Нашите кухни - 73

• 92 108
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Момичета имам спешна нужда от помощ и съвет. Ремонта на кухнята ни започва след седмица, а в главата ми всичко е пълна каша. Не мога да се справя с програмата за визуализация и ми е доста трудно. Кухнята всъщност е бокс  с дължина 4,40  на 1,75.Няма прозорец, а само врата към малка тераса която се намира в дясно до хладилника.

Не знам дали успях да ви покажа моята идея,  нещо не ми допадат шкафовете които са в ъгъла на долния ред. Също така се чудя дали да обединя долните чекмеджета които са под котлоните в две, като горното ще бъде двойно като се отвори. Ох не знам дали се изразих правилно.

Според мен:
1. Не залепвайте котлоните до колоната, защото тя ще пречи на дръжките на съдовете и на практика два от котлоните ще са неизползваеми.
2. Мивката, така сложена в ъгъла, няма да е удобна и мисля, че трябва да си е върху шкафа до сушилнята на късата страна на плота.
3. Всичко друго ми се струва добре.
Редакция: Сега, като погледнах пак, мисля  че е по-практично ако мивката мине  до котлоните, но разположена над чекмеджетата, за да има място между котлони и мивка. Така ще се освободи късата страна на плота. А на мястото на сегашните чекмеджета, може да си бъде обикновен шкаф.

Последна редакция: пн, 30 апр 2018, 14:51 от petiaivanov

# 661
Скрит текст:
Зависи как са разположени котлоните до колоната, за да е пречка или не тя. Моите са точно до колоната. Тя не ми пречи. Мястото за най-големите съдове е откъм работния плот, не откъм колоната. Дори я затворихме и напред, за да завърши кухнята и да не ми пръска настрани. Не изпитвам дискомфорт от това.

Последна редакция: пн, 30 апр 2018, 16:38 от luna

# 662
Терзанията ми относно гърба на кухнята продължават. Първоначално бях харесала тези плочки:
https://siko.bg/pod-i-steni/granitogres/yurtbay-seramik/granitog … ashon-feniks.html
Но ММ трябваше да ги лепи и като ги видя в магазина, че са 20 на 20, а комина е  на няколко чупки по 13, 14, 24 и 24 см и се отказа.Много ще се режело, ще се наставяло и нямало да бъде хубаво. Избрахме този плот, уж имитация на мрамор:
https://newman-group.bg/project/k-023-sq-%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B … 1%80%D1%8A%D0%B1/
Но на мострата, която е много малка , сивото беше също малко, повече беше бяло, почти като мостарата на  белия МДФ лак боя на шкафовете. Като погледнах в сайта ми се струва, че сивото е доста и май не ми харесва така. Пак взех мострите в къщи, по съвет на съфорумка и харесах това:
https://newman-group.bg/project/k-217-gg-%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8 … 0%BB%D0%BE%D1%82/
Не се вижда много добре, в действителност е на малки сребърно-сиви блестящи частици.Основата е като кухнята-бял лак. Плотът поне не променям:
https://newman-group.bg/project/k-217-gg-%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8 … 0%BB%D0%BE%D1%82/
И пак не съм сигурна в избора си. Гледах и вариант гърба да е като плота, но нещо не ми допадна. И тъй като кухнята ще е без дръжки ( и това не съм уточнила как точно ще бъде), ми се струва, че тези светещи частици ще придават по-модерна визия на кухнята. От друга страна си мисля, дали не е инфантилно с тези светещи частици?
Някой имал ли е такъв гръб? И кое да избера...

# 663
..... Дори я затворихме и напред, за да завърши кухнята и да не ми пръска настрани. ...
Дясната страна от какво е направена-от гърба на плота ли и прикрепен ли е към друга плоскост ( не мога да видя на снимката).
Благодаря предварително !

# 664
Страхотни сте! Благодаря момичета. Безценни сте със своите мнения когато човек не може да вземе решение и се колебае. Относно двойното чекмедже, като визия ми харесва много по-вече за съвременна кухня отколкото безброй чекмеджета в различни големини. Прави сте, с всичко ново се свиква. Въпросът ми беше дали е удобно при експлоатация. Все пак за всяка лъжичка трябва да се отворят и двете, но и варианта на Ско също е решение.
  Ще помисля още малко по този въпрос.

