Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да премахна специфичния мирис при готвене на месо?
Как мога лесно да обеля яйца?
Кои са най-добрите места за закупуване на подправки във Варна?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да премахна специфичния мирис при готвене на месо?
-
Как мога лесно да обеля яйца?
За лесно белене на яйца, след като ги сварите, леко почукайте яйцата върху плоска повърхност, за да се напукат. След това ги потопете в съд със студена вода. Може дори съдът да е под течаща вода. Яйцата трябва да престоят във водата, докато се охладят напълно, след което могат лесно да бъдат обелени.
-
Кои са най-добрите места за закупуване на подправки във Варна?
-
Колко грама са 1 кубче прясна мая и 1 пакет суха мая?
-
За какви цели се използва карамфилът като подправка?

супер сте момичета! само малко да допълня за ориза, че ми е слабост : независимо какъв е бял, кафяв или т.н. най-добре е да се измие хубаво и да се около 15 мин в хладка вода. след това се изцежда и се слага в добре загрята мазнина - така не се разварява и попива мазнината хубаво. освен това спазвайте съотношението 1:3 с течността, като е хубаво след това да с еостави на не много силна фурна или котлон, за да си попие ориза. бон апети!