Нашите кухни - 73

• 92 104
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас, София
maq-mi, част от нашата кухня е бял лак. Чистенето на ежедневни неща като мазни пръстчета или капнало нещо се чистят много лесно. Както вече са споменали - с мокра микрофибърна кърпа. Не знам лакът как се държи при рисуване от дете да кажем, нямам опит. Прах не съм видяла да полепва или просто не си личи много, от което съм много доволна - нямам възможност и желание денонощно да бърша прашинки.
Липсата на дръжки на мен ми харесва много, особено за модерни кухни. Ретро кухните и по-класическите мисля, че изглеждат по-завършено с дръжки. Пък и тези дръжки допринасят за конкретната визия. Нашите шкафчета са по-различни от посочените тук, зарязани са под някакъв ъгъл и няма алуминиев кант или нещо подобно. Аз държах да няма кантове и се притеснявах да са с пуш всички. Може и да е било грешка, тъй като ми отнема малко от полезния обем, но ще е така Simple Smile Относно чупенето на нокти - съгласна съм, че вероятността е по-голяма при кухня без дръжки, обръщане също. Ако това ви е проблем, го обмислете.
Относно съдомиялната не виждам проблем с отварянето. Единствено, ако всички шкафчета са с пуш механизъм не съм сигурна как трябва да стане. Всички останали варианти без дръжки - кант, вкопани дръжки или зарязване по ъгъл, мисля няма да имат проблем да отварят събомиялната.

# 616
Така не е ли съвсем безлично?

# 617
И аз не исках да има кант за отваряне, и да има визия, като на снимката на Green_Eyed, но ми обясниха, че този вариант става само при боядисан МДФ. Чудех се на такъв кант, както показа tasia, но проектантката каза, че нямало начин при вграден хладилник и съдомиялня, а сега разбирам, че, всъщност, има. tasia, какъв хладилник имаш - правостоящ или вграден?

# 618
  • Под Сините камъни
Така не е ли съвсем безлично?

На мен така повече ми харесва.По прибрано ми е

# 619

Привет на всички в темата.Появявам се след дълго отсъствие.Моята кухня беше отложена във времето миналото лято по здравословни причини.Вече стои на дневен  ред и започнах от скоро да чета пропуснатото.Виждам, че има промяна в тенденциите, но аз си оставам твърдо на бяла кухня гланц.
   Честито на всички които са се сдобили с нови кухни през този период.Да им се радвате и готвите с голямо желание.Ще ви следя с интерес.
    Малко да  побутна темата.И аз като Blagoslovena  очаквам някой  с MDF лак боя и MDF акрил да каже как стои във времето.Например надраксва ли се гланца освен следите от пръсти.Все пак MDF  лак боя си е доста скъпичко.Моля дайте мнение.Виждам че и други се интересуват от това.

# 620
  • София
Аз пък много харесвам дръжки. Особено големите. Стоят ми страшно стилно и на шкаф, и на чекмедже. Даже на бутилиерата съм предвидила голяма дръжка по дължина, а не обичайните малки отгоре. Не си представям кухнята си без тях. Още се колебая какъв модел да са, но със сигурност ще са големи. Всеки луд с номера си. Важното е да ни е удобно и да сме в мир със себе си Grinning
И аз съм така с дръжките. Купих си едни от неръждаема стомана дълги от икеа и съм много доволна от избора си.
Не мога да си представя с пуш как постоянно някой маже с пръсти по гланца.

# 621
  • София
Dundiu86, и на мен така повече ми харесва, но това е абсолютно без значение - трябва на теб да ти харесва Kissing Heart
Относно комина - той дори и да е 50см, съдомиалните са с ширина 60см, така че левия плот става задлжително 60см в ширина. Даже още по-добре, ако комина се окаже 50см, че така ако сложиш четворка котлони, ще са забити в стената и както преди време на мен някой ми обърна внимание тук, в темата, един черпак не може да стърчи от тенджерата Confused
Помисли още малко за долните шкафове до фурната, обаче, нямаш 35см...Решението е или бутилиера в малкото място, или това разстояние да влезе в ъгловия шкаф. Но пък няма да имаш чекмедже за прибори...
За тръбата на абсорбатора - в момента ми е точно така - най-долу е абсорбатора, през следващия горен рафт минава тръбата, за да се включи в отдушника (реално тя излиза от средата на корпуса на абсорбатора и завива към комина. Но тя е с диаметър между 11 и 15см, а шкафа е с ширина 35 и тръбата минава в задния край. Пространството пред нея съм го заела с малки бурканчета с подправки - много ми е удобно, защото те се падат точно над котлона, даже докато готвя вратата на шкафа често си стои отворена Flushed

# 622
  • Sofia
Аз ползвам от 2 месеца бяла кухня МДФ боя ,лак....,че и без дръжки Simple Smile  Засега поддържането е много лесно. Забърсвам с влажна кърпа и е готово. Вратичките са скосени отгоре ( някои чекмеджета отдолу) и отварянето става с "бръкване " Не съм с маникюр и от тази гледна точка не мога да се изкажа Simple Smile, но всичко друго си е ОК. Проблем за покритието би било чукване и евентуално излюпване на боята, или надиране с някакъв остър предмет. Дано не се случва скоро Simple Smile Опитах се да отговоря на въпросите...ако има още-насреща съм !

# 623
Здравейте! Включвам се за първи път тук. Има ли някой от Бургас, който си прави или ще си прави кухнята в близко време? Интересува ме към кои фирми сте се насочили?Търся качествена изработка, но за момента на никого конкретно не съм се спряла.

# 624
Благодаря Bakerita.И мен това основно ме притеснява - надраскване.Все пак боя е.

# 625
  • София

Малко да  побутна темата.И аз като Blagoslovena  очаквам някой  с MDF лак боя и MDF акрил да каже как стои във времето.Например надраксва ли се гланца освен следите от пръсти.Все пак MDF  лак боя си е доста скъпичко.Моля дайте мнение.Виждам че и други се интересуват от това.

Merion7777, по-здраво откъм надраскване и нараняване е акрилното покритие, но пък при боядисания мдф нямаш кантове, които след време да се отлепят примерно.., та ти трябва да си прецениш кое те устройва повече. Аз избрах акрила, предвид по-ниската цена и по-голямата устойчивост на надиране.

# 626
Честно казано MDF лак акрил съм виждала и доста добре изглежда, но тези кантове когато фурната е в колона и има изпарения от нея, няма ли да се разлепят?

# 627
Daniela Gradeva,  Фин дизайн препоръчвам. На Ул. Гурко и на Демокрация имат офис.
Алфа дизайн също , в Зорница

# 628
  • София
Честно казано MDF лак акрил съм виждала и доста добре изглежда, но тези кантове когато фурната е в колона и има изпарения от нея, няма ли да се разлепят?
Надявам се, не! Grinning Когато канта е поставен добре, не мисля, че ще има проблем.
А и лично аз, не съм забелязала докато готвя във фурната, да ми се навлажнява горната вратичка.

# 629

Надявам се, не! Grinning Когато канта е поставен добре, не мисля, че ще има проблем.
А и лично аз, не съм забелязала докато готвя във фурната, да ми се навлажнява горната вратичка.
[/quote]

Ето това исках да разбера.Надявам се и когато фурната е хубава и има добри уплътнения  да няма никакви проблеми с кантовете.Мисля да заложа на акрил.

Общи условия

Активация на акаунт