Защо (бихте искали да) имате дете?

• 44 097
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
...
Всички хора са движени от едни и същи инстинкти и това се разбира, когато се поставят в подходящи условия, които да ги стимулират. ...
не е съвсем така

# 91
Ами обясни тогава как е, с интерес ще прочета.

# 92
  • София
Чакай, какво да отстоява, никой насила не кара да ражда! И да отстоява, и да не отстоява, все тая. Не е някакво геройство да не раждаш деца, то си е запазване на текущото състояние. Знаеш какво е без деца, но докато не се сдобиеш, няма как да знаеш какво е с деца.

# 93
  • Mars Hotel

Bianka, аз познавам двойки,които откровено и видимо не обичат деца,не искат деца и не ги понасят.
И им се радвам,че не са ги направили.
Познавам и много такива,които са ги направили,но очевидно са от първата категория .
Жалко за децата.

Ако една жена не се умилява от чужди деца и не им говори с лигаво-писклив гласец не означава, че няма да бъде добра майка на собствените си деца. Просто няма как да знаеш, ако не станеш родител.

Като цяло обаче абсолютно подкрепям идеята, че раждането на дете не бива да бъде приемано за задължително, на всяка цена и само защото е норма.

# 94
Между другото, доста "интелигентни" хора яко се хвърлят да свалят гащите и да правят бебета в случай на катаклизъм, тероризъм, война и всякакви напомняния за собствената смъртност. Та се чудя дали извисените двойки на Контесата, ако им замирише на зомби апокалипсис, дали няма да си преосмислят ценностите и да слязат от въздушните си кули...

Мисля, че някои трябва да са запознати с "мишата утопия" и размножаването. Примерите на Контесата са на "красиви мишки", расови екземпляри, които цял ден си чистят козинките, но не се бъцкат.

# 95
Ами обясни тогава как е, с интерес ще прочета.

ами какво има да обяснявам? защо хората са различни?

# 96
  • София - Рим и обратно
...
Всички хора са движени от едни и същи инстинкти и това се разбира, когато се поставят в подходящи условия, които да ги стимулират. ...
не е съвсем така
Да, има и отклонения. Които смятат, ще останат вечно млади и ще купонясват, изобретявайки машина на времето. Но те само потвърждават правилото, че човек трябва да се грижи за някого през живота си, да го направи човек, иначе смисъл от него има, колкото от една машина за л...на. Което съвсем не значи, че е задължително да ги роди тия деца, за да ги направи хора. Тоест, теорията за егоистичното възпроизводство издиша в тоя смисъл.
Нофелет, ама ти си бил и романтичен Heart Eyes.

# 97
Ами всъщност тези осъзнатите, които отстояват себе си с нямането на деца и се чувстват по-цивилизовани и извисени, си запълват празнината, която заейва от нямането на деца с други неща, но с остаряването усещат, че са запълнили дупката в стената с вестници. Имам един познат, който цял живот се е отъждествявал единствено със статиите си - написал е повече от 800 статии, публикувани къде ли не, посветил се е на науката и не е имал нужда от друго. Обаче на 50+, когато усети хлад в костите, се сети, че деца няма и сега търси жена да му роди. То е като огладнееш, но нямаш храна, да си мислиш за нещо друго и до някое време може би ще забравиш за глада, но в един момент гладът става нетърпим, защото ще умреш и вече не можеш да мислиш за нищо друго, освен за храна. Така е и с имането на деца - не че обществото натиска жените да раждат, ами нещо вътре ги натиска (инстинктът, който те отричат да ги управлява) и затова ако не са срещнали първо любовта, за да помислят, че заради това са поискали деца, започват да искат деца, независимо от любовта, просто от някой подходящ и забравят за принца и любовта, природа, какво да се прави.

# 98
Аз също не смятам, че трябва чак да се аплодират тези, които "не искат да имат деца". Да речем, че просто така са си решили и преценили. Това да не ти дреме, какво щели да кажат бабите, съседките и обществото не е чак такова голямо геройство.
Отделно не вярвам и много на всяко нещо, което ми се говори. То не че е и моя работа, де. Но сигурно наред с тези, които наистина не искат да имат деца, има и такива, които са видели, че няма да  могат да имат, но за да не изпадат в излишни обяснения пред Сульо и Пульо и за да си спестят ненужни и доста често нелепи съвети от "специалисти", казват, че не щат и толкоз.

А това кой трябва и кой не трябва да има деца също е ужасно глупав въпрос. Всички знаем, че не ние, а природата, Господ или каквото е там друго, освен самият родител, като му се обади часовника, раззвъни будилника и му запее петела, ги решава тия неща.

# 99
  • София
Сетих се за почти всички романи, също и много истински истории, когато винаги има по една бездетна леля или чичо, за радост на племенниците, които накрая "получават малко наследство".

# 100
  • Далече, далече
Мисля, че в анкетата липсва опцията "Защото не ми се работи" или "Защото искам издръжка в близките 18 години".
Познавам жени, които станаха майки само, за да има с какво да се занимават за пред хората и никой да не очаква от тях да ходят на работа.

# 101
  • София
Аууу, тъкмо опция за мен - нарочно съм ги натъркаляла две деца за две години и после ги гледах дълго време!  Simple Smile (ох, искам си старите емотикони!)

# 102
Тия, които си "знаят лимитациите", имат един момент, в който се държат малко като г§зове. Самите те не правят трудни неща, но се смятат за авторитети да начукват канчето на хората, решили да кажат "майната им на лимитациите, ще се измъча, но ще направя нещо повече". Сори, целта на живота не е да се хербаризираме в хубав вид. Целта е да си вложиш някъде силите, по възможност в неща, които няма да станат на прах, а ще борят ентропията.

# 103
Сетих се за почти всички романи, също и много истински истории, когато винаги има по една бездетна леля или чичо, за радост на племенниците, които накрая "получават малко наследство".
A преди наследството получават и цялото внимание и обич на тази леля, която поради липсата на собствени деца, обича най-много племенниците си, които са най-близките деца наоколо. В мига, в който любимата леля проима свои деца, вниманието ѝ се насочва към нейните и я губиш в голяма степен. Остава ти леля, но вече не е същото.

# 104
  • София
Не е същото, така е, както и учителката в ДГ да има деца и да е какичка.

Общи условия

Активация на акаунт