Нашите кухни - 73

• 92 111
  • 755
  •   1
Отговори
# 585

На първата снимка малкия е в коридора точно след входната врата. В дясно се вижда вратата на банята. Тройния прозорец ще е кухненската маса, в ляво вече има стена малко по навътре от това, което се вижда. В дясно ще кухненското - втората снимка.
В ляво на газовия котел има врата с малка тераска.
Дано сте ме разбрали Simple Smile

Ох, какъв сладкиш!! Heart Eyes Да ви е жив и здрав, голям сладур!

Благодаря за снимките, добих представа аз! Сега вече съм на мнение, че не само подовата настилка, ами и цветът на стените ви трябва да е един навсякъде в това помещение. Един хубав килим в подходящ размер в холната част ще ви реши проблема с това да му е топличко на малчо и ще стои по-добре от това да разделите пода на паркет и плочки. Много ви е хубава нишата с прозорците, ще стане чудна трапезария с къси корнизи, 4 дълги завеси, ето така:

кръгла маса (може с опция да се разтяга за гости) и над нея да центрирате един ефектен висящ полилей (не е най-добрата снимка, но някакво такова разположение):

който ще се вижда от входната врата и може да бъде страхотен акцент. Ако останат тези плочки, кухнята според мен трябва да е бяла, или поне горните шкафове. На моя монитор изглеждат със синьо и лилаво вътре, ако искаш сива кухня, ще трябва много добре да подберете сивото, но помещението не е голямо и една бяла кухня много ще го отвори. Също светли стени в неутрално сивата или студената гама ще ви направят стаята двойно по голяма визуално, но това не значи, че ще стане неуютно. Ако сложиш беж, жълто или млечно-кафените вариации, ще се схлупи много, плюс това да, тези плочки са доста ангажиращи и трябва всичко да се напасне по тях. Какво ви е изложението? Има ли още прозорци в холната част?

Това мога да кажа на първо четене. И е само лично мнение, не императив. Simple Smile Решенията ги взимате вие, вие ще живеете там и трябва на вас да ви е добре, не на хората.

П.С. Забравих да напиша нещо - ако останат тези плочки, носите една навсякъде с вас, без значение какво избирате - боя, кухня, пердета, килим и т.н., за да напасвате цветовете на място.

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 14:25 от Madeleine

# 586
Здравейте, включвам се и аз тук, тъй като ми предстои избор на кухня. Връщам се да чета и да черпя мнения и идеи.

# 587
  • In transit
И аз имам питане. Избрахме два варианта на трислоен паркет. Единия е с фаска, другия без, кое е за предпочитане? Паркета ще се лепи. Мен при тоя без фаската ме притеснява, че ако не се залепи съвсем равно ще ме дразни. Като гледах на мострите, дори 1мм където стърчеше не ми допадна. Също мнение за фирмите, на които се спряхме Таркет и Барлинек.

Това е моделът на Барлинек, който избрах: http://www.barlinek.com.pl/img/products/1WG000550-arrange-1-1290_390.jpg

# 588
С фаска или без кривото все си личи. Нашият ламинат с фаска е много подобен на паркета, за който питаш. Във фаската се събират боклучета. Имах на место някак изкривено и пак ме дразни, личи си.
Иначе е много красив, много хубав избор.

# 589
  • вятърничава
Нашето помещение коридор, хол и кухня е общо. Ще сложим гранитогрес в коридора и пред кухненското, останалото в паркет. Не съм убедена, че ще е добре с 2 настилки, но... Вчера купихме плочките (след много чуденки и обиколки започнахме от тях) - Фиоре серия Леда 33х33, приличат на мрамор. С кафяв паркет изобщо не си подхождат и ще търсим сив. Кухнята не е поръчана още, но по досегашни планове ще е горни шкафове бял гланц, долни дъбов фурнир, остава гърба и/или плота да са като подовите плочки. Дали ще стои добре тази комбинация? Сиво с дървесно? Последния момент се спряхме на тези плочки, досега мислехме да са в бежово-кафявата гама, но нищо не ни хареса. Не мога да си го представя, дано не стане грозно. Трябва да решим и цветовете на стените. Дайте някакви идеи, моля?

