухнята не е поръчана още, но по досегашни планове ще е горни шкафове бял гланц, долни дъбов фурнир, остава гърба и/или плота да са като подовите плочки. Дали ще стои добре тази комбинация? Сиво с дървесно? Последния момент се спряхме на тези плочки, досега мислехме да са в бежово-кафявата гама, но нищо не ни хареса. Не мога да си го представя, дано не стане грозно. Трябва да решим и цветовете на стените. Дайте някакви идеи, моля?
Аз на Ваше място щях да взема нещо от сорта на: https://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE … s-(25)-11471.html
вместо да се чудя заради сивите жилки на плочките как да нагаждам всички останали цветове, за които имате вече изградена концепця. По това, което пишете ми се струва, че сте наясно как нещо вече не е наред с цветовете. По-добре сменете плочките ако още не сте ги налепили. Не вярвам да Ви откажат в магазина.

# 573
Ако коридор, хол и кухня са едно помещение, аз лично не бих сложила две различни настилки, защото ще стане грозно, гаранция, виждала съм го милион пъти. Защо не сложите плочки в цялото помещение, ако ги подберете с вкус ще стане страхотно.

# 574
  • Велико Търново
И аз исках или само паркет или само плочки. Мъжа ми си е наумил и двете и това е... Също мисля, че няма да стои добре и надено. Вече взех да гледам кухни в бяло и сиво, май дъбовия фурнир ще отпадне. Не можем да върнем плочките.

# 575
  • София
Ако коридор, хол и кухня са едно помещение, аз лично не бих сложила две различни настилки, защото ще стане грозно, гаранция, виждала съм го милион пъти. Защо не сложите плочки в цялото помещение, ако ги подберете с вкус ще стане страхотно.

И аз бях в дилема, но се реших -всичко плочки, в супер краен случай,  ако е много студено един килим в хола и готово

# 576
Ама какво значи "наумил си е", много яко, не обсъждате ли тези неща заедно или всеки прави каквото си науми?! Това е нов дом, в който тепърва ще живеете, не нова кола, която още догодина може да продадете, нали искате да стане като хората?

Кажи му, че няма да стане добре така, просто помещението ви е по-особено. Обясни му, нарисувай му го на един лист, ако трябва - да го види с очите си (на мъжете на моменти им е трудно да си представят нещата, като ги видят е друго), хем и ти ще добиеш по-добра визия за това какво ще получиш накрая.. и тогава решавайте финално какво-що. Но ако дори след това той каже - "ами да, всъщност грозно е, ама аз искам така и точка", това вече си е чисто налагане на мнение и тогава не знам - по чужди семейни въпроси не взимам отношение. Simple Smile А може и ти да си промениш мнението и да ти хареса с двете настилки, макар че се съмнявам - ти вече си го усетила, че няма да е добре, но все пак като го видиш и ти на картинка дори, е друго.

Скрит текст:
Търсих в нета някаква реална снимка, за да визуализирам съвсем нещата и попаднах на този апартамент, където може да видите как кухня, коридор и хол в едно са с различни настилки и колко кофти стои: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15070410800607 … k=3oktqd&f1=6  То всъщност целият апартамент е с покъртителен дизайн, но да не се отплесваме много. Wink

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 10:55 от Madeleine

# 577
Успях да се договоря без скандали относно разместването на хладилник, за да не е зад вратата на холо-кухнята Simple Smile Днес ще дойдат да вземат размерите, и започва чакането. No_frame bitch, отсъствах няколко дена, и не можах веднага да кача проекта (да кажа, това е само работен проект, не е завършен, вече завършен и готов ще получа, след като вземат размерите от мястото).
Скрит текст:

като вграден хладилник с фризер отива на място на дясната половина на килерния шкаф, а тази половина заема мястото на вградения хладилник. По такъв начин няма да се налага и да обръщам посоката на отваряне на вратичката на хладилника. Килерният шкаф е 1,10 м, и за да е симетрично, и да не ме дразни впоследствие, реших да го увелича на 1,20 (60 см за хладилник, и 60 см за втората половинка на шкаф).

# 578
  • Велико Търново

На първата снимка малкия е в коридора точно след входната врата. В дясно се вижда вратата на банята. Тройния прозорец ще е кухненската маса, в ляво вече има стена малко по навътре от това, което се вижда. В дясно ще кухненското - втората снимка.
В ляво на газовия котел има врата с малка тераска.
Дано сте ме разбрали Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 11:47 от aneliq_999

# 579
Може ли да начертаеш на един лист какво точно представлява цялото помещение, заедно с вратите, прозорците и мястото на кухнята + размерите горе-долу и да видим какво може да се направи по вашия казус? Simple Smile Размерът на плочките е доста стандартен, няма причина да не е подходящ.

# 580
Мрамор и паркет не звучи никак добре.
Защо 33/33 да не са подходящи за цяло помещение?

# 581
Ето един под, но няма преходни лайсни, та си ги представете и тях
Скрит текст:
Ето и една идея как са сложени две лайсни, за да се докара ефект
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 12:38 от drago_2008

# 582
  • Велико Търново
По горе качих снимки на помещението.
Ако направим с гранитогрес навсякъде дали ще стои добре камбинацията за кухненското, която си бяхме намислили - бял гланц с дъбов фурнир?! Още повече се обърках...
Това са плочките - нищо особено и същевременно някак си задължаващи.

# 583
Ние я докарахме до под кривата круша Astonished
Намерихме един майстор и му казахме какво искаме. След 2 дни изскочи с цена 7.200 (без уредите естествено). Ще ходим и да видим някъде другаде какво ще ни предложат, но и с вас да си сверя часовника.
Кухнята ни е с размери 470х200, като това е на Г, а от другата страна ще имаме и един шкаф, в които ще затворим пералнята със сушилнята ( на макета го няма този шкаф, не можах да го направя). Та този шкаф е 70х180.
Долната част ще е сив гланц, термоплот, гърба ще е плочки, горната част - оранжев гланц.  Шкафа с пералнята ще е сив гланц. Имаме 2 механизма на Блум за 2 горни шкафа и един механизъм за бутилки. На мен ми се струва адски много това, ама пък знам ли...
Скрит текст:

# 584
На мен ми се струва разумна цена,още повече гланц ......
По горе качих снимки на помещението.
Ако направим с гранитогрес навсякъде дали ще стои добре камбинацията за кухненското, която си бяхме намислили - бял гланц с дъбов фурнир?! Още повече се обърках...
Това са плочките - нищо особено и същевременно някак си задължаващи.
Така ,на тази картинка ми се струват безлични и неугледни-може подредени да са по хубави ! С какво ви спечелиха,че ги купихте? Ако от сега те глождат и дразнят връщай ги ! Аз така се примерих с един гранитогрес и сега ми боде очите,не мога да се примиря и това е !

Ето един под, но няма преходни лайсни, та си ги представете и тях
Скрит текст:
Ето и една идея как са сложени две лайсни, за да се докара ефект
Скрит текст:

Първата снимка и двете настилки са гранитогрес.Паркет и гранитогрес ,също няма проблем да се постави без лайсна,но при ламината е биг проблем-получава се линейно изкривяване,дето без лайсна трудно ще го обереш.Втората снимка е доста ефектна,не знам,дали се продават,такива лайсни.Аз за моят проект търсих медни-естествено не намерих,купих спрей да ги пръсна,обаче нищо не стана Sad и ги оставих така....

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 13:40 от No_frame bitch

Общи условия

Активация на акаунт