С първите пролетни лъчи, коремчето на АВГУСТинка, започва да личи-2018г.

• 54 774
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Кафе с Канела  Ех, аз как се изнервих само като чух какво ти подмятат ... Дано да успяваш да игнорираш такива коментари!

Аз се съгласих да остана до началото на 45 дни на майчинството, но ще си взема цялата полагаща ми се отпуска до тогава. Колегите ме помолиха да остана, защото действително сме малко хора, а аз честно казано съм от този тип жени, които не ги свърта и направо се ужасявам да си остана отсега вкъщи. Ако обаче не бях така, напрягах се на работа или ми се спеше, грам нямаше да му мисля.

Понеже съм адвокат, както всеки в тази сфера знае, тук се счита за задължение да работиш едва ли не в деня на раждането ти. В предишно място, на което съм работила, ми се наложи два пъти да ходя на работа след операция ... в същия ден след операцията... Няма да коментирам повече, но за мен това не е геройство, а е лично решение, и то глупаво решение. Била съм млада и глупава и не бих постъпила повече така. Пак в предишната ми работа, колегата, която стоеше зад мен, буквално започна да ражда в офиса - викахме линейка, помагахме.. Ужасна история според мен. А най-лошото е, че после тези хора го натякват, изтъкват се или се жалват, сякаш някой им е опрял нож.

Ох, ядосах се и стана дълъг пост, но поне ми олекна Laughing

# 76
  • Пловдив
При мен както бяха много толерантни, май не останаха очаровани от последния ми болничен заради крака. То крака ми се оправи, ами пак хрема и гърлото ме боли от тази нощ, ама ще гледам да се стегна и утре да отида на работа, не толкова да се правя на герой, просто не искам да се отпускам да се разболявам. Имам чувството, че тая зима докато не мине окончателно с всички студове и дъждове, маскирани вече и като пролет, все нещо ми е диксомфортно. Искам вече окончателно топло и слънчево време, разходки, пресни плодове и зеленчуци, и никакви проблеми, само радост Simple Smile) не искам много нали Simple Smile

# 77
  • София
Nature SunnyNature Sunny
При мен както бяха много толерантни, май не останаха очаровани от последния ми болничен заради крака. То крака ми се оправи, ами пак хрема и гърлото ме боли от тази нощ, ама ще гледам да се стегна и утре да отида на работа, не толкова да се правя на герой, просто не искам да се отпускам да се разболявам. Имам чувството, че тая зима докато не мине окончателно с всички студове и дъждове, маскирани вече и като пролет, все нещо ми е диксомфортно. Искам вече окончателно топло и слънчево време, разходки, пресни плодове и зеленчуци, и никакви проблеми, само радост Simple Smile) не искам много нали Simple Smile

Не не искаш много, никак дори, и всички те подкрепяме!
Пращам ти малко енергийни поздрави да се оправяш бързичко, че сигурно не ти е лесно тези дни...
Аз имах един период след всяка среща с хора в това време и се разболявах за ден два - започнаха да ме шегуват, че съм алергична към хора Grin
Иначе аз работя в малка фирма - на сестра ми и мъжа и. Засега съм им единствен служител и май ще се наложи да работя до край, тъй като имат планирани семейни, летни ваканции от миналата година през юли и няма на кой друг да разчитат... Дано само да бъдем живи, здрави и в добра форма с бебока!
Тя също е от тези, които работеха до последния ден и ден след изписването отново беше яхнала задачите и понякога ми хвърля и тя такива коментари. Но в крайна сметка всеки сам си знае за какво се бори и какви са му приоритетите.

С две ръце съм за среща като се разхубавее времето, още една причина вече да се стопля Nature Sunny

# 78
  • Пловдив
Благодаря, Сесилче ❤️❤️❤️ да идва наистина тази пролет за всички ни вече. Иначе атакувах с хомеопатия, дано подейства.