Поразгледайте картинки в нета заедно и преценете какво ви харесва.Идеята за паркет+гранитогрес не е лоша,но трабва да се обмисли и направи от добър майстор/и.Дорис беше пускала красиви комбинации с хубав преход.Аз не се справих добре с търсенето Embarassed
https://www.digsdigs.com/hexagon-tile-kitchen-ideas/
https://www.tuacasa.com.br/wp-content/uploads/2018/01/persiana-cozinha-17jpg.jpg
http://www.fineshmaker.com/wp-content/uploads/2018/01/05.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-G2V3KwO25-k/WMpa3MuPsUI/AAAAAAAAAkQ/Z … 0/ribena-kost.jpg
https://maistorplus.com/photo/furnitures/39187/hol-s-kuhnenski-b … hilishtni-funkcii

# 590
Родителите ми си сложиха паркет и гранитогрес в един цвят в две преходни помещения.Не личи,че са различни настилки .

# 591
Притеснява ме да не стане много бяло, стените в холо-кухнята също са бели, дивана е тъмно сив, масата предвиждам да е дървена.

Идеята ми е плота и гърба от един десен да са .

Да, от чисто практична гледна точка, може би ще е по-добре и гърба да е като плота, някакъв дъб. Замислям се това бяло гланц гръбче как ще се поддържа  newsm78.

# 592
Включвам се със съвет - вземете мостри от всичко, и ги гледайте заедно в помещението, където ще се слагат. Така се вижда на истинската светлина, и се виждат оттенъците, дали са в една гама, контрастират ли добре, текстурите пасват ли си. По този начин направих 3 кухни и баня и тоалетна. Малко е досадно мъкненето на всичките парчета, но абсолютно си заслужава. Най-накрая избирам цвета на стените.

http://prikachi.com/images/984/9313984Y.jpg
http://prikachi.com/images/990/9313990A.jpg
http://prikachi.com/images/989/9313989X.jpg
http://prikachi.com/images/988/9313988x.jpg
http://prikachi.com/images/983/9313983w.jpg
http://prikachi.com/images/985/9313985I.jpg
http://prikachi.com/images/980/9313980M.jpg

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 17:59 от catch22

# 593
# 594
И аз имам питане. Избрахме два варианта на трислоен паркет. Единия е с фаска, другия без, кое е за предпочитане? Паркета ще се лепи. Мен при тоя без фаската ме притеснява, че ако не се залепи съвсем равно ще ме дразни. Като гледах на мострите, дори 1мм където стърчеше не ми допадна. Също мнение за фирмите, на които се спряхме Таркет и Барлинек.

Това е моделът на Барлинек, който избрах: http://www.barlinek.com.pl/img/products/1WG000550-arrange-1-1290_390.jpg

Таркет са много яки паркети, ние взехме такъв за детската стая. Много го харесвам и като цвят, и като релеф, супер реалистично изглежда, досущ като истинско дърво, оказа се и много издръжлив на надраскване. +1 от мен за него.

# 595
Страхотна си. На първата прикачена снимка ми хареса много съчетанието с плочките и особено паркета или плочката за под. Никога не съм харесвала твърде тъмно дърво, но твоето ме грабна.
По въпроса със жената с плочките. Извинявам се на мъжете в темата Wink Аз още като се взех с мм, му обясних правилото. Той/заедно плащаме, аз избирам. Както казваше баба, мъж по-нагоре от талията да не знае. И за пари колко изкарваш и колко спестяваш;) По тази причина му оставих една стая избор и тоалетната да ги декорира.
Не се съобразявай с никой. Заяви на мъжа ти като мен че след като ще стоиш в кухнята по 1/3 ден е нужно да ти харесва. Плочките все може да ги подарите на някоя баба, да ги ползвате за малка баня, тоалетна.
Мlного се радвам на мои приятелки, чиито мъже им казват „давам парите, само не ме води по магазини, прави каквото щеш”.
Според мен плочките трябва да отиват и да са в близост до цвета на стената(или пода ако е гранит примерно), а плота до цвета на подовата настилка. Повече от 3-4 цвята казват че е проява на лош вкус.

