Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 441
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
HAPPY  Hug

# 151
Момичета, безопасно ли е да правя секс по време на цикъл, 5 ден, по принцип продължава 6 дни, като 5,6 ден почти няма нищо, но все пак, как мислите? Simple Smile Благодаря

# 152
Какво имаш предвид с "безопасно ли е"?

# 153
Защото до сега не съм го правила, а съм чувала, че има повишен риск от инфекции. Дали с Витамин ц мога да го спра и да си спестя 6 ден?

# 154
Защото до сега не съм го правила, а съм чувала, че има повишен риск от инфекции. Дали с Витамин ц мога да го спра и да си спестя 6 ден?

Ако не ползваш предпазни средства, освен инфекции, може да се сдобиеш и с китка венерически болести, а защо не и да забременееш. Не можеш да го спреш с витамини, което няма никакво значение, защото на 6ти ден ще си е спрял сам. Не ми харесва настървеността ти към секс.

# 155
Тая работа с витамин Ц-то не знам какво значи и как ще ти спре цикъла .....Риск от инфекция има, най-вече от замърсяване на пикочните пътища. Не че ще умреш от тази инфекция, но в зависимост на къде ще отидат нещата може и на доктор да ти се наложи да отидеш и да си го изстрадаш гяволъка както се казва. Ако не е наложително толкова, по-добре изчакайте...

# 156
Назначиха ми изследване на тези хормони във връзка с акне, което лекувам. Въпросът ми е дали минават по здравна каса и от личен лекар ли трябва да искам да ме препрати или мога да отида при гинеколога си директно?
Тестостерон
DHEA-S (дехидроепиандростерон)
Андростендион
FSH (фоликуло-стимулиращ хормон)
LH (лутеинезиращ хормон)

# 157
  • София
1 път съм опитвала да си забавя цикъла с митамин ц и нямаше никакъв ефект.

# 158
Възможно ли е да се изпитва болка навътре в очите, все едно някой ви е натиснал, без да има зрителен проблем?
Няколко дни бях с главоболие, таковя стягащо...отминаващо...После ми дойде цикъл и главоболието мина, след това започна болка ту в едното ту в другото око, като вчера беше много силна в дясното и следобяд не изтърпях и отидох на очен лекар. Каза абсолютно никакъв проблем че нямам и ме праща на невролог....Аз се притесних много сега. Каза че няма повишено вътреочно налягане, и че проблема вероятно е от нерв, но аз не разбрах от какво може да се възпали....Имам дискова херния на шийни прешлени, , остеохондроза и изгладена лордоза. В момента там също имам проблем, който се изостри. Но това го знам от две години и съм на периоди. засяга врата, и ръката ми до пръстите както и лявата половина на главата. Очите обаче до сега не са ме болели така. тоест болели са ме, когато се преуморя и минава за няколко дни но не толкова силно. От един месец чета за един изпит. Вече четвърти път чета учебниците и преписвам целите въпроси от тестовете. Правя го от сутрин докато заспя....
Доктора изказа предположение, че е възможно да съм прекалила....
Днес нямам възможност да ида на невролог а ми е притеснено...

# 159
Момичета, случвало ли ви се е при взимане на кръв от вената, кръвта да не тръгне? Продупчиха ми едната ръка - не тръгна. Сменихме ръката. Продупчиха ми втората - не тръгна. Една лаборантка дойде, поразмърда иглата и тръгна. Не знам как може да не ми нацелят вената, слаба съм и се виждат с просто око... шашнах се.

# 160
  • София
Пропуснала съм, че има нова тема и се чудя ли чудя защо никой не пише Weary

Тъкмо в оплакванията писах, та се сетих и за тук.

Винаги след малко по-обилно хранене ме боли стомаха, в дясно - под ребрата. И друг път бях писала в темата. Като ям по-нормално съм ок, но хапна ли малко повече се започва. Да ви кажа, полугладна си ходя по цял ден, то не мога да се наям като човек.
Правиха ми ехограф коремни. Нищо особено освен малко песъчинки в бъбреците и прегънът жлъчен мехур. Казаха ми да отида и на гастроскоп, но не било спешно, а освен това ме е и страх, та ще мине време докато се навия. И пари да приготвя де.
Та въпросът ми е - възможно ли е да НЕ Е рак на стомаха ами нещо, как да го кажа ..... по-безобидно Flushed

# 161
miamim, не го приемай като диагноза, но и ти не си слагай такива тежки диагнози. Същото е при мен, поне според описанието ти, като причина за това е пак такава прегъната жлъчка, това според лекарите.  Peace Като при мен не бих го определила като болка, по-скоро тежест или лека болка. Камъчета нямам в жлъчката.

# 162
  • София
labrex, много благодаря Flowers Hibiscus
Да, не е силна болка чак да не се търпи. А ти гастроскопия правила ли си? На стомаха има ли му нещо? Не, че имам намерение да я пропусна, но докато се навия може и 2 - 3 месеца да минат.
Камъни и аз нямам в жлъчката.

# 163
 И аз имам подобно питане. Синът ми от няколко месеца е на хранителен режим , назначен от лекар. Ефекта вече е на лице , но от известно време казва , че го боли корема. Всеки ден за известно време, но не като да му се ходи до тоалетна, а казва , че чувства болка Sad Дали ще му помогне пробиотик евентуално? Ако и през уикенда я усеща тази болка , ще го заведа при ЛЛ за мнение, защото ендокринолога е в друг град и се посещава само със записан предварително час.

# 164
Аз не вярвам на пробиотиците - смятам, че ползата им е силно преувеличена. Но ти ако искаш, не пречи да опиташ.
Да не си е докарал някой гастрит? Да не е болка от глад пък? достатъчно ли храна поема?

Общи условия

Активация на акаунт