Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 62 392
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Добре благодаря Ви!

# 136
След спиране на АБ колко дни е добре още да се пие пробиотик? В момента пия НПЛ, трябва ли да пия нещо допълнително витамини или друго?

# 137

Обади се на майка си. Ако не се разбере с лудата баба, се обади в закрила на детето, че те събличат гола пред дядо ти. И през това време си сложи свещичката все пак, защото трябва и да се лекуваш.

# 138
Меря Т на дъщеря ми вечер през половин час и започна да показва някви нереални Т. 35.5-35.4 и нещо от тоя сорт  Rolling Eyes Меря само с живачен под мишницата, като го държа точно 5 мин. Не знам трябва ли да се притеснявам, в следствие на лекарствата ли за Т ли е? Много рязко сваля и после много рязко качва. А интервалите между сиропите са 6 часа че и повече. Редувам Нурофен с Ефералган.

# 139
Ако си дала Хексалгин могат да се получат такива стойности на температурата. Проблем беше при детето на мои близки, при което температурата спадна под 35 градуса и се наложи да го хоспитализират след превишаване на максималния за 24 часа прием на Хексалгин.

# 140
Не съм давала Хексалгин, само Нурофен и Ефералган. Като от Нурофена и давам по 6 мл, вместо по 5 както пише на опаковката. А от Ефералган толкова колкото са нейните кг.

Мерила съм я в 8.05 и е била 36.8
В 9.02 е 37.8

Точно един градус за един час. В 10 ще я измеря пак.

Не превишавам препоръчителната доза за 24 часа. Давам и ги през 6 часа, че дори и повече. Общо взето само като вдигне над 39.8.

Хексалгина го държа като краен вариант над 40.

# 141
Кой нурофен ползваш - обикновeния или форте. Дозите при двата са различни...

# 142
А установи ли се от какво е температурата - бактериално ли е или е вирусно. Пиете ли нещо друго освен температуропонижаващите?

# 143
Обикновения ползвам, който е от 6 до 12 години.

Не знам от какво е, личната каза да пробваме два-три дни без, но ето че днес сме 3 ден тя започна да се оплаква от ухо. Следобяд ще я водя на УНГ да видим той какво ще каже.

Левкоцитите са 15, при норма 13. Ц реактиния 69 при граница 6.

Не мога да я тъпча само със сиропи, ще говоря с унг и ако каже да вземем аб и тва е.

# 144
Този е юношеския, по-концентриран е и съответно дозата е по-малка. От него давам по 5 мл на дете 7г./22-25 кг.

# 145
  • Пловдив
След бронхит и изпит аб,има леееки остатъчни хрипчета в ляво...Пие все още Бромхексин+Кленбутерол.Мога ли да давам още нещо за доизчистване на тия хрипове?

# 146
Здравейте. Не знам дали има конкретна тема за това, но просто нямам сила да търся много, а бързото отваряне на няколко линка в Гугъл не ми помогна. Баба ми е от два дни в болница и при първото изследване на кръвна захар е била 24, а днес въпреки слагане на инсулин, е 30. Досега не е била диагностицирана с диабет, но и не беве ходила на лекар дълго време... Знам, че референтните стойности са няколко пъти по-ниски и това е много висока стойност, но нищо повече. Четох, че при много високи стойностти, може да се изпадне в диабетна кома. Разбира се, тя е в болница, има лекари, баща ми е там, но аз съм в чужбина и ... просто искам да знам какво означава това. Бих била благодарна за споделена информация или линк, понеже това, което намерих аз не беше за толкова високо ниво.

# 147
  • Burgas, Bulgaria
Означава , че баба Ви е с диабет и ще е на инсулин ,  докато я изчистят от кетоните и нацелят дозата трябва малко време .
Племенника ми беше на 8г когато го приеха с 27 захар , от тогава е на инсулин.

Две години след това чичо му на детето бе приет с 23 ,  много трудно се изчисти от ацетона , лепнаха   го на инсулин веднага . 20дни след това , той отиде в Сф , където се установи , че жлезата макар и малко , но работи . Махнаха инсулина и от тогава е на хапчета и жесток режим . 
И в двата случая общото беше рязко отслабване , умора , жажда .

# 148
  • Бургас
Здравейте, на какъв лекар трябва да отида при болки в краката, но не ме  болят костите а петите, прасците, пръстите, тежат ми краката и като подути ги чувствам, но не са...
благодаря ви  bouquet

# 149
Ортопед или съдов хирург. Първият ще ти даде стелки, вторият флебодия и ластични чорапи.

Общи условия

Активация на акаунт