П. С. Досега винаги те четях Селиче, явно ми е италианско, сега като се загледах по внимателно и видях как си наистина Simple Smile) извинявай Simple Smile

# 79
Шайн, и аз като теб съм налазена от някаква гадна хрема, само че при мен е тежко положението. Не успях да се справя с хомеопатия докато ме болеше само гърлото и сега съм със запушен нос, едва дишам и не усещам вкуса храната. Всъщност при мен е по-скоро вирус от детската градина на малкия. Някой да е слагал капки за нос Муконазал? Отпушва веднага носа и държи няколко часа, но в листовката пише, че не се взима през през първия триместър, а после след консултация с лекаря. Моята АГ ще е на работа чак другата седмица и не смея да си сложа. Ако някой има опит със средство за отпушване на нос, подходящо за бременни, ще се радвам да сподели.

# 80
  • София
Аз изкарах една ужасна седмица със синузит, запушен нос и мнооог главобол.
Изписаха ми само виброцил и ако много много (повтори 10п много) ме боли главата - парацетамол  Peace
Относно работата наистина е въпрос на приоритети, но пък да очакваш всички да са като теб... Аз работих до седмица преди да родя, по мое желание. Чувствах се прекрасно и ходех с желание. Което не значи, че сега няма да реша да си взема отпуска от Юни месец натам - всяко нещо с приоритетите си  Peace Гледайте да не се връзвате на подобни коментари, дразнещо е наистина, но колкото повече от тези неща си пропускаме покрай ушите - толкова по-добре за нас Simple Smile

# 81
Благодаря на всички за подкрепата. Гледам да не приемам нещата лично, но все пак не ми е приятно, защото аз давам всичко от себе си и се старая по никакъв начин качеството на работата ми да не се променя заради бременността. Дори и когато ми е най-лошо и отпаднало, гледам да не се забелязва и си работя както преди. Да не говорим, че има човек, който може и ще ме замести, когато дойде времето, но нейсе...

За жалост, това не е първият път, в който се сблъсквам с негативно отношение. С първата бременност на предишната ми работа направо си ме дискриминираха, когато дойде време за годишния бонус. Бях решила да си работя чинно до 45-дневния. Към края на 7-ми месец дойде време да се раздават бонусите. CEO-то направи лични срещи с всички мениджъри. Имаше график, моята среща също беше там, но на най-последната дупка на кавала. Да не говорим колко пъти я местиха. Е, най-после дойде заветната среща, на която той съвсем откровено заяви, че е много доволен от работата ми (а и имаше защо, даже подкрепено с конкретни цифри), но няма практика да дава бонуси на служители, които "напускат компанията". При което аз втрещено му опонирах, че не напускам, просто ще раждам и известно време няма да съм на линия. Също така му припомих, че бонусите ни се дават за вече свършена работа, а не авансово за бъдещ период и аз тази работа, за която ми се полага бонус, вече съм си я свършила. В крайна сметка ми даде бонус, който нямаше нищо общо с реалния размер, който трябваше да получа, даже си беше чиста подигравка. Тогава ми стана много обидно, ядосах се и си излязох по-рано в болничен. След майчинството се преместих на друга работа.

# 82
  • Пловдив
Аз както казах съм на инфлуназал, но то е хомеопатично. При тоя случай най добре наистина в аптека да обясниш ситуацията и да питаш може ли муконазал или друго да препоръчат. Предния месец и аз изкарах пак синузитно, но упорствах и с вода и сол промивки правих, изтърпях и аз ужасен главобол и накрая си мина от самосебе си. Дано този път не се фтасвам така. Изобщо тия бебета са герои в тоя сезон с най многото настинки растат и търпят болежките на майките си.

# 83
Кафе- супер си направила. Майната им. Можеше да ги съдиш за дискриминация.
Аз тъкмо се прибирам. И аз съм с вагинална инфекция и ми предписа някакви глобули Алгументин, които.трябва да ходя до специална аптека да ми ги направят. Пфууу
Отделно за болките една шепа ношпа и магнерот. Пита ме дали имам контракции. Ами не знам, не ги усещам нещата като с първата Б. Тогава бях със задна плацента, корема ми ставаше на топка при контракции. Питах го дали има значение и се оказа, че има. Явно с предна плацента няма да ги усещам така контракциите. Не ме е гледал на апарат днес. След две седмици пак и тогава. Някой повече да знае за позиция на плацента и контракции?

