Трябва ли да се месим в живота на порасналото си дете

• 12 394
  • 374
  •   1
Отговори
Здравейте мами,искам чужди мнения относно следното.
Дъщеря ни е на 26г,все още живее при нас ,завърши магистратура,работи работа която й харесва.
Скоро скъса с приятеля си с който бяха заедно от деца,заедно бяха 8г.
Но чак сега сподели,че доста я е подтискал,ограничавал,трябвало да внимава кога и с кой говори,с кого излиза,ревнив и тн.
Но до сега не даваше лоша дума да кажем за него и изведнъж-скъсах казва с него,не го обичам,искам да си живея живота.
И сега е като “отвързана” както се казва,нон стоп излиза,казва,че няма друг,когато не се прибира казва,че спи при приятелки.
Питанато ми е,да й се доверим ли,как да реагираме?
Да тя е голям човек ,но живее при нас и се притесняваме.
Стана коренно друг човек.
Щяла да прави каквото си иска,не ни дължела обяснения.
Щяла да пътува с приятелки по света на далечни дестинации,луднахме.
Какво е вашето мнение,как бихте реагирали?

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 17:54 от bubanka

# 1
  • Бургас
Ами на 26г е достатъчно голяма, за да й се месите и давате тон в живота, независимо, че живее при вас, аз имам дете на 23г  и  съм вдигнала вече ръце да изнасям лекции и да казвам какво да прави, ако е финансова независима, не виждам как да й влияете

# 2
С това ви поведение само ще я тласнете в ръцете на друг манипулатор. Оставете я да си живее живота - щом иска да излиза, нека да излиза, щом "спи при приятелки", така да е. И не виждам какво ви плашат пътуванията - за млад човек, това е най-хубавото нещо.

# 3
Нека да изживее този етап. Най-вероятно това е просто период, през който преминава всеки, който излязъл от много трудна и абюзивна връзка

# 4
Ами хубаво е да се изнесе - няма да се притеснявате и дразните излишно.

# 5
Защо да не пътува на далечни дестинации с приятелки, и чак сте луднали? Нали сама си изкарва парите. Звучи като наистина да е била потисната досега, трябва й време само за нея. Това си е нейният живот, ако е добре и щастлива трябва да личи някак.

# 6
На 26,  работи,  отделно е най-добре. И вие  отделно.
До сега е била с вас, не разбрах с гадже самостоятелно ли са били, но едва ли, тя не знае  какво е сам да решаваш.

# 7
Вероятно е период след връзката, която я е ограничавала. Няма лошо да попътува, щом може да си го позволи. Дори напротив.

Не ѝ дръжте сметка къде и с кого ходи, но я помолете да Ви предупреждава, когато няма да се прибира и ако пътува да знаете с коя агенция евентуално + да имате още един контакт за всеки случай. Обяснете ѝ, че не е с цел да я контролирате, а се притеснявате и така ще сте по-спокойни. И да си прави застраховки при пътуване.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 18:44 от Rebel Rebel

# 8
С приятеля й живееха ту в нас ту в тях точно сега вече откакто работи щяха да търсят самостоятелно жилище.
Иначе търсим да живее сама.
Иначе за пътуванията на далечни дестинации не знам ,но много се притесняваме,може би отстрани е смешно.
Иначе се надявам наистина да е период и да си живее както иска без някой да й казва кое как,но много се шашкаме..
Обяснихме й да точно да ни казва когато няма да се прибира просто да сме спокойни.
Rebel застраховките за пътуване за какво служат точно?извинявам се за тъпия въпрос.

# 9
С приятеля й живееха ту в нас ту в тях точно сега вече откакто работи щяха да търсят самостоятелно жилище.
Иначе за пътуванията на далечни дестинации не знам ,но много се притесняваме,може би отстрани е смешно.
Иначе се надявам наистина да е период и да си живее както иска без някой да й казва кое как,но много се шашкаме..
На Ваше място щях да се притеснявам, че дъщеря ми осем години е била с човек, който я е контролирал и ограничавал, а аз не съм разбрала и тя нищо не ми е казала. На мен ми изглежда, че имате огромен проблем, защото детето Ви не Ви се доверява и това е много по-страшно от пътуванията до далечни държави.

# 10
  • София
И според мен момичето трябва да заживее самостоятелен живот, за да не се налага да се съобразявате едни с други. На тази възраст наистина не сте в позиция да казвате как да си живее живота. Изглежда е достатъчно образована и интелигентна, за да разсъждава сама за себе си. Аз бих само давала съвети, но не и контрол.
Аз се изнесох на 19 от вкъщи в друг град, никой не ми е казвал какво да правя или не, радвам се, че са ме възпитали да съм достатъчно разумна и сама да се справям. На 25 вече имах дете.
Имайте доверие на възпитанието, което сте дали и я оставете да си живее живота, както намира за добре. Сега е времето за това.

# 11
  • София
Според мен сте прави да се притеснявате.
Излизанията и пътуванията не са проблем сами по себе си, но компенсаторното поведение е. Тласка хората в опасни ситуации и рисковани действия без нужното обмисляне.

# 12
У вас и   у тях не е на отделен бюджет и собствени сметки и  решения. дори когато даваш  парите сам прави сметка кога и какво да харчи.
Просто се разберете да ви се обажда редовно и дори телеграмно да е, за успокоение. Без контрол и досаждане.

# 13
Не,не се месете.Нещатс ше си дойдат на мястото.

# 14
На Ваше място щях да се притеснявам, че дъщеря ми осем години е била с човек, който я е контролирал и ограничавал, а аз не съм разбрала и тя нищо не ми е казала. На мен ми изглежда, че имате огромен проблем, защото детето Ви не Ви се доверява и това е много по-страшно от пътуванията до далечни държави.

Чудесен отговор е болднатото.

Ако младежът е живял у вас и не сте разбрали за този проблем, защо мислете, че сега е по-опасно за нея?

Само защото пътува надалече?

Общи условия

Активация на акаунт