Нашите кухни - 73

• 92 104
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Пералнята ще ми е в мокрото, така че само свободностоящата ми съдомиялна в иноксов цвят ще е в тази кутийка. Хладилникът ще е двоен и ще е на мястото на масата за хранене. Големия и плитък шкаф вдясно ще е за съхранение на миксери, брашно и т.н. неща, който не искам да са ми върху плота.
Ето така си я представям като разпределение, виждате ли нещо нередно, което трябва да се промени?

Самоцитирам се и отново моля за мнение дали ви се струва добре подредбата. То, вярно че няма много опции, но все пак ще съм благодарна за мнението ви, като доста по-опитни.

Освен това моля и за информация за кухненски ъгъл-диван по поръчка. За София става въпрос Simple Smile
Благодаря предварително!

# 601
Какво ви е мнението за кухня без дръжки, и то бяла, гланц?
 От както подписах договора постоянно се колебая, за плота, за гърба, за висичината на фурната и МВ в колоната, сега пък си мисля дали сбърках като се отказах от дръжки. Искам съвсем изчистена кухня и до вчера си мислех, че именно липсата на дръжки създават този ефект. Но пак от практична гледна точка разсъждавам, че може би е по-добре с дръжки, да не остават пръсти и да не се цапа.

# 602
  • Стара Загора
Maq - mi  , моята кухня също ще е бял гланц , без дръжки. Въобще не съм се чудила за дръжките . Исках изчистени линии и затова се отказах от тях.

# 603
В момента кухнята ми е в червено и бяло гланц, с дръжки, и си остават отпечатъците. Може би зависи и от формата на дръжките, не знам, имам издължени, обикновени, но както и да хванеш, остава отпечатък я от пръсти, я от опакото от ръката (зависи къде се хваща). Но на бялото не си личи толкова, на червеното си личи. Новата ми кухня пак ще е гланц, този път без дръжки, в черно, знам, че ще остават отпечатъци, и ще се виждат, но така предполагам, че забърсването ще е по-лесно, когато няма да има дръжки, отколкото ако има (сега много се изнервям да търкам под дръжките и около тях).

# 604
Асмегин, твоята кухня не беше ли ти мерак да е в тъмно лилаво? Май на теб пращах схеми.

За въпросния проект на Дундю86 да питам. Къде ви е изхода на комина, на коя страна? Според мен където е там трябва да се сложи аспиратора и фурната. Ако трябва да готвя в такава мъничка кухня, с огромен шкаф, като в алков, ще ми е некомфортно. Според мен заложи от двете страни горни шкафове по-плитки, там 35 см. А едната я остави с отворени рафтове(около аспиратора, който в случая като на снимката само ще ти затваря пространството, заложи на напълно вграден, или телескопичен). Ако нямаш място за шкафа съхранение/хладилника, вече може да мислиш за долен малък вграден. Аз обмислям да сложа в моята тясна витрина охлаждаща, защото е тясна. Отделно малък фризер. По-практично е. Когато е студено ако не искам няма да включвам фризера.

И аз се ориентирам като Мая-ми за долните шкафове без дръжки. Но...не зная дали пуш бутоните ще издържат там 10-15 години. Искам да са без дръжки, но не и с вкопани, че ми напомнят за ретро кухните ни. Ще я ползвам всеки ден. Още не съм уточнила какъв материал за врати, но никой не споделя от вас. Примерно собствениците на кухни мдф с боя да споделят как се чисти? Едно време бабите ми имаха дървен шкаф с боя, чистеше се с гланц, но се изтривашв боята. Сигурно са се променили времвната.Wink С мдф лак, също как се чисти? Мдф, акрил? За да имаме представа как се държат покритията във времето.

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 22:08 от Blagoslovena

# 605
Blagoslovena, да, правилно запомни, на мен си пращала линкове с плоскости в цветове, но, когато тръгнах да въртя телефони, се оказа, че само на 2 места имат ги в наличност, другите не поддържат вече такъв цвят. Едното е на Еггер, и не беше гланц, та отпадна, другото се намира в Пловдив, някъде около Пловдив, и се запънаха, когато помолих да ми изпратят мостричка, че нямам възможност да отида до там да видя плоскостите на живо. Не мога да поръчам на сляпо плоскостите с доста голяма квадратура, на доста висока цена, и после да се окажат в оттенък, който не ми харесва. Помолих и фирмата, която ще прави кухнята ми, да изиска мостра от тях, те изпратиха пък една в патладжанено, което за мен означава, че, или не разбраха за кой точно цвят иде реч, или некоректно отображение на цвета от монитора, и е същият цвят, който гледах. Ако е вторият вариант, много се радвам, че не съм поръчала плоскостите. Вариант с боядисан МДФ ми е много скъп (за квадратурата ми щеше да излезе близо 4 хиляди лева), поне така сметна фирма - изпълнител. Вече не ми се занимава с търсене, че потроших много нерви, пари, време в обикалянето и търсене на моя цвят (обикалях по борси, фирми и какво ли не в близките градове, не съм ги обиколила всичките де, но нямам време да продължавам); та се спрях на черно за кухня и бяло за секция, както искаше ММ.

