Всякакви въпроси относно съдомиялните - 21

• 86 354
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте, и при мен има малко мокро, отдолу. Остава вода на дъната на чаши и купи, ако имат вдлъбнатина.
Нормално ли е, ако има малко загоряло, да не е измито? При мен е така...
На каква прорама миеш - име, градуси, дължина? Загорялото няма да излезе на ниски градуси и къса програма.

# 76
Солта се сипва преди миене, за да не остане солен разтвор в самата миялна. Аз пълня, докато поема, сипвам бавно и разбърквам с лъжица, после пускам програма изплакване, ако нямам съдове за миене.

# 77
Тъкмо влизах с риск да стана досадна пак да попитам дали стените и вратата ви остават мокри.
Моята също е метална вътре. Абе нещо не е наред ама какво...ок пластмаса мокра било нормално, другите съдове сухи, а врата и стени мокри...
Моята обикновено я пускам вечер или преди да тръгна за работа и съответно я отварям часове след като е приключила. Вчера обаче я пуснах, докато бях вкъщи и като прочетох питането ти реших да я отворя почти веднага след приключването на програмата.
Нямаше капки по стените или по съдовете, имах и една пластмасова купа, не съм я изваждала, че трябваше да излизам, ама отгоре по купата нямаше нито капки, нито влажно.
По вратата имаше лека влага, но като я отворих за има, няма минута и беше суха. Дъното на машината също беше сухо.
Виж си настройките на солта и на гланца.
Аз отначало нагласих гланца на 4 от 6, че при нас е много варовита водата, ама излизаха доста скърцащи съдовете и реших на 3 да го направя.
Имах и някаква настройка за интензивно сушене, май се водеше, но не ми се е налагало да я ползвам, защото и без нея ми излизат сухи съдовете.
При теб на каква степен са нагласени гланца и солта, в кой район си и каква ти е машината?

# 78
Афродита, не съм пробвала програмата за загорели, може ли на нея да се пуснат заедно позагоряла тава и обичайните чинии, стъклени чаши и пр.? Досега съм мила на еко програмата, която е мн дълга, близо 4 часа, на автоматична-2,50 часа, и веднъж пуснах първо накисване 15 мин. и после автоматичната. Загорялото (не е било кой знае колко) не е доизмито.

# 79
  • София
Загорялото в повечето случаи няма как да се "хване" от сензорите на автоматичнта, т.к. те отчитат ниво на замърсеност, а загорялото не пуска веднага мръсотия, т.к. си стои по стените. /Голямо обяснение дадох Laughing/.  Има шанс за измиване на загоряло на автоматична, но не винаги.
Еко програмата е най-безмислената за мен програма  - пести от вода, от ток, от всичко, ама за да има измито все пак е по 100 чАса. Реално няма кой знае какво спестяване, ако се вземе един калкулатор и се сметне колко харчат другите програми.
"може ли на нея да се пуснат заедно позагоряла тава и обичайните чинии, стъклени чаши и пр." - може, ако съответните чинии и т.н. издържат на 65-70 градуса, колкото са обикновено програмите за тави, но не е необходимо да се амортизират. Ако имаш за 2 миялни ги пусни отделно, ако не - заедно. Само внимавай с пластмаса на тези градуси, че може да се разтопи и да направи беля по околните съдове,  фитъра, труби и т.н.

# 80
За екото и аз съм на същото мнение. Сега пуснах 2 тави + няколко чаши, прибори и пр, без стъклени и пластмасови, на програмата за загорели. Честно казано, не вярвам да се измие загорялото. Не знам хората ка успяват. Ще пиша после какво е станало. Сега в началото просто пробвам различни неща да видя как мие.

# 81
Тъкмо влизах с риск да стана досадна пак да попитам дали стените и вратата ви остават мокри.
Моята също е метална вътре. Абе нещо не е наред ама какво...ок пластмаса мокра било нормално, другите съдове сухи, а врата и стени мокри...
Моята обикновено я пускам вечер или преди да тръгна за работа и съответно я отварям часове след като е приключила. Вчера обаче я пуснах, докато бях вкъщи и като прочетох питането ти реших да я отворя почти веднага след приключването на програмата.
Нямаше капки по стените или по съдовете, имах и една пластмасова купа, не съм я изваждала, че трябваше да излизам, ама отгоре по купата нямаше нито капки, нито влажно.
По вратата имаше лека влага, но като я отворих за има, няма минута и беше суха. Дъното на машината също беше сухо.
Виж си настройките на солта и на гланца.
Аз отначало нагласих гланца на 4 от 6, че при нас е много варовита водата, ама излизаха доста скърцащи съдовете и реших на 3 да го направя.
Имах и някаква настройка за интензивно сушене, май се водеше, но не ми се е налагало да я ползвам, защото и без нея ми излизат сухи съдовете.
При теб на каква степен са нагласени гланца и солта, в кой район си и каква ти е машината?

Благодаря! Много ни е варовита водата, ще погледна настройките, ММ ги е нагласял преди повече от 5 год, от тогава нищо не е променяно по уреда..съмнявам се, че новия ми гланц може да прави проблема макар да е нелогично. Все пак чакам да свърши и да пусна без, за да видя ще има ли разлика. Макар, че понеже не пускам редовно може и доста седмици да минат докото свърши гланца. Миялната ми е Сименс.
На мен Еко програмата ми е толкова дълга колкото и тази за тенджери и автото- два часа и нещо.

# 82
  • София
Е, на програма за тави и тенджери, ако не ти измие едно заголяро ядене, значи проблема е в миялната. То на тези 65-70 градуса и с калпав препарат, само от температурата и силата на струите вода би следвало да се отмие. Пиши резултата, както и марка и модел намашината.

# 83
Изми ги, но може би защото са от тези незалепващите, на "Делимано" с каменното покритие. Бош кубче.

# 84
Здравейт мами!Не зная в коя точно тема мога да споделя проблема си и затова пиша тук.Подариха ми съдомиялна  SMEG за 13 комплекта закупена от Англия  .Но се указа че е много голяма за моето двучленно семейство и за моята кухня.Така че не мога да се възползвам от това бижу.Ако някой има нужда и проявява интерес нека ми пише.Цените в България на тази марка са космически.

# 85
  • България,Пещера
Писах на лично!

# 86
Нормални са си цените,има и по 200 лв ,каква е драмата?

# 87
  • София
Нормални са си цените,има и по 200 лв ,каква е драмата?
Kъде ги тези по 200 лв.? За нови питам, не ВУ, макар, че на Катя едва ли чисто нова са й подарили. Ако става въпрос за ВУ, може да има по 200лв.

# 88
Щом е излязла от магазина се класира като втора употреба.Няма ли гаранция...умната.Афро-не си спец по миялни,моля да се въздържаш  от некомпетентни мнения!

# 89
  • София
Щом е излязла от магазина се класира като втора употреба.Няма ли гаранция...умната.Афро-не си спец по миялни,моля да се въздържаш  от некомпетентни мнения!
Кое ми е некомпетентното, спец без лице? Покажи ми една нова миляна смег за 200лв?? Нали си спец?
Пример - Ако приятелка ми я купи от Англия и прати по куриер, без да е ползвана няма да е ВУ за мен. Нова ще си е. Не знаем какъв е слъчая на Катя.

Общи условия

Активация на акаунт