Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 471
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
labrex, много благодаря Flowers Hibiscus
Да, не е силна болка чак да не се търпи. А ти гастроскопия правила ли си? На стомаха има ли му нещо? Не, че имам намерение да я пропусна, но докато се навия може и 2 - 3 месеца да минат.
Камъни и аз нямам в жлъчката.

Не, не съм правила гастроскопия, но не са ми и препоръчвали лекарите. А и не спазвам никакъв хранителен режим, каквото другите и аз това хапвам. Бих могла да огранича някои храни, но не го правя засега. Пия от време на време билки, от които след това доста време не усещам болки и тежест и май това ми е цялата грижа за прословутата ми жлъчка! Simple Smile

# 166
То и аз не вярвам в тях, но не зная какво може да помогне.
Да, храни се добре. Питах го изрично и каза , че не чувства глад. Просто преди ядеше на 2 часа ,примерно, а сега храненията се сведоха до нормалните 3 на ден. Истината е , че коремчето му беше доста изпъкнало преди, а сега започва да се прибира. Чудя се дали не е от там дискомфорта , а той да го приема за болка, но знам ли...
 Няма спокойствие с дете-  една болежка се оправя , друга се обажда Unamused

# 167
И моят корем се прибра, откакто махнах глутена и захарта...но болки нямам.
Мисля си да не би храната да не му стига....месо, яйца хапва ли? Да не хрупа само моркови?

# 168
Момичета, случвало ли ви се е при взимане на кръв от вената, кръвта да не тръгне? Продупчиха ми едната ръка - не тръгна. Сменихме ръката. Продупчиха ми втората - не тръгна. Една лаборантка дойде, поразмърда иглата и тръгна. Не знам как може да не ми нацелят вената, слаба съм и се виждат с просто око... шашнах се.

Да, на мен ми се е случвало. Но си го обесних с малоумния народ който работи по болниците и докторските кабинети в Щатите. Висша класа ненормалници. Като не тръгна кръвта, съответно ми се прецака и едно от изследванията - за потасиум. После айде пак ходих, пак ме дупкаха....Така, че ако нещо не излезе наред, не се учудвай и не се шашкай. Пак върви да ти вземат.

# 169
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
случвало се е да не потече кръв, обяснили са ми го като "колабиране на вената", получавало се от стрес.

не съм чувала нивото на калий да се промени от стреса от взимане на кръв.

# 170
Хаха , Тета , Hug
Само бели брашна не яде и салами, бисквитки,чипсове , джънкове  и т.н. боклуци са премахнати почти на 100 %.  Всичко друго си хапва, но гледам да е домашно приготвено.  Сега каза, че днес не го е болял. Може с нещо да го е бил раздразнил .

# 171
не, че се е променил от стреса, ами не е уцелено мястото за вземане на кръв. А за калия точно имало значение как е взета кръвта като продължителност на процедурата. Ако се замотаят нещо и има отклонения в резултата. Това докторката ми го каза, като ѝ казах че кръвта не е тръгнала от начало. После тече бавно, че побутваха иглата и явно на големи специалисти съм попаднала.

# 172
Ама на мен първо ми продупчиха едната ръка - не тръгна. Взе дамата нова игла, продупчихмеи другата - тц. При което се паникьоса нещо и викна една по-възрастна дама, която понамести иглата директно докато беше в ръката ми и си тръгна. :Д

# 173
Outofnowhere, случват се такива неща при венепункция. Не е приятно ,но наместват иглата ,за да влезе във вената и да не се налага да те боцкат още веднъж . Повърхностните вени,които ти казваш ,че се виждат, не са подходящи за вземане на кръв от тях. Плитки са ,тънки са и по-често се пукат.

# 174
Детето отпи глътка от разтворен Упсарин Ц по грешка. Прочетох листовката и според нея има килограмите , за да може да го пие. Обаче се притеснявам ,защото четох че аспирин не се дава на деца под 15 год.Confused Сега не мога да спра да го мисля и се притеснявам да не вземе да му стане нещо. Само глътка ,но може ли да му подейства зле по някакъв начин?

# 175
# 176
Salsisha , благодаря.
Нещо изпуших снощи и явно ме споходи някаква микро ПА Confounded  Лесно се дават съвети,когато си страничен наблюдател ,но за себе си ,детето и близките ми е трудно да преценявам адекватно. Та благодаря ви ,че винаги откликвате и на привидно смешни питания. Flowers Tulip

# 177
Парацентеза без упойка боли ли много? Вчера я отказах, обаче вече явно нямам избор. За първи път в живота си разбирам какво значи да те боли ухо. Болката е толкова силна че искам да скоча отнякъде. Отипакса не ми помага изобщо, само сешоар насочен в ухото ми облекчава временно. Цялата ми лява страна на лицето е схваната, не чувствам нищо, а болката е покъртитетелна 😢😢😢

# 178
  • Burgas, Bulgaria
Не е шега работа , имаш ли Т ,  кръвни изследвания ?
На  сина ми искаха да му правят , но отидох на второ мнение и се оказа ненужно .  Той беше с 39градуса ,  срп 70 , след 5 дни АБ . Казаха , че трябва да сме двама да го държим , защото не трябва да мърда ,  не боляло .

Някой чувал ли е  за "мега сак като вариетет в развитието" това от разчет на скенер .  

# 179
Нямам кръвни. Т е 37.4, простоооо боли ужасно, не се седи.

Общи условия

Активация на акаунт