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 07:09 от Blagoslovena

# 596
  • Велико Търново
Благодаря Ви!
Решихме да не слагаме паркет и да остане само с този гранитогрес. Сами по себе си плочките ми харесват - бели са с леки промазани сиви нюанси. Сега остава хубаво да помислим за шкафчетата на кухнята - трябва да са или чисто бели или бяло и сиво, с дъбовия фурнир не знам дали ще е ок. Плота ще е като плочките. Стените светло сиви - не ми се рискува с акцентна цветна стена май... Бяхме говорили и за стена с декоративни камъни или мазилка, но не знам....По нататък ще акцентираме с цветни елементи - гледах в нета добре стои сиво с жълто,синьо или тюркоаз.
Madeleine много благодаря за подробния отговор. Хареса ви идеята с кръглата маса Simple Smile Няма други прозорци в холната част. Странично има стена към спалнята, срещу тройния прозорец има малко стена за тв модула примерно. Трябва и диван да съберем някъде до трапезната маса - абе тесничко е.
Ще се радвам на още идеи и съвети. Много сте полезни Simple Smile

# 597
  • Бургас, София
aneliq_999, според мен може да се намери дъбов или друг дървесен фурнир, който да стои добре с мраморна шарка. Вашата особено ми се струва лека и ненатрапчива. Щом вече имате плочките, може да обикаляте по магазини с една от тях и да сравнявате с мострите за шкафчета. Струва ми се, че на мраморните под и плот, сиви стени и бели шкафчета, няма да е лошо малко топлина от дървото. Просто трябва да уцелите нюансите на всички елементи в стаята да си подхождат.
Относно акцентен цвят - сивото е по начало неутрален цвят и всичко може да се съчетае с него. Трябва да се съобрази дали е топло или студено сиво, дали в боята има и други цветове. Може да има син примес да кажем, който да дава студеното усещане или жълт/червен примес - съответно топло усещане. Просто като доближите цветовете и си личи дали си пасват.
Това всичкото го казвам без да съм специалист или дизайнер, извинявам се ако използвам неточни термини.

# 598
За мен лично, след ползването на няколко кухни, оптималният вариант е  - хубав стабилен корпус, от една страна и от друга - вратичките, плота и гърба да са лесно сменяеми, за да се обнови визията на кухнята след време.

Корпусът е едно от най-евтините неща в една кухня и при достатъчно добро желание, мъничко умения и помощ от приятел дори сами можете да си го сковете. Тоест, оставяме евтиното завинаги, а всичко скъпо и трудно за подмяна сменяме? Simple Smile И колко точно лесна е подмяната на кухненските плочки и плота?

Скрит текст:
Моето мнение по темата - в случая под "класическа визия" аз лично говоря не за класика в буквалния смисъл. Това, което прави една кухня непреходна във времето е нейната абсолютна неангажираност към конкретен цвят и стил на обзавеждане. Утре сменям кърпите за съдове, диспенсъра за препарат и лампите над плота и правя моята модерна в момента кухня дзен, шаби, рустик, сканди, диско, поп-фолк и каквото друго искам. Мога да пребоядисвам стените до безкрай във всевъзможни цветове, мога да сложа тапети от отровнозелен неон до версайски шик. И все ще й стоят добре и все ще изглежда така, все едно такъв е бил първоначалния замисъл, а пълната промяна до неузнаваемост ще струва в пъти по-малко от една смяна на вратички или плот. Колко изрично минималистични, шаби, винтидж, лачени и цветни кухни могат да го направят това? Не много, защото на повечето все нещо ще им липсва или ще бъде в повече, за да постигнат пълна промяна като от изходна точка. И тогава вече няма как - ако искаш нещо коренно различно като стил и визия, сменяш цялата кухня, плочките, плота, а  някои хора трябва и електроуредите и настилката дори да сменят... и тогава цветът на стените е най-малкият проблем. В което няма нищо лошо, разбира се, стига да можеш да си го позволиш и откъм време, и откъм финанси.

Това е класика и непреходност за мен, аз обичам да инвестирам в такива неща, защото не искам да пропилявам времето и енергията си в ремонти през 5 години, защото съм точно от хората, на които нещата бързо им омръзват. Просто има някои неща, за които мода няма и които са класика - това са белият и черният цвят, цветът на естественото дърво, красивият камък, изчистеният дизайн. И това е, всичко друго е преходно. И е хубаво човек поне да помисли за тези неща, преди да вземе решение за това и онова, пък после да прави каквото си иска. Но поне да помисли.

