Защо (бихте искали да) имате дете?

• 44 103
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Наистина ли мислите,че всички жени изпитват потребност и желание да станат майки ?
И ако не станат тъгуват много на старини ?
Защото аз познавам жени,които са ок с това да нямат деца,мъжете им също са ок с това и са се намерили такива.
И те не са на по 20 години,а на по около 45.
И аз не го разбирам, но ги има.
Познавам и такива,които родиха и си захвърлиха децата по баби и бащи,за да си докариерстват.И го направиха с ясното съзнание,че ще е така. Ми не им се гледат деца ама мъжът им искал....

# 106
  • София
Аз не мисля, то и не е нужно всички да искат да стават майки. Но чак за адмирации за отстояване на себе си ми е нелепо. Решил си, че ти е добре без деца - ок.

# 107
  • Най-красивата страна
Срещнах подходящият партньор.Исках не просто да имам деца,а да имам деца точно от него и да ги отглеждаме заедно.
Вече 20 години сме женени и имаме прекрасна дъщеря.

# 108
На 45 си още достатъчно млад, за да си въобразяваш, че си по-млад, отколкото си:) чакай още малко, някои хора бавно загряват, но все пак в някакъв момент те достига екзистенциалната криза. Както казах, някои хора по-успешно се обвиват в памук и живеят с усещането, че са безсмъртни, но и това е до време.

# 109
Добре, че на тези лели има кой да им ражда племенници, после тези племенници да им родят внуци...Аху- иху и после го връщаш на майка му да си бие главата посред нощ, когато детето има 40 градуса температура, а лелята си спинка най-блажено. Имаме такъв пример наоколо.

# 110
Наистина ли мислите,че всички жени изпитват потребност и желание да станат майки ?
...
по-скоро е интерес към начинанието. защото не можеш да кажеш имаш ли потребност и желание за нещо, което не познаваш. Лошото е , че това е еднократно действие и необратимо ... от там идват дилемите.

Не е като я да опитам мангото моя плод ли е и ако не е няма да купувам повече манго, ами ще купувам грейпфрути.

# 111
  • София - Рим и обратно
Мисля, че в анкетата липсва опцията "Защото не ми се работи" или "Защото искам издръжка в близките 18 години".
Познавам жени, които станаха майки само, за да има с какво да се занимават за пред хората и никой да не очаква от тях да ходят на работа.
То, понеже да гледаш деца е символ на мързел, по цял ден търкаш дивана и сменяш кълките - а наляво, а надясно. А да ходиш "на работа" е върха на дееспособността. Аз пък винаги, когато съм уморена съм завиждала тайно на неангажираните кариеристки - знаят си само "офиса" и никой нищо не очаква от тях вкъщи. Не си ли чувала израза - отивам на работа малко да си почина.

# 112
Лелята не е майка, затова е любима, нейна работа е да те глези, изслушва и забавлява, а на майката е да ти бере грижите и сваля температурата. Разбира се, че от лелята не се очаква грижа като от майка, но децата си я искат чисто егоистично и не желаят тя да се жени и да създава собствено поколение, защото усещят, че вече няма да е само тяхна.

# 113
И такъв пример имаме, "чичото" ни отнема лелята, искаме си я само за нас.
Аз говорех за това как ти самият за себе си решаваш, че няма да имаш деца, но чакаш някой друг около теб да се набута да роди, и ти да се радваш на децата му, без да си причиняваш всички неудобства от родителстването.

# 114
  • София - Рим и обратно
А снимката на дете с куче е вълшебна. Обаче, който не иска дете, да не му развали рахата, сигурно ще почине покрай грижите за дете и куче едновременно Grinning..

# 115
На мен ми е трудно да си представя жена, която много обича деца, нарочно да не ражда свои, че да не се набута, а да се радва на чуждите. Наистина трудно проумявам подобна логика. Виждала съм много отдадени лели и чичовци на племенниците си, които нямат свои деца, но причината да нямат обикновено не е, че не искат.

