Нашите кухни - 73

• 92 243
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Много са удобни чекмеджетата наистина, освен да сложиш някой издърпващ механизъм за глух шкаф, за да компенсираш до известна степен, въпреки, че не се оползотворява цялото място. Освен това може да направиш долните шкафове вместо стандартните 70-72 см високи 80 см. Аз така направих и съвсем случайно ми се получи чекмеджето за прибори над миалната и съм супер доволна, иначе фурната трябваше да ми слезе надолу. Беше преди в колона, но плота щеше да намалее доста и я махнах на ниско.

Между другото ъгловата лента осветява страхотно, бях доста скептична, но напразно. Добре че някои от Вас писаха, че са доволни Simple Smile

# 91
  • София
Издърпващ механизъм в глухия шкаф не става, защото има комин. А не ми се иска да вдигам височината на долните шкафове, защото съм много ниска и няма да ми е удобно. Лошото е, че никъде другаде, освен където са сложени, не могат да се сложат чекмеджета. Миялна, мивка, глух шкаф, печка и не остана друго място, освен това по проекта.

# 92
Аз бих се отказала в този случай от нея Simple Smile. Просто още една гледна точка.

# 93
  • София
Под нея ще останат 30 см. Каквото и да вмъкна там, май по-добре ще е то да седи върху нея, а не под нея... Например кафемашината... Но пък ще обмислим и този вариант, да...
Може да я вдигнеш на горния ред и 1/2 да е под шкафовете, за мен това е единственото практично решение. Кухнята ми е почти същата и мястото на плота, което заема мв, често е проблем. То и с колона ще е същото, пак се губи 60 см плот. В моя случай почти половината пространство.

# 94
  • Русе
Много са удобни чекмеджетата наистина, освен да сложиш някой издърпващ механизъм за глух шкаф, за да компенсираш до известна степен, въпреки, че не се оползотворява цялото място. Освен това може да направиш долните шкафове вместо стандартните 70-72 см високи 80 см. Аз така направих и съвсем случайно ми се получи чекмеджето за прибори над миалната и съм супер доволна, иначе фурната трябваше да ми слезе надолу. Беше преди в колона, но плота щеше да намалее доста и я махнах на ниско.

Между другото ъгловата лента осветява страхотно, бях доста скептична, но напразно. Добре че някои от Вас писаха, че са доволни Simple Smile

Моля, припомнете ми за ъгловата лента- изпуснала съм, а уж следя темата изкъсо  Simple Smile

Аз съм с вече действаща кухня, но никак не съм доволна от моето осветление. Мисля за смяна или за поставяне на още една лента успоредно на настоящата.
За настоящата се доверих на мебелистите, но те претупаха проблема и ми сложиха някаква ултра дискотечна, цветна с разни ефекти и дистанционно, но на нито едно от възможните положения и цветове не ми осветява достатъчно добре за работа. Налага се да се присламчвам до аспиратора и там си пускам осветлението  doh

# 95
А няма ли как да я подмените само нея? Не е нужно да слагате още една, само махате дискотечната и слагате в канала максимално мощна (с най-много/гъсти диодчета). Не е при мен сега опаковката, но утре мога да кажа каква е моята, от която съм много доволна като сила на осветяване. Само помня, че беше на Vtac.

# 96
  • Русе
Може само да се смени.
Единственото, което ме кара да мисля за дублиране е, че децата много й се кефят Simple Smile
Ще почакам и ще бъда много благодарна за по-точни характеристики на вашата лента Flowers Hibiscus

# 97
  • София
Момичета, имам нужда от съвет. Ето първоначалният проект на кухнята ми. Малка е и голямата дилема е къде да е микровълновата. Не, че има много варианти...
1 стояща микровълнова някъде по плота, най-вероятно върху миялната до вратата
2 в колона върху миялната до вратата
3 в колона до хладилника
4 вградена в някой от горните шкафове, така че дъното да дойде на едно ниво с тях

Проблемът е, че никой от вариантите не ми допада достатъчно, че да се спра на него Sad
Имайки предвид, че големият ми син ползва микровълновата от доста малък, бих искала да бъде на по-ниско, за да може и малкият, живот и здраве, да се обслужва сам от малък.
Колоните ще отнемат много място от плота, но пък ще увеличат обема на шкафовете. Колона до вратата ще затвори визуално целия проект, погледнат отпред, което ми харесва, но като се влиза от вратата ще е сякаш влизаш в тунел... Колона до хладилника ще остави много малко място за готвене при котлоните. Иии, май оставам на вариант стояща микровълнова, което също не ми е по вкуса.

Може ли вашите мнения? Simple Smile Благодаря!

Ето така веднага върху вградената фурна, при нас е така, децата я използват. Фурната е малко под нивото на плота и микровълновата над нея.
Ако може нека Ви направят вариант 3Д с такова разположение на фурната.
Котлона с абсорбатора остават, фурната с микровълновата да се изнесат във  вдясно до хладилника и ще се изравнят със шкафчето над хладилника. При нас е точно така. Губи се плот , но ако много държите на миковълновата, това е практично и красиво. Евентуално за компенсация сложете само 2 котлона, така ще се освободи малко място.Надали готвите едновременно с 4 котлона.