# 606
  • Раковски
Без дръжки, а съдомиялната как ще се отваря... помислете върху това. Може да вземете съдомиялна за половграждане.

# 607
За съдомиялнята дискутирах с проектантката този момент, но забравих, ако честно, какво беше. Явно трябва да питам пак, че и миялната вече е купена (за вграждане). При мен отварянето на  шкафове ще бъде с обикновен алуминиев кант (мисля, че С образен).

# 608
  • София
Изобщо не съм фен на  шкафове без дръжки от чисто прктична гледна точка. Да, по-изчистено е, но от практическа гледна точка е отвратително. Сегашната ми кухня е такава, чупила съм по 2 нокътя наведнъж. 

# 609
  • София
Вече месец и половина си ползвам новата кухня. Чисто бяла, мдф с акрилно покритие, нямам дръжки. На горните шкафове вратичките са по-дълги 1,5 см от шкафовете и ги отварям бъркайки отзад, имам и два шкафа с пуш бутони, тъй като се намират в колона. Долните шкафове са със лайсните Гола, нямам никакви проблеми с отварянето на миялната, за пълно вграждане е. Така изглежда.
Не личат пръстите, само като я огрее под определен ъгъл слънцето се виждат. Чисти се много лесно, само с леко влажна микрофибърна кърпа. Та това мога да споделя от личен опит Simple Smile

# 610
  • В полите на Витоша :)
Нашата кухня е черен мат, МДФ боя, без дръжки. Остават отпечатъци, ако ръцете не са съвсем сухи/чисти, но полепват много прашинки и това ме влудява. И аз почиствам с влажна микрофибърна кърпа.

shadowman, а с този тип отваряне има ли проблем с отварянето на съдомиялна за пълно вграждане? https://photo.rozali.com/kuhnenski-shkafove-bez-drujki-za-moderen-dom/3.html

До около месец ще я купим, надявам се да се отваря лесно.

# 611
Благословена, благодаря за коментара Simple Smile комина е вляво точно до фурната и аспоратора. Шкафовете вдясно ще са само 35 см широки, а баш този големия ще е с плътни вратички в двата цвята, в които ще е кухнята. Хладилник и пералня няма да има в това помещение. За аспиратор сме харесали не колонен, а от тези новите наклонени на една страна.
https://electron.bg/faber-steelmax-eg8-bkx-a80-p-314983.html
И мен живо ме интересува въпросът с почистването. Готвим ежедневно, а се надяваме скоро и деца да имаме така че ще има кой да маца със сигурност.
Моля, ако някой е правил диван по поръчка и е доволен да сподели координати.

# 612
Аз пък много харесвам дръжки. Особено големите. Стоят ми страшно стилно и на шкаф, и на чекмедже. Даже на бутилиерата съм предвидила голяма дръжка по дължина, а не обичайните малки отгоре. Не си представям кухнята си без тях. Още се колебая какъв модел да са, но със сигурност ще са големи. Всеки луд с номера си. Важното е да ни е удобно и да сме в мир със себе си Grinning

# 613
  • София
Dundiu86, решението си е твое, естествено, но аз не бих жертвала горни шкафове на и без това малката кухня, за да сложа такъв абсорбатор. А и ъгловият шкаф ми стои някак изрязан - тъкмо завива и не продължава към комина. Подкрепям предложението на Blagoslovena за напълно вграден или издърпващ се - той заема само първия рафт от шкафа, нагоре си ползваш пространаството за съхранение - дори и да е за някакви неща, които рядко ползваш, защото ти идват високо за ежедневна употреба. Но и горния ред ще стои по-завършен.
На визуализацията ти има 2 фурни - една за вграждане и една - свободно стояща, а котлони няма. Предполагам фурната и котлоните са под абсорбатора, а другата печка е миална? Наистина няма много опции това помещение.
Има нещо, което не ми се връзва като размери - има разминаване между плана и визуализацията ти. Според плана, късата страна е 185,5см. Имаме 60см комин, 60см фурна, следват чекмеджетата и после 35см плота в дясно. Т.е. за чекмеджетата остават 185,5-60-60-35=30,5см. Сложи по някой сантометър при ъглите за бленда, защото като отвориш шкаф той не трябва да се блуска в дръжката на съседния и то си стана само бутилиера. Някъде има грешка в размерите...

# 614
Мандаринка, казаха ми че комина щял да бъде 50 см, иначе и аз предполагам че няма да успея да вкарам и шкафче.
Иначе да правилно си разчела, че фурната и котлоните са под абсорбатора, а свободностоящата печка е съдомиалната- нямаше такъв уред в програмата.
Тръбата на вградените абсорбатори нали минава през целия шкаф или има вариант да е странично разположена? Т.е. засмуканта струя да се отведе директно на ляво и да влезе в комина и така горния шкаф да си е изцяло използваем? Дано да успях да го обясна правилно

Общи условия

Активация на акаунт