И пак казвам, това е лично мнение, нека не се превръща в спор, моля! Blush Всеки си има глава на раменете, за да решава сам кое как и защо. Simple Smile

Madeleine, не знам дали обърна внимание, че говоря за личния си опит, а не изразявам просто разсъждения. Ще бъда по-конкретна - последната от кухните, които съм ползвала /повече от 3 са/, я имам от 13г. Корпус ПДЧ, врати -МДФ с естествен фурнир. За това време няколко пъти ми се повреждаше миялната /пълни се с вода и се олива целия шкаф/, сифона на мивката, в който е вързана и миялната,  също протичаше, от мивката в един момент също започна да таи и т.н. Имам и пералня, затворена в кухненски шкаф, с която също не ми се разминаха течовете и повредите. Вследствие на това, ПДЧ-то, което се раздува от всяка капка, се е деформирало и на нищо не прилича. От влагата механизмите взеха да ръждясват, да се развалят и допълнително повреждат корпуса и вратичките. Държачите на рафтовете пък явно не бяха предвидени за тежестта на чиниите и на места също поизкъртиха от корпуса. Същевременно като разпределение на шкафовете, кухнята е оптималният вариант за помещението. Не бих сменила мястото и на едно чекмедже. Вратичките са естествен дървесен цвят - средно-тъмен орех, комбинират се добре с всякакви цветове и материали, но са ми омръзнали. Що покривки, хавлии и пердета съм сменила за тези години - не е за разправяне, но от тях кухнята не става нито по-нова, нито по-свежа.
Ако корпусът беше здрав, щях да сменя само вратичките и да имам нова кухня, но сега трябва да я подменям цялата.
Същевременно сравнявам с едни ПДЧ-шкафове, които имам на терасата и които от 5г. ги вали дъжд и сняг - ами не са мръднали, материалът им е по-дебел, по-плътен, много добре са обкантени и не прониква никаква влага.

Плочките естествено, че не се сменят лесно, затова и не са ми вариант, отделно че не ги възприемам за помещение, различно от баня. Плот и гръб се сменят лесно. Хамалогията по смяна на цяла кухня изобщо не може да се сравни със смяната само на вратичките. Във втория случай можеш спокойно да продължиш да си я ползваш, докато ги правят и слагат.

Колкото до прословутите бели кухни, те са повече модерни, отколкото класически и непреходни. Появиха се преди около 10 години и вече отшумяват като тенденция, според разни блогъри. Преди това ги нямаше нито в списанията, нито в каталозите. Дотогава бялото в мебелите го имаше само в един кремаво-бежов вариант, който е много различен от сегашното снежнобяло.

# 599

Колкото до прословутите бели кухни, те са повече модерни, отколкото класически и непреходни. Появиха се преди около 10 години и вече отшумяват като тенденция, според разни блогъри. Преди това ги нямаше нито в списанията, нито в каталозите. Дотогава бялото в мебелите го имаше само в един кремаво-бежов вариант, който е много различен от сегашното снежнобяло.

Съмнявам се. Simple Smile Още баба ми, откакто се помня, имаше (и все още я има в къщата й) бяла кухня. Не говоря за соц "секашета"-та, а за истинска кухня, правена много преди това. С "вградени " долапи долу, шкафове и рафтове горе и дървени вратички. През годините що боядисване е видяла, дори от мен лично, но винаги в един цвят - бяло. И не съм го избирала аз. Simple Smile Интересно е, че и на свекърва ми кухнята също е бяла и не е сменяна, откакто е сложена. Иска смяна само на дръжките и една нова боя на стените на помещението ще стане много ъп-ту-дейт, нищо че е 30+ годишна.

Както и да е, няма да споря, всеки интерпретира нещата спрямо личната си призма и това си е негово право. Плюс това кой е казал, че кухнята непременно трябва да бъде бяла, за да е таймлес?.. Wink

Всичко, което си написала за ПДЧ-то е абсолютно вярно, ето защо и аз навсякъде повтарям, че не трябва да се пести точно от кухнята. Мечтаният огромен диван или телевизорът с екран, колкото половината стена, може да почакат, но материалът и изработката на кухнята са важни точно толкова, колкото е важно банята да е направена качествено. Hands V

Общи условия

Активация на акаунт