Последна редакция: пт, 23 мар 2018, 09:53 от sofiq_borisova

# 98
  • София
Много малко място остава за котлоните. Дори да се сложи двойка котлони, пак ще е все едно готвиш в кутия Sad

Благодаря ви, момичета, за идеите. За почти всички се бях сетила и имам още малко време да го обмисля и реша финално.

Аз бих се отказала в този случай от нея Simple Smile. Просто още една гледна точка.
Да, и за това мислих... И май ще си остана със стояща микровълнова, защото е най-лесно да я изхвърля, ако свикнем да не я ползваме Simple Smile

# 99
  • София
И май ще си остана със стояща микровълнова, защото е най-лесно да я изхвърля, ако свикнем да не я ползваме Simple Smile
Ако си останеш със стояща микровълнова, някъде по плота, със сигурност ще се ползва - нали сте си свикнали с нея, няма как умишлено да се опитвате да не я ползвате. А на такива, сложени на плота микровълнови наблюдението ми е, че стават поставки за разни дреболии и накрая си имаш един панаир,който трябва вечно да подреждаш.
Аз бих си направила рафтче в ъгъла, при комина, откъм страната на мивката. Така под рафтчето ще можеш да си ползваш плота, пък ако си наложите да не я ползвате и свикнете без нея - махаш рафтчето и край Simple Smile Стига да може, де, вероятно може да се направи така, че ако се махне рафтчето, кухнята да си остане завършена Hands V

Още нещо се замислих - къде ще държиш кафемашина? (ако ползвате, де) Тостер? Може да стане и обратно - микровълновата на плота и над нея рафтче за кафемашината и/или тостера, примерно? Според мен има уреди, които "си живеят" върху плота, но далеч не са с височина 60см, та може да се обединят едни върху други по някакъв начин...

# 100
Много красиво гръбчето с мраморни плочки! Очаквам с нетърпение крайния резултат.

# 101
  • София
Скрит текст:
Ако си останеш със стояща микровълнова, някъде по плота, със сигурност ще се ползва - нали сте си свикнали с нея, няма как умишлено да се опитвате да не я ползвате. А на такива, сложени на плота микровълнови наблюдението ми е, че стават поставки за разни дреболии и накрая си имаш един панаир,който трябва вечно да подреждаш.
Аз бих си направила рафтче в ъгъла, при комина, откъм страната на мивката. Така под рафтчето ще можеш да си ползваш плота, пък ако си наложите да не я ползвате и свикнете без нея - махаш рафтчето и край Simple Smile Стига да може, де, вероятно може да се направи така, че ако се махне рафтчето, кухнята да си остане завършена Hands V

Още нещо се замислих - къде ще държиш кафемашина? (ако ползвате, де) Тостер? Може да стане и обратно - микровълновата на плота и над нея рафтче за кафемашината и/или тостера, примерно? Според мен има уреди, които "си живеят" върху плота, но далеч не са с височина 60см, та може да се обединят едни върху други по някакъв начин...

Ако микровълновата е на плота, върху нея се събира кафемашината. Това ми е идеята, ако е стояща микровълновата. Кафемашината и кухненския робот са ми единствените стоящи върху плота уреди. За съжаление робота не се събира и той върху микровълновата, иначе и него бих натикала отгоре  Laughing

# 102
Може само да се смени.
Единственото, което ме кара да мисля за дублиране е, че децата много й се кефят Simple Smile
Ще почакам и ще бъда много благодарна за по-точни характеристики на вашата лента Flowers Hibiscus
https://v-tac.eu/led-lights-menu/led-strip-accessories/led-strip … proof-detail.html

# 103
Много красиво гръбчето с мраморни плочки! Очаквам с нетърпение крайния резултат.
Вчера сложиха ламината, утре е монтажа. Да ви се оплача ужасно много ме дразни прехода между гранитогрес и ламината на пода.Ужасно ми биде очите, но стискам зъби и нищо не казвам, защото дружно с мм решихме да го оставим,беше сложен, когато взехме жилището,  само гърба на кухнята със същият гранитогрес свалихме, но ако сега трябваше да решавам щях да го изрична без остатък... и да си сложа хубавият ламинат  от край до край.!
    [/list]

Последна редакция: нд, 25 мар 2018, 10:18 от No_frame bitch

# 104
    • София
    Скрит текст:
    Вчера сложиха ламината, утре е монтажа. Да ви се оплача ужасно много ме дразни прехода между гранитогрес и ламината на пода.Ужасно ми биде очите, но стискам зъби и нищо не казвам, защото дружно с мм решихме да го оставим,беше сложен, когато взехме жилището,  само гърба на кухнята със същият гранитогрес свалихме, но ако сега трябваше да решавам щях да го изрична без остатък... и да си сложа хубавият ламинат  от край до край.!
      [/list]
      [/quote]
      Ами ти и сега може да си наредиш ламинат в/у плочките, но ще ти се получат двете стаи на различни нива, т.е. кунята ще е повдигната заради ламината и съответно излолацията под него.

Общи условия

Активация на акаунт