Нашите кухни - 73

• 92 094
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Ами на мен ми е малко прекалено, сега и за взимане на една чаша от шкафа ли ще трябва да свързвам ток и съответно като няма ток - няма и чаши. Да не говорим и че не е много еко и за това да се хаби ток.

# 646
Момичета имам спешна нужда от помощ и съвет. Ремонта на кухнята ни започва след седмица, а в главата ми всичко е пълна каша. Не мога да се справя с програмата за визуализация и ми е доста трудно. Кухнята всъщност е бокс  с дължина 4,40  на 1,75.Няма прозорец, а само врата към малка тераса която се намира в дясно до хладилника.

Не знам дали успях да ви покажа моята идея,  нещо не ми допадат шкафовете които са в ъгъла на долния ред. Също така се чудя дали да обединя долните чекмеджета които са под котлоните в две, като горното ще бъде двойно като се отвори. Ох не знам дали се изразих правилно.

# 647
В дясно до съдомиялната също има колона затова съм дала разстояние 1,44.Вратата през която ще се влиза ще бъде плизгаща за да не пречи и да не отнема от пространството.Много ми се искаше шкафовете да бъдат догоре, но при ширина 60 няма да изглежда добре. Авентос  на Блум.

# 648
Някой скоро беше постнал един маминат от паркети Лиа, името ву беше Soft oak natural, обаче вече не го намирам в сайта им, а много ми хареса. Моля този който то беше постнал да каже марката на ламината, и дали наживо е красив, както на снимката.

# 649
  • София
Здравейте отново ,
Това е окончателния проект на кухнята. Но се чудя за шкафовете над мивката как е най удачно да се отварят.
Избрали сме този тип , но сме си нисички и дали ще ни е удобно да ги отваряме и затваряме . Споделете вашия опит

И аз съм 1.60 , само леко на пръсти се повдигам за да го затворя.

# 650
  • Sofia
Има и специален ограничител,който пречи да се вдига вратата на Авентоса повече отколкото искате.Хем да не се удря в тавана,хем да не бяга много и да си го стигате Simple Smile

# 651
  • По широкия бял свят
За кухни без дръжки вече има миялни с пуш бутон.

# 652
  • София
И кой има толкова време и нерви да чака това отваряне/затваряне? - за видеото на авентоса.

# 653
С два реда горни шкафове сме. Долният е с Блум..изскача напред и отива нагоре. 1.60м съм и стигам дръжката за да затворя вратата. Горният ред е до тавана....там тока или иначе държа неща, които рядко вадя. Без стол намам достъп до там....та вратите са обикновени на втория ред. Така и така се качвам на стол за да извадя нещо....тогава отварям и вратичките.
А долните рафтове всеки ден си ги отварям , стоейки на пода.

# 654

Явно няма да има никаква реакция относно моя казус затова имам конкретен въпрос.Тези чекмеджета удобни ли са за ежедневна експлоатация?

# 655
Не виждам причина, да не са неудобни. Пък и всичко е въпрос на навик.

# 656

Явно няма да има никаква реакция относно моя казус затова имам конкретен въпрос.Тези чекмеджета удобни ли са за ежедневна експлоатация?

Нашите са подобни. Все още не сме ги ползвали, но решихме горното вградено чекмедже да се направи със закопчаващ механизъм, защото там ще държим лъжици, вилици, ножове и това е чекмеджето, което се отваря най-често в едно домакинство. Така ще се отваря с едно издърпване, а не с две. При желание да достигнем до долната част - откопчаваме механизма. Ще снимам и ще ти пратя снимки ако искаш.

# 657
  • София
Аз съм малко джаста-праста, и много време да имам, пак действам все едно закъснявам яко. Докато отварям едно чекмедже, с д..то затварям друго. На мен би ми било изключително неудобно да отворя едно чекмедже, а после да отворя второ, за да взема една вилица. Но пък зависи какво ще се държи в това, второто /вътрешното/ чекмедже. Според мен такова чекмедже би следвало да се сложи в кухня, на която целия долен ред шкафове е тип чекмеджета, по 2 във височина. Така няма да се получи една колонка с различни по вид ( 2 тесни, после 2 дълбоки), а всички долни шкафове ще изглеждат еднакво - разделени по средата на 2 части. В крайна сметка такова решение не е общовалидно - дали подобно чекмедже е удобно или не. Въпрос на навици, на организация, на предпочитания за визия - все субективни фактори.
Докато пишех Ско е дала вариант двете чекмеджета да се отварят едновременно - това е добро решение. Значи остава само визията като фактор

# 658
Благодаря ви за мненията! Ще използвам варианта, който е споменала Teta75. Най ще ни е практичен.

# 659
Ето как изглежда на практика. Горното чекмедже е скрито в долното и има механизъм за закопчаване. Серията е Metal box на Blum, трябва само да си искате и закопчаващия механизъм.

Точно, за да не се наруши линията на шкафовете и да не са нагъчкани чекмеджетата, аз реших да ги направя така. Визуално са разделени на 2, но всъщност са 3 чекмеджета.

Общи условия

Активация на акаунт