# 84
Аууу само като чета и пушек се вдига около мен, аз каквато съм лепната в устата и пламенно защитавам свободата на лично пространство и решение, това нямаше да го изтърпя. Кафе с канела аз ако съм на теб, че и на другите момичета с подобни проблеми, бих си взела болничен веднага докато дойде майчинството. Пък те да се оправят както могат.
Аз за щастие никога не съм имала такива проблеми, може ви зависи от фирмата, аз в БГ фирма не съм работила, БГ мениджъри съм имала преди 15 години и то не преки на мен, и винаги съм имала разбиране . Когато казах преди 3 год, че излизам болничен в 4 месец и после майчинство шефът ми долетя от Финландия да ми подари саксия с цветя и да ми каже "Благодаря за работата и успех". Работех в тази фирма от 1 година само (700човека в света сме). Върнах се на работа през Октомври миналата година, после забременях пак и Януари му казах , а той пак се зарадва много. Сега няма да взимам бничен , но само защото имам 3 месеца отпуска и от Великден съм "out" до 45-дневния. Но определено е въпрос на мислене и култура. За съжаление голяма чат от българите са използвачи и гледат само собствения си интерес Sad

# 85
Това с подмятането и коментарите наистина е кофти,  но всичко си е до човека. Като чета и мен ме хваща яд, защото буквално отпуската е полагаема и щом има кой и да я одобри, се пита защо някой пак се обажда като не му е работа?Grinning
А като започнат някой да се правят на велики, кога се върнали, кога излезли.....всички сме различни, случват ни се различни неща в различно време....
При мен специално се наложи да изляза в болничен още от трети месец, отидох си феър плей казах си на шефа, че имам проблемна бременност и ми се налага, отнесох се човешки, защото такова и отношение съм срещнала и от нея.  Ако не ми се налагаше, аз съм страшно активен човек щях да ходя на работа и да срещна същите коментари, има кофти хора, адски несъобразителни...
Не ми разрешават и да пътувам на дълги разстояния, отменихме екскурзия до Египет, но си казвам, че всичко е за добро и в името на нещо хубаво Simple Smile
А относно запушения нос и секретите + синузита....адска седмица изкарах с витамин C и въпросните черни капки, беше някакъв ад

# 86
  • Пловдив
Джинджър, аз съм с предна и когато имах болките и Петрова ми каза, че има контракции, даже ми ги показа на екрана как матката се свива, не усещах такива чак, болка, дискомфорт умора това усещах. Та от тогава и аз съм на но шпа и магнерот, но шпато го спрях след седмия ден прием, но магнерот нищо чудно да си пия до край.

# 87
  • София
О, такива коментари на работното място и мен биха ме дразнили. Но аз бих намекнала, че дори имам право да изляза от сега в болничен, ако обстановката ме напряга. Дано мениджмънта не си прави грешните заключения от такива коментари, това е важното.
dornrose, и аз утре имам рожден ден! За първи път срещам някой роден на моята дата Smile Ние утре заминаваме на пет-дневна екскурзия до Белгия, дано времето е благосклонно и не вали. Весело изкарване и на твоя ден!

Весело изкарване  и на твоя ден и много хубаво да си изкарате в Белгия.
Сега като се сетя за техните вафли... благородно завиждам Simple Smile

# 88
Shine- ясно. И аз така предположих, че болките ще са придружени и от контракции, но явно с различната плацента се усещат по различен начин. Търся инфо по въпроса, но явно на български нищо няма да намеря. Магнерота се приготви, че ще го пиеш до края на 37-та г.с. Аз затова отлагах започването му. Предият път през цялото време бях с контракции и като спрях магнерота и те спряха Simple Smile)) И така и не разбрах, че раждам. Нова бременност, ново приключение Simple Smile.

# 89
Много ме е яд на такова отношение..само затова, че си бременна да се държат така. При мен с първата бременност ми отказаха да ми вдигнат заплатата, защото било прецедент да се вдига заплатата преди майчинство. Много бях ядосана, но поне ми преведоха бонуса в цял размер. За мен това, че сме бременни изобщо не трябва да има значение, все пак и заплатата и бонуса се определят на база как си се справял/представил в работата за изминалия период, а не за това дали ще излизаш майчинство.
Надявам се този път да не се случи, че вече съм готова за конфликт при нещо такова.

И да попитам това ли е FB групата: https://www.facebook.com/groups/792737800911314/?ref=br_rs
или има и друга.

Общи условия

Активация на акаунт