"petiaivanov" Благодаря, че раздвижи малко моя казус.
1.По въпроса за котлоните до колоната няма да има проблем. Купих двойка котлони, а на терасата имам двойка газов котлон. Така, че колоната не е проблем.
2.По въпроса с мивката е малко по-сложно. Затова й исках мнение от всички вас. Ако я поставя до колоната от дясната й страна губя всички малки чекмеджета които са там. Шкафа за мивката трябва да е 50см и остава само за бутелиера. Вярно остава свободен плота над съдомиялната, но пък от колоната до ъгъла мястото долу остава почти неизползваемо /имам в предвид мивка след това ъгъл/.

# 665
Мивка с отцедник да вместиш  на свободното място ?

# 666
Luna, кухнята ти бяла ли е?!
Дръжките много ми харесаха. Откъде са?
И удобно ли е да помоля за снимка на цялата ти кухня.

# 667
Ако пък обърна мивката надясно върху съдомиялната която е 45 см пак нищо не печеля защото остава свободен ъгъла, а там нищо не бих могла да правя. Както е поставена в момента мисля, че оползотворявам неизползваемата част на ъгъла.

# 668
Мивка с отцедник да вместиш  на свободното място ?
Ами да. Майстора каза, че би могла да влезе. Тя е купена преди доста време с размер 65см за шкаф 50см.

# 669
..... Дори я затворихме и напред, за да завърши кухнята и да не ми пръска настрани. ...
Дясната страна от какво е направена-от гърба на плота ли и прикрепен ли е към друга плоскост ( не мога да видя на снимката).
Благодаря предварително !
Гърба на плота към рафтове, които завършват колоната напред.
Сега ще покажа.
Скрит текст:

Luna, кухнята ти бяла ли е?!
Дръжките много ми харесаха. Откъде са?
И удобно ли е да помоля за снимка на цялата ти кухня.
Да, бяла е. Дръжките са от магазин за такива дреболии - дръжки, закачалки...

Последна редакция: пн, 30 апр 2018, 16:39 от luna

# 670
mag-mi, аз преди няколко дни гледах(тук в Германия), че вече има гръбчета с имитация на мароканските плочки. Може и да ги има скоро и в Бг. Аз като ги видях и направо си реших проблема. Хич няма да се занимаваме с плочки. От тук ще си купя гръбчето и това е.. Ето някко снимки с такъв гръб.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 09:22 от Анонимен

# 671
Здравейте отново ,
Това е окончателния проект на кухнята. Но се чудя за шкафовете над мивката как е най удачно да се отварят.
Избрали сме този тип , но сме си нисички и дали ще ни е удобно да ги отваряме и затваряме . Споделете вашия опит

Аз лично този тип не го харесвам. Въпреки че може да спира на всяка точка. Защото сякаш ще ми падне върху главата. Когато бях детегледачка на дете с аутизъм накарах жената да ми изкарва чашите и чиниите. Просто ме дразни. Но вие си знаете. Попитайте майстор. Той ще ви каже за предимствата и недостатъците на различните механизми. Аз харесвам тези които се дигат и застават на 90 °. Бих си поставила при майка ми ако правим на два етажа, на първия бих сложила 90 градусов или по-малко, на втория обикновени вратички.

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 12:14 от Blagoslovena

# 672
Може ли да питам долното колко кг издържа? Доволна ли си? Аз бих искала такова 90 см. За него питам.

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 12:16 от Blagoslovena

# 673
От друга страна си мисля, дали не е инфантилно с тези светещи частици?
Някой имал ли е такъв гръб? И кое да избера...
Не искам да обидя никой, но нали се сещаш, че като сложиш плочките и плота трябва да ти е едноцветен, както и гранитогреса или ламината, да е не много шарен. Иначе рискуваш да стане много голяма шарения. И вкарай малко дървесно във вратичките или нещо друго. Защото в един момент може да ти се стори твърде скучно. Синьо, ментово, тюркоаз, наситено жълто, червено, бордо, светло кафяво и други цветове си вървят със сиво като плочките а  и белия гланц.

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 12:18 от Blagoslovena

# 674
За кухнята ми също избрах такива механизми за горните шкфове (както на картинка в по предните постове), защото ми се вижда практично - отварям една вратичка и всичко е под ръка. Нямам още практика с тях, и също не знам, как ще ги стигам, че съм под 1,60. Ще видим. Сега съм с механизмите, които се отварят и застават на 90 градуса, имам два реда горни шкафове, които не са до тавана, и, когато отворя вратичката на горния шкаф, се налага да подскачам за да я затворя, или я дърпам с черпак Grin или моля ММ да я затвори, ако си е вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт