Нашите кухни - 73

• 92 125
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Е щом Ви е пълен, значи го ползвате. Simple Smile. Купувам незамразени продукти, приготвям храна с тях и не ми се налага да замразявам. Въпрос на организация на домакинство и лични предпочитания Simple Smile.

# 541
Pure_nature, да много  грозно е. Не искам до горе шкафове. Искам ниска и изчистена линия на кухнята и сега с този  аспиратор много се ядосвам. Снощи не съм спала за да го мисля. Не можем и да местим  котлоните:cry:

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 09:32 от This_season

# 542
Pure_nature, да много  грозно е. Не искам до горе шкафове. Искам ниска и изчистена линия на кухнята и сега с този  аспиратор много се ядосвам. Снощи не съм спала за да го мисля. Не можем и да местим  котлоните:cry:
Сложете плоски въздуховоди над шкафовете и няма нужда от такива високи грозни кютуци.

# 543
Затворете пространството, над кухнята, до тавана, с чело отпред, мебелджия та ще ви предложи вариант. Така няма да се вижда тръбата и няма да прахясва отгоре.

Икейската кухня е страхотна Heart
Много, ама много ми хареса...

Моят латекс е на Бенджамин Мур, за сега съм доволна от покривността и цветовете (точно като на картелката станаха) но още не съм пробвала, дали се мие.

# 544
Фелис, двойната фурна с какви ф-и е?

# 545

И аз да предложа като drago_2008 с плоски въздуховоди. При нас ще е така, но ще има и корзниз над кухнята, който ще ги скрие съвсем. Още не сме я довършили, но давам снимка да се придобие някаква представа.
Скрит текст:

# 546
При плоските въздухоотводи има два преходника - от кръглия отвор на самия аспиратор към плоския въздухоотвод и от плоския въздухоотвод към кръглата розетка на комина/отдушника. Мен това ме отказа - при всеки преход се повишавал шума и спадала ефективността.
При мен ще бъде с някакво допълнително "чело", но обмислям вариант окачения таван да слезе над шкафчетата от горния ред /в дългия ред/.

# 547
  • софия
Фелис, честита кухня! Плочките са жестоки! Толкова ми харесват, че искам да сменя нашите, но знам, че няма да се случи сега. Може би след няколко години. Със здраве да я ползвате!

# 548
Фелис, много хубаво е станало. И на мене плочките много ми харесват Simple Smile

Ние купихме боя на Бенджамин Мур, имаше промоция с 30 % намаление. Приятел със строителна фирма обаче също ни препоръча Артеколор, може и да ги пробвам за някоя стая на горния етаж по-натам, но аз също имам притеснения по отношение на качеството на цветовете на българските бои.

Това е снимка на нарисуваната ни кухня. Само тая микровълнова се чудихме къде да пъхнем. Не ми се ще да купуваме за вграждане, защото много си надвишихме бюджета вече, а не ми се ще и да я сложим просто на плота отгоре, защото кухнята и дневната са в едно. Засега сме решили да я мушнем в тоя открит шкаф. Двата реда шкафове стоят един срещу друг. Ако имате предложения за подобрения за това или нещо друго, всичко ще ми е от помощ.
Скрит текст:

# 549
  • София
Фелис, двойната фурна с какви ф-и е?
Не е двойна фурна, долу е микровълнова, а над нея е обикновена фурна. То аз една фурна рядко включвам, пък двойна хич не знам за какво може да се използва Blush

bflmp, може да оставите такава открита част в долния ред, която да е със стандартен размер като за микровълнова за вграждане. Засега да си държите там обикновена микровълнова, пък на по-късен етап директно можете да я замените с такава за вграждане, ако те дразни. Аз също изобщо не исках микровълнова на плота и затова гледах само такива за вграждане, въпреки че цените им са доста неприятни Sad
Ако сте по-високи, може на същия принцип да се остави открит рафт на горен ред шкафове. Но трябва да пробвате някъде дали ще ви е удобно (в Икеа има монтирани микровълнови в горен ред), защото на мен определено ми е високо там и не бих могла да ги използвам.

# 550
Felis, кухнята е много хубава! Това до котлоните, ако е контакт - внимавайте. У нас гръмна един, защото се навлажни от изпаренията от котлоните, при това не беше толкова близо до тях.

И аз планирам в новата си кухня голям хладилник само с камера. Фризера - в килера, защото няма да имам място за него в кухнята, но твоят вариант определено е по-удобен.
Наскоро в старата си кухня замених комбинирания хладилник-фризер с такъв /голям с камера/ и направо се родих - голям кеф е да сложиш вътре две тенджери, без да се налага преди това да го пренареждаш целия или да прехвърляш храна в по-малки съдове!

И ще си позволя един коментар - гледам как всеки си поръчва кухня с идеята, че ако дизайнът ѝ е по-изчистен и класически, ще е непреходен във времето и няма да му омръзне. Да не ви обезсърчавам, но в класиката също има мода и тенденции. Класическите кухни от 90-те са много различни от сегашните класически. Наскоро изхвърлих огромната колекция списания "Наш дом" на майка ми от 80-те и преди това наново им хвърлих едно око - и тогава класическите интериори са били шик, но класиката е интерпретирана по съвсем различен начин.
Каквото и да поръчате - след десетина години няма да ви харесва и ще искате да го смените.  За мен лично, след ползването на няколко кухни, оптималният вариант е  - хубав стабилен корпус, от една страна и от друга - вратичките, плота и гърба да са лесно сменяеми, за да се обнови визията на кухнята след време.

# 551
  • Раковски
Като използвате плоските въздуховоди взимайте предвид диаметъра на самия аспиратор. Почти никой не го прави.

# 552
Сетих се, можете да направите стеничка от гипскартон, за да скриете въздуховода, плътно до съществуващата стена.

# 553
Здравейте, има ли някой, който да се занимава с проектиране на кухни? Направила съм проект на кухнята, но ми трябва човек с по-голям опит от гледна точка на съвети, които са единствено натрупани с опита. Ако има такива ще покажа проекта за съдействие и помощ. Благодаря предварително!
Пак съм аз и за да не пиша нов пост, цитирам моя...
Показвам какво имам в предвид. Кухнята съм си я начертала, но някак си не мога да съм сигурна, че това е оптималният вариант за удобна кухня, заедно с трапезария.
Нещо, което не е променено на чертежа : Мивката е по-малка, а дивана мисля да не е ъглов, защото заема много място. Моля за мнение. Това са чертежите ;
;
;

Здравейте,
скоро правих ремонти, и още съм на тази вълна. Аз бих преместила мивката под прозореца, а хладилника на нейно място.

# 554
Аз лично, дори бих махнала шлафовете от под прозореца или ако ги има да са с дълбочина 30-тина см, много неудобно ми се вижда отварянето на прозорците с 60 см шкаф.

Общи условия

Активация на акаунт