# 116
Не съм изчела всички отговори, дано не повторя някого.
Не можах нищо да отбележа в анкетата, защото моят отговор е прекалено дълъг.
Когато стещнах правилния човек и се омъжих за него знаех, че децата са естественото продължение на цялата тази любов помежду ни. Може да прозвучи сладникаво, но толкова много и силна любов трябваше да се насочи и на друго място. А и какъв всъщност е смисъла на живота? Какво остава след човека? Торба с кокали ли? Не, децата...
Да създадеш дете/деца, да се погрижиш да са щастливи и спокойни, да ги направиш хора както се казва- ето това е смисъла на живота за мен.
Всичко друго е преходно.

# 117
Не съм изчела всички отговори, дано не повторя някого.
Не можах нищо да отбележа в анкетата, защото моят отговор е прекалено дълъг.
Когато стещнах правилния човек и се омъжих за него знаех, че децата са естественото продължение на цялата тази любов помежду ни. Може да прозвучи сладникаво, но толкова много и силна любов трябваше да се насочи и на друго място. А и какъв всъщност е смисъла на живота? Какво остава след човека? Торба с кокали ли? Не, децата...
Да създадеш дете/деца, да се погрижиш да са щастливи и спокойни, да ги направиш хора както се казва- ето това е смисъла на живота за мен.
Всичко друго е преходно.

Значи от анкетата - първия отговор.
И аз така отговорих. Simple Smile

# 118
Смятам, че има действително един много малък процент жени, които са лишени природно от размножителен инстинкт. Но, както казват Сирената и Янечек, доста повече са тези, които бъркат егоизма и чувството си за безсмъртие с липса на този инстинкт. Когато срокът им започне да изтича, при много от тях инстинктът се събужда и те се втурват панически да търсят донора, без да се съобразяват дали е Принца или не, включително и без да го познават. И тогава се оказва, че всичките им постижения са прах и суета, както е казано в Еклезиаста (Има време за всичко), а празнотата в живота им не може да се запълни с нищо друго, освен с дете.
Родителският инстинкт, който те кара да се размножиш, изобщо не е задължително да надмогне естествения (и донякъде здравословен) егоизъм, който ти диктува да не поставяш постоянните претенции на ревливото диване пред собствените си желания и потребности. При някои хора егоизмът се събужда много скоро след раждането (и те си зарязват почти новородените бебета на детегледачки или баби под предлог, че кариерата не чака), при други - след 1-2 години, а трети изпадат в болестното състояние да не са способни са самостоятелен живот, а да живеят единствено чрез детето (децата) си. В оптималния случай двете сили са в някакво динамично равновесие, което според възрастта се измества първо по посока на родителския инстинкт, а след това - по посока към личния егоизъм. Колкото и сили и време да отделя родителят за детето си, те си намаляват с порастването на детето, докато то отлети. Важно е да се следват нуждите на детето съобразно възрастта му. Пеленачето има нужда от майка си 24/7. Детето в пубертета - не.

# 119
Ами всъщност тези осъзнатите, които отстояват себе си с нямането на деца и се чувстват по-цивилизовани и извисени, си запълват празнината, която заейва от нямането на деца с други неща, но с остаряването усещат, че са запълнили дупката в стената с вестници. Имам един познат, който цял живот се е отъждествявал единствено със статиите си - написал е повече от 800 статии, публикувани къде ли не, посветил се е на науката и не е имал нужда от друго. Обаче на 50+, когато усети хлад в костите, се сети, че деца няма и сега търси жена да му роди. То е като огладнееш, но нямаш храна, да си мислиш за нещо друго и до някое време може би ще забравиш за глада, но в един момент гладът става нетърпим, защото ще умреш и вече не можеш да мислиш за нищо друго, освен за храна. Така е и с имането на деца - не че обществото натиска жените да раждат, ами нещо вътре ги натиска (инстинктът, който те отричат да ги управлява) и затова ако не са срещнали първо любовта, за да помислят, че заради това са поискали деца, започват да искат деца, независимо от любовта, просто от някой подходящ и забравят за принца и любовта, природа, какво да се прави.

Аз не знам как би оцелял един животински или растителен вид, ако представителите му отказват да се размножават. И то точно най-"качествените" екземпляри - в случая, тези, които са интелигентни и успешни. Докато онези, които на две магарета не могат да разделят сламата, си се плодят на поразия.

Общи условия

Активация на акаунт